حسن رحیمی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، در گفتگو با خبرنگار شبستان در خصوص دستاوردهای مهم دولت نهم و دهم در حوزه میراث فرهنگی، گفت: با حمایت های دولت بیش از 100 بنای تاریخی استان و آثار باستانی متنوع به جای مانده از ادوار مختلف شامل پل ها، سراها، کاروان سراها، مقابر، تکایا و خانه های قدیمی مرمت و بازسازی شدند.
وی افزود: این اداره کل با حمایت های دولت توانسته است بخش اعظمی از آثار باستانی استان از جمله پل بیستون، تکیه معاون الملک، تکیه بیگلربیگی، مقبره ابودجانه در دالاهو، مقبره اویس قرنی، معبدآناهیتا در کنگاور، آتشکده چهارقاپی و کاخ ساسانی در قصر شیرین را مرمت کند.
رحیمی، در ادامه ثبت جهانی کتیبه بیستون به عنوان هشتمین اثر ایران در فهرست آثار جهانی را یکی دیگر از این دستاوردهای مهم خواند و گفت: این اثر در تیرماه 1385 به عنوان هشتمین اثر ایران و اولین اثر استان کرمانشاه در فهرست آثار جهانی قرار گرفت.
وی با اشاره به مرمت مساجد و کاروانسراهای تاریخی در استان، اظهار داشت: در استان کرمانشاه بیش از 10 مسجد تاریخی وجود دارد که قدیمی ترین این مساجد مسجد عبدالله ابن عمر در شهرستان دالاهو است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، افزود: علاوه بر آن می توان به مسجد جامع، مسجد عمادالدوله، مسجد حاج شهبازخان، مسجد آل آقا، مسجد معتمد اشاره کرد.
وی کاروانسراهای بیستون قصرشیرین و ماهیدشت را نیز از مهمترین کاروانسراهای استان برشمرد و گفت: اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری اقدام به مرمت این کاروانسراها و همچنین مساجد تاریخی استان کرده است.
رحیمی، تصریح کرد: احیای این مساجد و کاروانسراها خود گام مهمی در جهت معرفی و نگهداری این آثار و نیز حفاظت آن برای آیندگان است.
وی همچنین به مرمت بیش از 5 هزار متر از بازار قدیم کرمانشاه اشاره کرد و گفت: این بازار در بافت قدیم شهر کرمانشاه قرار گرفته است و شالوده اصلی آن مربوط به دوره زندیه می باشد که در دروه قاجار شکل کاملی به خود می گیرد.
این مقام مسئول، خاطرنشان کرد: در سال های اخیر بیش از 150 چشمه طاق این بازار مرمت و ساماندهی شده است. و بخش اعظمی از فضاهایی که در گذشته از بین رفته بود به حالت سنتی و اولیه خود احیا شد.
وی در ادامه گفت: در استان کرمانشاه بیش از 4 هزار اثر تاریخی وجود دارد که تا قبل از دولت نهم و دهم تنها یک هزار اثر آن شناسایی و 300 اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده بود.
رحیمی، اظهار داشت: با حمایت دولت بیش از 3 هزار اثر دیگر شناسایی و 1800 اثر نیز به ثبت آثار ملی رسید.
وی یادآور شد: قدیمی ترین این آثار مربوط به حدود 100 هزار سال پیش است که می توان به غارهای شکارچیان، آفتاب، تاریک، دودر و دواشکفت اشاره کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، ایجاد بیش از 10 موزه در استان را از دیگر دستاوردهای دولت برشمرد و گفت: امروزه در استان کرمانشاه حدود 14 موزه مرتبط با این اداره کل دایر است که قبل از دولت نهم و دهم تنها 3 موزه فعال بود اما با حمایت های انجام شده حدود 11 موزه تخصصی و مردم شناسی به آن اضافه شد.
وی ادامه داد: از این موزه ها می توان به موزه های مردم شناسی شهرستان های سنقر، صحنه، دالاهو، جوانرود، پاوه، قصرشیرین و همچنین به موزه سنگ در کرمانشاه، موزه پارینه سنگی زاگرس(بزرگترین موزه پارینه سنگی خاورمیانه)، موزه صنایع دستی و موزه باستان شناسی در شهرستان اسلام آبادغرب اشاره کرد.
پایان پیام/
نظر شما