آشتی نقاشی سنتی و دیجیتال در نمایشگاه «مهربان باشید»

جلال عطار زاده، که 15 تابلو نقاشی دیجیتال خود را در نمایشگاهی به نمایش گذاشته است، گفت: برای تبدیل تهدیدهای این هنر به فرصت، باید هر تابلو نقاشی دیجیتال را در تعداد محدود و با شناسنامه خاص و امضای هنرمند به مخا

به گزارش خبرگزاری شبستان، جلال عطار زاده، مدرس رشته ارتباطات تصویری و نویسنده، که به تازگی نمایشگاه آثار نقاشی دیجیتال خود با عنوان «مهربان باشید» را به نمایش گذاشته است، تصریح کرد: این نمایشگاه که شامل 15 نقاشی دیجیتال با مضمون مهربانی و براساس اشعار مولانا و حافظ به تصویر کشیده شده تازه ترین فعالیت های من در این زمینه است.


وی درباره دغدغه خود برای برپایی این نمایشگاه اظهار داشت: بیش از ده سال است حول موضوع مهربانی در فضای مجازی با وبلاگ قصه های عزیزآقا و سایت عزیزستان فعالیت می کند.


عطار زاده درباره علت انتخاب مفهوم محبت برای تابلوهای خود یادآور شد: خداوند هر کلام را با بسم الله الرحمن الرحیم و تاکید بر صفت رحمانیت و رحیمیت خود آغاز کرده است که تاسی از همین یک آیه برای انتخاب مفهوم محبت کافی است.


وی همچنین مفاهیم ادبی و اشعار استفاده در تابلوها را به خاطر عدم ارتباط موثر جوانان امروز با متون ادبی کهن دانست و یادآور شد: امروزه عصر عطش نسبت به محبت در جهان است و منشاء اشارات همه اندیشمندان در آیه بسم الله ریشه دارد.


این هنرمند درباره قیمت گذاری پایین تابلوهای خود اظهار داشت: وقتی قیمت گذاری بالای آثار اکسپوی تجسمی را دیدم تصمیم گرفتم با تعیین قیمت 150 هزار تومان برای هر تابلو امکان خرید برای خانواده ها فراهم کنم که البته این امر موجب انتقاد بسیاری از هنرمندان شده است.


عطارزاده همچنین در ادامه با ارایه تعریفی از «دیجیتال آرت» (نقاشی دیجیتالی) تصریح کرد: گسترش فناوری های الکترونیکی بخصوص استفاده گوناگون از کامپیوتر در طراحی نقاشی، گرافیک و ایده پردازی به هنرمند عصر جدید این فرصت را می دهد که با استفاده از ابزار جدید به آفرینش آثار نو، با رویکردهای بومی و ملی اقدام کند.


وی افزود: اما سوالی که برای هنرمندان سنتی و علاقمندان به هنر نقاشی کلاسیک بوجود می آید، این است که با گسترش نقاشی دیجیتال، چه خطرهایی نقاشی سنتی را تهدید می کند و یا بر عکس چه امکانات و شرایط مناسبی برایش بوجود می آورد.


به گفته این هنرمند، امکان مثبتی که نقاشی دیجتال برای هنرمند ایجاد می کند، قابلیت طراحی های متنوع و استفاده از زمان و متریال به شکل مقتصدانه برای رسیدن به بهترین نتیجه و رضایت مندی هنرمند در بیان احساسات شخصی است، چرا که با شیوه های سنتی هنرمند در صورتی که به هر دلیلی بخشی از اثر رضایت هنرمند را برآورده نکند، مجبور به روتوش و اجرای مجدد خواهد بود اما در نقاشی دیجیتال با امکانات وسیعی که در این نوع طراحی پیش بینی شده هنرمند این امکان را دارد که در هر لحظه کار خود را مرور، تصحیح و از نظر فرم، رنگ و ترکیب بندی ارتقا داده و یا اصلاح نماید.


او در ادامه با بیان اینکه مشابه این اتفاق در هنر سینما و عکاسی رخ داده، اظهار کرد: در گذشته برای دیدن یک پلان از تصویر فیلم برداری شده نیاز به لابراتوار ظهور و عملیات بعد از آن بود که امروزه این فاصله ها حذف و یک فیلم ساز همزمان با تصویر برداری قابلیت مونتاژ و بازبینی اثر و همچنین اصلاح یا تصویر برداری مجدد را خواهد داشت، همین اتفاق در هنر عکاسی نیز رخ داده که نیاز به توضیح نیست.


عطارزاده در ادامه با اشاره به مزایای فناوری برای نقاشی سنتی ایران، تصریح کرد: نقاشی دیجیتال برای هنرمندانی که به شیوه سنتی نقاشی می کردند، از یک سو امکان ویژه ای را فراهم می سازد تا سریعتر ایده های خود را به مخاطب منتقل نمایند. از سوی دیگر از هر اثر می توان به تعداد مورد نیاز تکثیر کرد که این ویژگی هم جنبه مثبت دارد، هم می تواند از نظر برخی هنرمندان جنبه منفی تلقی شود.


وی ادامه داد: این ویژگی امکانی می دهد تا با هوشمندی، برنامه ریزی و تدوین قواعد خاص برای تعداد نسخ تکثیر شده، منحصر به فرد بودن آن را نیز قانون مند و هر تابلو را در تعداد محدود و با شناسنامه خاص و امضای هنرمند به مخاطب و بازار هنر عرضه کرد. در این میان می توان به شیوه تلفیقی نیز اشاره کرد، به این معنا که بخشی از یک اثر در رایانه به صورت دیجیتال طراحی و ارایه شود و مجددا روی این اثر دیجیتال، حس هنرمند با رنگ و ضربه های قلم و حرکت های خاص که حکایت از شیوه و سبک همان هنرمند هست، ثبت شود.


گفتنی است نمایشگاه نقاشی دیجیتال مهربان باشید از 14 مرداد در نگارخانه فرهنگسرای اندیشه برپا شده و تا 27 مرداد ادامه می یابد.
 

پایان پیام/

کد خبر 161047

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha