به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، موسسه خیریه توانبخشی معلولان ذهنی محمودیه اصفهان، محل نگهداری انسان های فراموش شده ای است که در همین نزدیکی ما، ولی چه دور از محبت ما، زندگی می کنند.
محبت و مهربانی به انسان هایی که شاید بیش از دیگران تشنه نوشیدن جرعه ای احسان باشند، تجارتی سودمند است که ضرر در آن راهی ندارد.
عقب ماندگان ذهنی افرادی هستند که از نظر فعالیت های ذهنی نسبت به همسالان خود نارسایی دارند و از نظر توانایی یادگیری، همسازی با محیط و درک مفاهیم به درجات مختلف محرومند.
یک معلول ذهنی بیش از دیگر انسان ها سرشار از نیاز عاطفی است و برای فرار از تحقیر و تمسخر و نگاه بی مهرانه جامعه به مؤسساتی همچون مؤسسه خیریه محمودیه پناه می برد.
موسسه خیریه توانبخشی معلولان ذهنی محمودیه اصفهان، محل نگهداری انسان های فراموش شده ای است که در همین نزدیکی ما، ولی چه دور از محبت ما، زندگی می کنند.
علی اصغر عموشاهی، مدیر عامل موسسه خیریه توانبخشی معلولان ذهنی محمودیه در گفتگو با خبرنگار شبستان اصفهان گفت: این موسسه با هدف حمایت از معلولان ذهنی و ایجاد آرامش و امنیت در محیط خانواده های آن ها و کاستن از مشکلات رفتاری معلولان در زمینه توان بخشی، نگهداری، حرفه آموزی و درمان به آنها خدمت ارائه می کند.
عموشاهی تصریح کرد: موسسه خیریه توانبخشی معلولان ذهنی محمودیه اصفهان پذیرای 145 نفر از معلولین ذهنی دختر و پسر بالای 14 سال است که به صورت شبانه روزی توسط 45 نفر کادر مجرب در سه شیفت کاری نگهداری می شوند.
عموشاهی اظهار داشت: منابع مالی این موسسه از طریق مساعدت و کمک های یاری گران خیراندیشی است که شادی خود را به شادی این مددجویان گره زده اند و حدود یک سوم از منابع مالی هم از اعتبار سازمان بهزیستی و شهریه خانواده های معلولان تامین می شود.
لیلا محمدی، مدیر فنی و روانشناس محمودیه با اشاره به اینکه در اینجا از بی حرمتی به معلولان جلوگیری و هویتشان حفظ می شود، تصریح کرد: معلولان آموزش پذیر و تربیت پذیر در دو سالن مجزا نگهداری می شوند.
وی گفت: معلولین آموزش پذیر بهره هوشی بین 70 تا 50 دارند و به لحاظ حرکات و حواس و روانی، از کودکان عادی کندتر هستند.
محمدی اظهار داشت: معلولین تربیت پذیر بهره هوشی بین 50 تا 25 دارند و به لحاظ عاطفی وضع بسیار متغیری دارند و توانایی ذهنی این افراد در هر سنی که باشند در حد توانایی های ذهنی کودک 6،7 ساله باقی می ماند و برای رسیدن به خواسته هایشان به خود زنی، ضرب و شتم و شکستن شیشه رو می آورند.
محمدی گفت: این مددجویان در اثر تصادفات، مسمومیت ها و بیماری ها، عوامل ژنتیکی، سوء تغذیه و سن بالا و بیماری مادر، اشعه، کم کاری تیروئید، آمپول فشار در زمان بارداری، استعمال دخانیات و ضربات وارده به نوزاد هنگام تولد، محکوم به این نوع زندگی شده اند.
در مسیر رستگاری که در راهروهای توانبخشی محمودیه اصفهان پیچ می خورد، بعید است چشمانت بارانی نشود و این سوال ذهنت را نکاود که برای التیام درد این انسان های فراموش شده چه قدمی برداشته ای.
در ملاقات با این فرشتگان زمینی به این می اندیشی که پرسنل اینجا با چه صبر و اراده خستگی ناپذیری خدمت می کنند.
شاید بهتر است برای لمس گوشه ای از این زیبایی ها، دیداری از موسسه داشته باشیم.
پایان پیام/
نظر شما