به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 22 مرداد برخی از روزنامه ها به شرح زیر است:
کیهان:
روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان نشست تهران، آغاز یک راه به قلم سعداله زارعی به بررسی نشست پنجشنبه در تهران (سوریه) پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
نشست بین المللی تهران اگرچه با مشارکت تعداد محدودی از کشورها برگزار شد اما در سطوح منطقه ای و بین المللی مهم و «تعیین کننده» ارزیابی گردید و در صدر اخبار رسانه های مهم قرار گرفت. در نشست پنجشنبه تهران دو نکته مهم به چشم می خورد؛ نکته اول به «کاری» بودن آن و «نکته دوم» به «آغاز شدن یک راه حل سیاسی» باز می گردد.
نشست تهران با حضور 12 کشور برگزار شد، ایران، روسیه، چین، عراق، لبنان، قزاقستان، پاکستان و پنج کشور عرب آفریقایی اما این ها همه آن کشورهایی نبودند که مایل بوده و یا می توانستند در اجلاس تهران شرکت کنند. بطور مسلم اکثر کشورهای شمالی ایران-جمهوری های مشترک المنافع-اکثر کشورهای مسلمان آسیای جنوبی شرقی، اکثر کشورهای آمریکای لاتین، حداقل دو کشور عرب عضو شورای همکاری خلیج فارس و اکثر کشورهای آفریقایی مایل بوده و می توانستند در نشست تهران شرکت کنند کمااینکه حداقل نیمی از 22 عضو اتحادیه عرب آمادگی خود را اعلام کرده بودند اما برگزارکنندگان و بخصوص دو کشور ایران و روسیه ترجیح دادند شیب اقدام دیپلماتیک برای حل و فصل منازعه سوریه ملایم و در عین حال «عملیاتی» باشد.
رسالت:
روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان جهان آینده؛ جنبش عدم تعهد و راهبردهای ایران به قلم امیر محبیان به تحلیل برگزاری جنبش عدم تعهد و تاثیر آن در منطقه پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
دکتر مشارکت در مدیریت جهان برای بسیاری که هنوز عمق تحولات در حال انجام جهان را در نیافته اند؛امری خیالی و شعاری بدون مبنا به نظر می رسد. واقعیت آنست که جهان به سرعت در حال دگرگونی است و هر چه در بستر زمان پیشتر می رویم سرعت و حتی عمق این تحولات بیشتر می شود.دگرگونی های اقتصادی و جمعیتی منجر به تغییر جایگاه کشورها در رده بندی قدرت سیاسی شده وصعود و افول کشورها در سطح جهان را رقم می زند. برای مثال بر پایه پیش بینی واحد اطلاعات اکونومیست که حاصل نظر سنجی از 1656 مدیر ارشد در 100 کشور جهان در سال 2005 بود آمده است: چین در سال 2020 جای آمریکا را در رده اقتصاد جهانی گرفته و رتبه نخست را از آن خود خواهد کرد و آمریکا به مقام دوم نزول خواهد نمود.
تهران امروز:
روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان جبران نیامدن مرسی به تهران به قلم حسن بهشتی پور به تحلیل نیامدن مرسی رییس جمهور مصر پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
با توجه به نشست آتی جنبش غیر متعهدها در تهران و حضور مقامات عالی 120 کشور جهان، بحث آمدن یا نیامدن مرسی، رئیس جمهور مصر مطرح است. وی اکنون رهبری جنبش غیرمتعهدها را بر عهده دارد و این انتظار وجود دارد که خود شخصا به تهران سفر کند اما تحت فشار جناحهای داخلی نظامی و غیرنظامی که مخالف بهبود رابطه ایران و مصر هستند یا تحت فشار آمریکا که درجریان سفر هیلاری کلینتون هم شاهد آن بودیم اعلام کرده است که در جریان نشست غیرمتعهدها به تهران سفر نخواهد کرد.
با توجه به همین مسئله است که دبیر کل سازمان ملل متحد برای جبران این موضوع تصمیم گرفته است که درحاشیه اجلاس نیویورک که اواخر شهریور ماه و اوایل مهر برگزار میشود دیدارهایی را بین رهبران این کشورها ترتیب دهد و بر همین اساس محمود احمدی نژاد و محمد مرسی به صورت رودر رو یکدیگر را ملاقات کنند.
اما درکنار این مسئله بان کی مون از اوباما هم دعوت به عمل آورده است تا فضای ملتهب شکل گرفته منطقه ای را آرام تر کند امری که بسیار بعید است اتفاق بیفتد. زیرا پیش از این هم در زمان دبیر کل سابق دبیر کل سازمان ملل متحد، تلاشهایی برای ارتباط مستقیم روسای جمهور ایران و آمریکا صورت گرفته بود که به دلیل عمق مشکلات موجود میان دو کشور ایران و آمریکا این اتفاق نیفتاد.
اما بحث جنبش غیر متعهدها در حالی است که خود بانکیمون هم از سوی لابی های صهیونیستی برای نیامدن به تهران تحت فشار قرار دارد.
وطن امروز:
روزنامه وطن امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان میکُشم پس هستم! به قلم حسین میزان به بررسی کشتار های هالیوودی پرداخته است که در بخش از آن آمده است:
کشتارهای هالیوودی این روزها به قدری در آمریکا گسترش یافته که امنیت روانی شهروندان این کشور را تحتالشعاع قرار داده است؛ کشتارهایی که در جامعه آمریکایی اپیدمی شده و هر از چندی جان دهها تن از مردم را میگیرد و برای چند روزی بحث ممنوعیت سلاح را در محافل سیاسی و نه حقوقی این کشور، داغ میکند. اما چیزی که مشخص است اجماع دموکراتها و جمهوریخواهان بر عدم مقابله با سلاح در داخل کشور است. هر چند دموکراتها برخی مواقع به تحدید استفاده از سلاح در آمریکا واکنش منفی نشان نمیدهند اما آنها هم به هیچ وجه تمایلی برای قرار گرفتن در برابر حامیان استفاده از سلاح ندارند. لابی قدرتمندی که هیچ سیاستمدار و حزب سیاسی نمیتواند و نمیخواهد با آن مقابله کند.
جمهوری اسلامی:
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان انحصار دولتی بازار ارز باید شکسته شود به بررسی انحصار دولت پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
شرایط چند هفته اخیر در بازار ارز بسیار شبیه وضعیت آذر و دی سال گذشته در حوزه بازار پول و شبکه بانکی است.
آن ایام نیز مانند هفتههای اخیر، هرچه دولت و بانک مرکزی تلاش کردند به اسب تازی قیمت دلار و سکه لجام بزنند و قدری از سرعت افزایش لحظهای آنها بکاهند، موفق نمیشدند.
این عدم موفقیت در شرایطی ادامه داشت که کارشناسان و ناظران، مدتها قبل ضمن پیشبینی وقوع آن اتفاقات، راهکارهای لازم را نیز فراروی مسئولان نهاده بودند اما مدیران اجرایی بدون توجه به توصیههای تخصصی همچنان به آزمودن آزمودههای اشتباه خود مشغول بودند و در این میان نیز بازار به همان سمتی در میغلتید که دلالها و واسطهها میخواستند.
سرانجام دولت تحت فشار افکار عمومی و رسانهها پذیرفت آنچه را باید، انجام دهد؛ بسته سیاستی بانک مرکزی توسط شورای پول و اعتبار تغییر کرد و نرخ سود سپردههای بانکی افزایش یافت. به این ترتیب در کمتر از یک هفته، التهاب تا حدودی فرو نشست و بخشی از نقدینگیهای سرگردان به بانکها بازگشت تا جایی که آمارهای جدید نشان میدهد، نرخ افزایش سپردههای دیداری که نشان دهنده نقدینگی سیال در جامعه است از 3/22 درصد در دی ماه 90 نسبت به دی ماه 89 به حدود 4/14 درصد در اسفند ماه 90 نسبت به اسفند ماه 89 کاهش یافته است. اطلاعات مربوط به سایر اقلام پولی نیز حکایت از کاهش نقدینگی سرگردان در جامعه و جذب در بانکها دارد.
پایان پیام/
نظر شما