خبرنگاران کردستانی دغدغه ‌های خویش را با نماینده رهبری در میان گذاشتند

همزمان با ایام گرامیداشت خبرنگار و در نشستی صمیمی تعدادی از خبرنگاران کردستانی دغدغه‌ ها و مشکلات خویش را با نماینده مقام معظم رهبری در استان در میان گذاشتند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، آرمان نصرالهی، سرپرست نمایندگی خبرگزاری مهر در استان کردستان به نمایندگی از خبرنگاران 8 خبرگزاری فعال استان چهارشنبه شب(18مرداد) در جلسه هم‌ اندیشی سرپرستان خبرگزاری‌ ها، نشریات محلی و نمایندگی سرپرستی‌ های روزنامه‌های کثیرالانتشار استان با نماینده ولی فقیه در سنندج، اظهار داشت: خبرگزاری‌ ها بار اصلی اطلاع ‌رسانی و آگاهی بخشی در کردستان را بردوش دارند.


وی افزود: همواره در برهه‌های زمانی مختلف توسط مسئولان و مدیران به جایگاه رسانه‌ ها و تأثیرگذاری آنان در حوزه‌های مختلف اذعان شده و اگر سخنی از ارتقای حوزه فرهنگی، اجتماعی، سلامت، اقتصادی و دیگر حوزه‌ها در استان به میان آید همواره آنان از اصحاب رسانه توقع مشارکت و نقش‌آفرینی را دارند اما هنگامی که مبحث حمایت و توجه آنان برای رفع دغدغه‌ ها و مشکلات اصحاب رسانه مطرح می‌ شود همگی به شیوه‌ های مختلف خود را کنار می ‌کشند.


نصرالهی افزود: در اینکه برنامه‌ ریزی حلال بیشتر مشکلات است شکی نیست اما در کردستان از برنامه ‌ریزی تا اجرا فاصله‌ های بسیاری وجود داشته و بیشتر شنیده‌ ها هیچگاه عملی نخواهد شد.


وی ابراز امیدواری کرد که با برگزاری چنین نشست‌ هایی فضا برای توسعه رسانه‌ ها و حمایت هرچه بیشتر از اصحاب مطبوعات کردستان فراهم شده و بسیاری از ناهماهنگی‌ ها در این حوزه رفع شود.


سرپرست نمایندگی خبرگزاری مهر در استان کردستان تصریح کرد: در چند سال اخیر شاهد گسترش دامنه فعالیت رسانه‌ های مجازی در سطح کشور به ویژه استان کردستان بوده‌ ایم و این مهم با بهره‌ مندی خبرگزاری‌های استان از افراد تحصیلکرده و متخصص روزبه‌ روز در حال توسعه و پیشرفت است.


نصرالهی افزود: هم‌ اکنون بار اصلی اطلاع‌ رسانی و آگاهی‌ بخشی در استان بردوش خبرنگاران خبرگزاری‌ های استان بوده و فعالان این عرصه با همت و تلاشی مضاعف توانسته‌ اند خلأ های موجود در نشریات محلی استان را پرکنند.


وی خاطر نشان کرد: خبرگزاری‌ ها به دلیل سرعت در انتشار اخبار و عدم محدویت زمانی و مکانی می ‌توانند نقش بسزایی در تعالی فرهنگی و اجتماعی استان و توسعه پایدار کردستان در حوزه‌ های مختلف داشته باشند لذا امید است با نگاه ویژه مسئولان و فراهم کردن حضور خبرگزاری‌ ها در متن تحولات عظیم استان شاهد بهره ‌مندی از توانایی ‌ها و ظرفیت ‌های بالای این رسانه‌ های تأثیرگذار برای پیشبرد اهداف والای نظام اسلامی باشیم.


نصرالهی ابراز امیدواری کرد که با اختصاص بخشی از اعتبارات فرهنگی استان به تقویت زیرساخت‌ های رسانه‌ ها شاهد رفع مشکلات زیرساختی خبرگزاری‌ ها بوده و بتوان دفاتر شهرستانی این رسانه‌ های تأثیرگذار را نیز برای معرفی توانمندی ‌ها مناطق مختلف کردستان و بازتاب دستاوردهای عظیم نظام در آن مناطق راه‌ اندازی کرد.


مسعود احمدی، سرپرست هفته نامه سیروان و نماینده نشریات محلی کردستان نیز در این جلسه تصریح کرد: اگر در رسانه‌ ها انتقاد نباشد آن رسانه مرده تلقی می شود و مدیریت‌ ها نیز بدون انتقاد معنی نخواهد داشت.


وی افزود: اگر اصحاب رسانه کردستان نیز در موارد بسیاری اقدام به انتقاد در حوزه‌ های مختلف می ‌کنند هدفی جز اصلاح امور نداشته و تعالی و عزت کردستان و توسعه پایدار این استان همواره هدف غایی خبرنگاران کردستانی بوده و هست.


احمدی خاطر نشان کرد: متأسفانه به دلیل مشکلات سخت‌ افزاری و نرم ‌افزاری شاهد از دست رفتن جایگاه نشریات محلی در کشور هستیم که استان کردستان نیز از این مهم مستثنی نیست.


سرپرست هفته نامه محلی سیروان تصریح کرد: دغدغه‌ های مالی همراه با عدم بهره‌ مندی از نیروی متخصص موجب کاهش مقبولیت عمومی و از دست دادن مخاطبان در حوزه نشریات محلی شده‌است.


احمدی افزود: در کشورهای توسعه یافته از نظر رسانه نیز شاهد جایگاه ویژه مطبوعات محلی هستیم چرا که پیگیری مشکلات و دغدغه‌ های محلی با محوریت نشریات محلی بهتر و منسجم‌تر دنبال خواهد شد و مخاطبان نیز خیلی بهتر می ‌توانند دغدغه‌ های خویش را بازتاب نمایند.


وی اظهار کرد: متأسفانه تاکنون از این ظرفیت بالقوه در استان کردستان و حتی سطح کشور به خوبی استفاده نشده و مطبوعات محلی به جای تلاش برای جذب مخاطبان هم‌ اکنون با مشکلات مالی و زیرساختی دست و پنجه نرم می‌ کنند.


سرپرست هفته نامه محلی سیروان به برخی از مشکلات و چالش‌ های پیش روی مطبوعات محلی در استان اشاره کرد و افزود: عدم گزارش‌های تحقیقی و پژوهشی، استفاده از بیش از 85درصد مطالب در قالب اخبار برگرفته از خبرگزاری ‌ها و اخبار پوششی سطح استان، بی‌توجهی مطبوعات محلی استان به ستون یادداشت، عدم تمرکز‌زدایی، عدم بهره مندی از افراد تحصیلکرده و متخصص از جمله موانعی است که در حوزه نرم افزاری نشریات محلی استان را تحت تأثیر قرار داده است.


احمدی، از نقص گسترده در سیستم توزیع نشریات در سطح شهرستان‌ های مختلف استان، نبود چاپخانه تخصصی، عدم آشنایی خبرنگاران و سرپرستان نشریات فعال در استان با ظرفیت ‌های حقوقی و مطالبات موجود در قانون مطبوعات و همچنین عدم پرداخت دستمزد به خبرنگاران در این نشریات به عنوان دیگر چالش‌ های فراوری نشریات محلی در استان نام برد و خواستار فراهم ‌کردن مکانیزمی منسجم برای رفع این مشکلات در استان شد.


وی همچنین خواستار تشکیل کمیته ارزشیابی نشریات محلی استان برای نظارت بر ارائه مجوز فعالیت برای نشریات محلی در کردستان شد و برپایی دوره‌ های تخصصی در حوزه روزنامه‌ نگاری و توجه ویژه مسئولان برای رفع دغدغه‌ های مالی نشریات محلی را از جمله راهکاری‌ های تقویت این حوزه عنوان کرد.


پایان پیام/
 

کد خبر 160822

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha