گزیده سرمقاله‌های امروز برخی از روزنامه‌های کشور

روزنامه های کیهان،رسالت،وطن امروز،جمهوری اسلامی،تهران امروز درسرمقاله های امروز به بررسی موقعیت اسرائیل در ادوار مختلف تاریخ،برخورد شیوخ قطر در موردسوریه،شرایط تحریم در کشورو دلایل ماندگاری انقلاب پرداخته اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 21 مرداد برخی از روزنامه ها به شرح زیر است:

کیهان:

روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان سرباز صفر اسرائیل در جنگ پنجم به قلم محمد ایمانی به موقعیت اسرائیل در ادوار مختلف تاریخ  پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:

ارتش سوریه پس از تصرف آخرین مواضع گروه های مسلح تروریستی در شهر حلب، در حال پاکسازی این منطقه در مرز ترکیه است. رقم افراد مسلح در این منطقه تا 8 هزار نفر هم برآورد شده است. حلب آخرین نقطه امید محور آمریکا و ترکیه و عربستان و اسرائیل محسوب می شد و پاکسازی گروه های مسلح در این منطقه به معنای زدن تیر خلاص به پروژه 18ماهه غرب در سوریه خواهد بود. جنگ سوریه پنجمین جنگ مشترک آمریکایی- صهیونیستی در 11سال گذشته بود اما این دو رژیم به اعتبار تجربیات به غایت تلخ 4 جنگ قبلی ترجیح دادند نیابت جنگ پنجم را به گردن دولت دیگری (ترکیه) بیندازند. در واقع سوریه، فقط قطعه ای از پازل بزرگ جنگ و فصلی از فصول متعدد آن در خاورمیانه است.
اسناد فراوانی وجود دارد که نشان می دهد صهیونیسم بین الملل نقش عمده ای در تحریک آمریکا برای حمله به افغانستان و عراق داشت. در واقع حس برتری طلبی آمریکایی ها بهانه تحمیق و تحریک آنها واقع شد. صهیونیست ها امیدوار بودند بدین ترتیب بحران بقا را از مرزهای فلسطین اشغالی به هزاران کیلومتر دورتر در شرق ببرند و ضمنا به تسویه حساب با کشورهای اسلامی بپردازند. اما در سالهای 2005 و 2006که شکست آمریکایی ها آشکار شد، این بار نوبت آنها بود که از اسرائیل بخواهند جور جنگ نیابتی را برای تغییر نقشه خاورمیانه اسلامی بکشد. بنابراین اسرائیل با چراغ سبز دولت بوش- و سپس اوباما که به ریاست جمهوری انتخاب شده بود- به جنوب لبنان و باریکه غزه در سالهای 2006 و 2008 یورش برد.
رسالت:

روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان محاسبات ماندگاری انقلاب به قلم محمد کاظم انبارلویی به تحلیل بررسی رمز ماندگاری انقلاب پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
محاسبات و رمز ماندگاری انقلاب و تاثیرگذاری آن در منطقه و جهان چیست؟ رمز ماندگاری ما در مقاومت در برابر حملات بی رحمانه استکبار جهانی، تهدیدها و تحریم‌ها کدام است؟
سرّ پیروزی ملت و رهبری هوشمندانه انقلاب درچه چیز نهفته است؟ اینها سئوالاتی است که اگر رهبران انقلاب‌های منطقه و نیز مردم
به پا خاسته کشورهای اسلامی بویژه منطقه خاورمیانه پاسخی برای آن نیابند، حرکت‌های سیاسی و اجتماعی آنها به بن بست می‌رسد و به‌سرعت توسط استکبار جهانی و بویژه آمریکا مدیریت می‌شوند. انقلاب اسلامی با همه نیرومندی وهمه عمقی که در لایه‌های اجتماعی داشت و با همه صحت و سلامتی که در رهبری آن دیده می‌شد در آغازین روزهای خود، رئیس جمهوری به مردم تحمیل شد که حقوق بگیر سیا بود! نفوذ آمریکا درگروه‌های سیاسی و رجال سیاسی وقت آنها را امیدوار می‌کرد که بتوانند انقلاب اسلامی را از مسیر خود خارج کنند و دوباره به باز تولید استبداد و بازگشت استعمار بپردازند.
اما مردم و رهبری هوشمند و بویژه روحانیت به‌عنوان یک قشر پیشتاز صحنه را خالی نکردند و در برابر هر ترفندی برنامه‌ای مبتنی بر مقاومت و ایستادگی و آمادگی همیشگی را در دستور کار داشتند. با این‌حال امروز پس از گذشت سه دهه هنوز آمریکا ناامید از اثرگذاری روی محاسبات مردم و مسئولین نیست واتاق جنگ سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی آنها یک لحظه تعطیل نشده است.
آمریکا وهمپیمانانش با هر شکستی از ملت ایران تجربه‌ای می‌آموزند که در حرکت‌های بعدی خود به‌کار می‌برند. با هر زخمی که از فریاد دینداری مردم ایران برمی‌دارند، عصبانی‌تر از گذشته ظاهر می‌شوند و فشار را بیشتر می‌کنند. اما ملت ایران و نخبگان کار آزموده ایرانی و رهبری الهی انقلاب اسلامی خم به ابرو نمی‌آورند و همچنان به جلو گام بر می‌دارند و هر روز امیدوارتر از گذشته‌ به راهی که می‌پیمایند و مقصدی که دارند، به حرکت خود ادامه می‌دهند.
رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر خود با دانشجویان فرمودند؛ " من از سر اعتقاد، شما را افسران جنگ نرم می‌دانم و به همین علت تاکید می‌کنم که به دقت هدف اصلی دشمن از جنگ نرم یعنی ایجاد تغییر در محاسبات مردم و مسئولان را مد نظر داشته باشید"(1)
تهران امروز:

روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان ابتکار عمل ایران درباره سوریه به قلم محمدحسن آصفری به تحلیل عملکرد ایران در مقابل سوریه پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:

برگزاری نشست هم اندیشی در باره مسائل سوریه به پیشنهاد ایران و کمیسیون امنیت ملی با حضور کشورهای دوست و همسایه سوریه از اهمیت زیادی برخوردار است و ایران توانست با برگزاری این اجلاس به نوعی ابتکار عمل را در برقراری صلح بین دولت سوریه و مخالفان آن در دست بگیرد. در حقیقت نتیجه نشست این بود که همه کشور‌ها برای حفظ امنیت سوریه و خروج این کشور از بحران از طرق مسالمت‌آمیز متفق القول بودند چرا که موضوع سوریه را نمی‌توان با درگیری حل کرد و برگزاری انتخابات و ایجاد دموکراسی در این کشور می‌تواند تاثیر مناسب تری بر بهبود شرایط منطقه داشته باشد. به نظر می‌رسد ایجاد آرامش و خلع سلاح معترضین و نیروهای خارجی حاضر در سوریه، ایجاد امنیت در کشور سوریه توسط نیروهای ارتش این کشور، جلوگیری از ورود سلاح به داخل سوریه و نشست با معترضان سوری از راهکارهای مهم برای حل بحران سوریه باشد که در اجلاس تهران مورد تاکید قرار گرفته است.

نکته دیگر ایجاد فضای مناسب برای برگزاری همه‌پرسی و انجام انتخابات در این کشور است زیرا این مسئله می‌تواند روند اصلاحات را در سوریه هموار کند و به نوعی به خواسته‌های معترضین جامه‌عمل بپوشاند. این در حالی است که بخش وسیعی از مخالفان برای مشارکت در گفت‌وگو با دولت سوریه ابراز آمادگی کرده‌اند و ایران نیز از شورشیان در سوریه خواست که با هدف برقراری صلح با دولت این کشور وارد مذاکره شوند. همچنین برخی از کشورهایی که در اجلاس تهران حضور داشته‌اند در اجلاس مکه نیز حاضر خواهند بود و با توجه به مسائلی که در نشست ایران مطرح شد و تصمیماتی که اتخاذ شد، راه برون رفت از مشکل سوریه هموار‌تر خواهد شد زیرا به نظر می‌رسد عربستان تصمیم دارد با برگزاری اجلاس مکه و انجام لابی‌های همیشگی خود دولت سوریه را غیر‌قانونی اعلام کند اما ماحصل نشست تهران می‌تواند این تصمیم را تحت الشعاع خود قراربدهد.

وطن امروز:

روزنامه وطن امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان اینجا لندن است به قلم حسین قدیانی به بررسی موقعیت تحریم ایران و شرایط آن در کشور پرداخته است که در بخش از آن امده است:

معجزه به چه می‌گویند پس؟! ما را تحریم، به قول خودشان «تحریم هوشمند» کرده‌اند اما کشور چهاردهم المپیک را آیا می‌توان تحریمی دانست؟! کجای ما در تحریم است که در میدانی به بزرگی المپیک، راه به راه طلا می‌گیریم، سکه می‌دهیم، رکورد می‌شکنیم و حماسه می‌آفرینیم؟! یک کشوری که به شکل هوشمند و توسط تقریباً همه دنیای سلطه تحریم است، در المپیک چهاردهم نمی‌شود! و هرگز این طور نمی‌شود که سرود ملی‌اش را در لندن، همه و همه و همه با بلندترین و مغرورترین صدای ممکن بخوانند.

جمهوری اسلامی:

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان «چرا قطر» به بررسی عکس العمل شیوخ قطر در ماجرای سوریه پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:

قبل از پرداختن به چرائی رفتار شیوخ قطر در ماجراهای مربوط به سوریه و عراق، خوب است نگاهی به خود قطر داشته باشیم و با ساختار حکومتی این شیخ نشین آشنا شویم. این آشنائی قطعاً به درک موضوع کمک خواهد کرد.
شیخ نشین قطر، با 11000 کیلومتر مربع وسعت یکصد و چهلمین کشور جهان است که در جنوب خلیج فارس و در همسایگی عربستان و امارات قرار دارد. حکومت این شیخ نشین، خانوادگی است و خاندان "آل ثانی" بر جمعیت حدود نیم میلیونی آن حکومت می‌کند. قطر، فاقد مجلس انتخابی است و هیچ قانونی در این کشور با آرائ مردم تدوین و تصویب نشده و چیزی که به نام مجلس در این شیخ نشین وجود دارد، دارای اعضای انتصابی است که تعداد آنها فقط اندکی بیشتر از انگشتان دست‌ها و پاهای امیر است! کما اینکه قانون اساسی آن نیز توسط خود خاندان "آل ثانی" تدوین شده و مردم هیچ دخالتی در تدوین و تصویب آن نداشته‌اند. رئیس حکومت قطر، خلیفه آل ثانی بود که فرزند او "حمد بن خلیفه" با تبعید کردن پدر به انگلیس در جریان یک کودتای درون خانوادگی، حکومت را در دست گرفت و اکنون بدون آنکه از هیچ قانونی تبعیت کند هر طور که خود بخواهد با مردم و درآمد سرشار نفت و گاز این شیخ نشین رفتار می‌کند.
پایان پیام/

 

کد خبر 161120

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha