بهره ای از روحیه طناز رزمندگان نبردیم/ حرکت طنز دفاع مقدس لاک پشتی است

یک نویسنده دفاع مقدس با بیان اینکه داستان‌های دوران دفاع مقدس نیازمند تزریق طنز از سوی نویسنده نیست، گفت: رزمندگان اسلام طناز بودند و با نشاط زندگی می کردند.

اکبر صحرایی، نویسنده دفاع مقدس از چاپ مجموعه طنز دفاع مقدس با عنوان "دارودسته دارعلی" به خبرنگار شبستان خبر داد و گفت: 64 داستان دفاع مقدس در سه جلد گردآوری شده است که هر جلد حدود 120 صفحه دارد و این مجلدها هم‌اکنون مراحل چاپ را در انتشارات سوره مهر طی می‌کند.

 

صحرایی آمبولانس شتری، گردان بلدرچین‌ها و برانکارد دربستی را عناوین مجموعه سه‌جلدی طنز دفاع مقدس عنوان کرد و افزود: در جلد اول و دوم هر کدام 20 داستان و در جلد سوم 24 داستان با تصاویر دو رنگ سیاه و سفید گنجانده شده است که مخاطبان این داستان‌ها نوجوانان و جوانان است.

 

وی با بیان اینکه مدت‌ها دغدغه‌ام این بود که فرهنگ خاص و معنوی دفاع مقدس را برای جوانان تبیین کنم، بیان کرد: مجموعه سه‌جلدی دارودسته دارعلی حدود سه سال وقت مرا گرفت. سعی کردم در این مجموعه فرهنگ دفاع مقدس، شهامت، شجاعت، مثل‌ها و تمثیل‌ها و واژه‌های رزمندگان را دستمایه طنز کنم.

 

نویسنده "کاش کمی بزرگ‌تر بودم" و " پرونده‌ 312"  با اعتقاد بر اینکه طنز یک ابزار واقعی در جنگ و جبهه بوده است، عنوان کرد: در این مجموعه سعی نکردم به زور طنز را به داستان‌ها تزریق کنم زیرا طنز فرد لاینفک دوران دفاع مقدس بود و رزمندگان اسلام طناز بودند و با نشاط  زندگی می‌کردند.

 

به گفته وی، تاکنون کتب زیادی در حوزه دفاع مقدس به رشته تحریر درآمده است اما از نظر کیفی در نگارش این کتب با کم‌کاری مواجه هستیم.

 

صحرایی خاطرنشان کرد: در مجموعه سه‌جلدی "دارودسته دارعلی" تلاش کردم که مخاطب به تفاوت‌های جنگ جهانی اول و دوم با جنگ‌ ما پی ببرد و نوجوان و جوانی که در آن زمان نبوده است، متوجه شود که دوران دفاع مقدس ما چه فرق‌هایی با سایر جنگ‌ها داشته است.

 

وی از ادامه نگارش مجموعه سه‌جلدی "دارودسته دارعلی" خبر داد و افزود: در نظر دارم این مجموعه فراتر از سه‌جلد رود و به همین منظور در حال حاضر که این سه‌ جلد در مرحله چاپ است، جلد چهارم این مجموعه را در دست کار دارم. در نظر دارم این کار به عنوان مجموعه‌ای شود که بتواند لغات، فرهنگ و جوانمردی رزمندگان را به تصویر بکشد.

 

 

وی در ادامه با اشاره به روند رو به رشد طنز دفاع مقدس تصریح کرد: با تولد و شکل‌گیری ادبیات دفاع مقدس در سه دهة اخیر، خاطرات شفاهی طنز هم، هرچند لاک‌پشتی، به نوشتار مکتوب تبدیل می‌شود. گذشته از چاپ متفرقه و پراکندۀ این‌گونه خاطرات در مجلات و روزنامه‌های دهة هفتاد، به‌خصوص در دوهفته‌نامة تخصصی ادبیات پایداری کمان، باید اولین کار منسجم را مجموعۀ گرد آوردی شدۀ سه‌جلدیِ شوخ‌طبعی‌های آقای مهدی فهیمی، از سری کتاب‌های فرهنگ جبهه، دانست؛ منبعی غنی‌شده برای نوشتن خاطره‌داستان و داستان‌های طنز دفاع مقدس.
 

گفتنی است، مجموعه سه‌جلدی "دارودسته دارعلی" نوشته اکبر صحرایی هم‌اکنون در انتشارات سوره مهر زیر چاپ قرار دارد و در آینده‌ای نزدیک منتشر و روانه بازار کتاب خواهد شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 161542

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha