به گزارش خبرگزاری شبستان، خانه ملت در این هفته نیز همچون هفته های قبل پر از اخبار مورد توجه رسانه ها بود .
حضور فرمانده نیروی دریایی ارتش، فرمانده نیروی دریایی سپاه و جانشین نیروی هوایی ارتش در کمسیون امنیت ملی
محمدحسن آصفری، عضو هیئترییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه 15 مرداد این کمیسیون گفت: در این جلسه فرمانده نیروی دریایی ارتش، فرمانده نیروی دریایی سپاه و جانشین نیروی هوایی ارتش حضور داشتند که حول محور مسایل دریای خزر و خلیجفارس و همچنین دریای عمان صحبتهایی شد و آقایان نقطهنظراتشان را مطرح کردند.
وی اظهار کرد: نمایندگان میخواستند وضعیت آمادگی نیروی دریایی سپاه و ارتش را بررسی کند که ببینند آیا این نیروها با توجه به بحثهای منطقه از وضعیت آمادگی خوبی برای دفاع برخوردار هستند یا نه که با توجه به توضیحات فرماندهان مشخص شد هم نیروی دریایی سپاه و هم ارتش خلیجفارس را تحت کنترل دارند و این منطقه در امنیت و آرامش به سر میبرد.
آصفری تصریح کرد: طبق گفته فرماندهان اگر حرکتی از ناحیه آمریکا و یا غربیان شکل گیرد قطعا با یک برخورد سنگین نیروهای مسلح ما مواجه میشود.
ضرغامی در جلسه کمسیون فرهنگی گزارش عملکرد صدا و سیما را ارایه داد
حجتالاسلام سیدعلی طاهری، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه 15 مرداد این کمیسیون گفت: در جلسه امروز آقای ضرغامی، رییس سازمان صدا و سیما حضور داشتند و گزارش عملکرد این سازمان در رابطه با برخی برنامهها و سریالهای این سازمان را به نمایندگان ارایه کردند.
وی اظهار کرد: سؤالات نمایندگان بیشتر در رابطه با برنامههای ماه مبارک رمضان و همچنین برخی برنامههای این سازمان بود که چون نیاز به بحث مفصل و مبسوطی داشت لذا قرار شد در جلسه مشترک دیگری با حضور آقای ضرغامی این مباحث بررسی شود.
طاهری همچنین با اشاره به جلسه کارگروه رسانه و هنر این کمیسیون با شمقدری گفت: در این جلسه آقای شمقدری در رابطه با فیلم لاله مطالبی را بیان کردند و توضیحاتی را به نمایندگان ارایه کردند که نمایندگان نیز اشکالات را مطرح کردند و قرار شده است این ایرادات و اشکالات در ساخت این فیلم بررسی و برطرف شود.
وی ادامه داد: نمایندگان همچنین خواستهاند فیلمنامه این فیلم در اختیار اعضای کارگروه رسانه و هنر قرار گیرد که بتوانند ایرادات در فیلمنامه را نیز برطرف کنند.
نقد و بررسی طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در کمسیون بهداشت
سلیمان عباسی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه 15 مرداد این کمیسیون گفت: در جلسه امروز وزیر بهداشت و درمان و همچنین وزیر کار و رفاه اجتماعی در کمیسیون حضور داشتند و در رابطه با طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع توضیحاتی را به نمایندگان ارایه کردند.
وی اظهار کرد: نظام ارجاع و پزشک خانواده که از منویات مقام معظم رهبری و همچنین یکی از بندها و مواد برنامه پنجم توسعه است نظام سلامت جامعه را تأمین میکند که ما در این جلسه از وزرا خواستیم در رابطه با عملکردشان توضیحاتی ارایه دهند.
عباسی بیان کرد: بر اساس گزارش وزرا این طرح آغاز شده است و مقداری از آن نیز پیش رفته است و انشاءالله با اجراییشدن کامل آن به نتایج مورد نظر میرسیم.
حمیدرضا فولادگر رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس شد
همچنین در جلسه کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس حمیدرضا فولادگر به عنوان رئیس این کمیسیون انتخاب شد.
همچنین براساس انتخاب اعضای این کمیسیون هادی قوامی،نماینده اسفراین و محمد سقایی ،نماینده نی ریز و استهبان به ترتیب به عنوان نواب اول و دوم این کمیسیون انتخاب شدند.
جعفر قادری ،نماینده شیراز به عنوان سخنگو و غلامرضا نوریقزلجه ،نماینده بستان آباد و نادر قاضیپور ،نماینده ارومیه به عنوان دبیران این کمیسیون انتخاب شدند.
مجلس با کاهش سهمیه ایثارگران و شهدا در دانشگاهها مخالفت کرد
حجتالاسلام علیرضا سلیمی، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه 15 مرداد این کمیسیون گفت: در این جلسه در ابتدا طرح وقف دانشگاه آزاد که در مجلس هشتم مورد ایراد شورای نگهبان واقع شده بود، مطرح شد که نمایندگان در نهایت این طرح را رد کردند.
وی با اشاره به موارد دیگر مورد بررسی در این کمیسیون گفت: ما در جلسه امروز ماده 8 لایحه خدمترسانی به ایثارگران را که مربوط به سهمیه پذیرش جانبازان و خانوادههای ایثارگران در دانشگاهها بود مورد بررسی قرار دادیم که با توجه به اینکه در سال 71 و 72 سهمیه پذیرش خانوادههای ایثارگران و شهدا برای حضور در دانشگاهها 40 درصد بوده است و در این لایح به 25 درصد کاهش یافته بود، این ماده را رد کردیم.
حجتالاسلام سلیمی اضافه کرد: همچنین در جلسه امروز مقرر شد وزارت آموزش و پرورش طی دو سال با توجه به سنوات خدمت و همچنین آزمون، مربیان پیشدبستانی و نیروهای شرکتی خود را تعیین تکلیف و استخدام کند.
وی تأکید کرد: در این جلسه همچنین آقای حدادعادل عضو کمیسیون در مورد عملکرد شورای تحول در علوم انسانی در دانشگاهها گزارش مفصلی را به نمایندگان ارایه کردند که این گزارش حاکی از عملکرد مثبت این شورا بود.
انتخاب هیئت نظارت مجلس بر نمایندگان از میان اعضای کمیسیون های تخصصی، اصل نود و قضایی حقوقی
هیئت ریسه مجلس شورای اسلامی اسامی هفت نامزد عضویت در هیئت نظارت مجلس بر نمایندگان را از میان اعضای کمیسیون های تخصصی، اصل نود و قضایی حقوقی انتخاب کرد.
براین اساس حجت الاسلام روحالله حسینیان نماینده تهران و عضو کمیسیون اصل نود، حجت الاسلام موسی غضنفرآبادی نماینده بم عضو کمیسیون قضایی و حقوقی ،حجت الاسلام محمدحسن ابوترابیفرد نماینده تهران و نایب ریس اول مجلس ، عزیز اکبریان نماینده کرج، محمدحسن میرمحمدی نماینده گلپایگان، غلامرضا اسدالهی نماینده تربت جام و عوض حیدرپور نماینده شهررضا از سوی هیئت رئیسه انتخاب شدند.
ملاک انتخاب این افراد کسب رای اکثریت مطلق نمایندگان حاضر در جلسه علنی است.
محمدحسین فرهنگی، عضو هیئترییسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز سهشنبه 17 مرداد گفت: طبق ماده یک قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان انتخاب هیئت نظارت بر نمایندگان از میان دو نفر از اعضای کمیسیون اصل 90 و کمیسیون قضایی و حقوقی به انتخاب هیئترییسه و همچنین 4 نفر دیگر از داوطلبان عضویت در این هیئت انتخاب میشوند.
وی بیان کرد: در جلسه روز دوشنبه آقایان سیدمحمدحسین میرمحمدی نماینده گلپایگان، عزیز اکبریان نماینده کرج، غلامرضا اسداللهی نماینده تربت جام و عیوض حیدرپور نماینده شهرضا و همچنین حجتالاسلام حسینیان از کمیسیون اصل نود و حجتالاسلام غضنفرآبادی از کمیسیون قضایی و حقوقی از سوی هیئترییسه انتخاب شدند.
پیام مجلس رییس مجلس به مناسبت کسب مدال طلای ورزشکاران
علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی پیام تبریکی به مناسبت کسب مدال المپیک 2012 توسط امید نوروزی ونواب نصیر شلال صادر کرد.
انتخاب دو نفر از نمایندگان مجلس به عنوان ناظر در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی سهشنبه 17 مرداد از میان حجتالاسلام درویشپور نماینده ایذه و باغملک، قاسم احمدی لاشکی نماینده نوشهر و اسفندیار اختیاری نماینده زرتشتیان دو نفر را به عنوان ناظر در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری انتخاب کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی سهشنبه 17 مرداد با لایحه موافقتنامه حمل و نقل هوایی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه و تشریفات الحاقی آن با 209 رأی موافق، 2 رأی مخالف و 11 رأی ممتنع از مجموع 250 رأی موافقت کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی سه شنبه 17 مرداد با لایحه الحاق یک تبصره به بند ب ماده 20 قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران موافقت کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی سه شنبه 17 مرداد 2 نفر را برای عضویت در کمیسیون صدور پروانه برای متقاضیان و نظارب بر فعالیت گروهها و انجام وظایف مفرحه در قانون فعالیت احزاب، جمعیت ها و انجمن های سیاسی و صنفی و انجمن های اسلامی یا فعالیت های دینی شناخته شده مصوب 7/6/1360 انتخاب کردند.
نمایندگان از میان آقایان زاکانی، اسدالله بادامچیان، حامد قادر مرزی، احمد بخشایش و مهدی دواتگری، از مجموع 245 ماخوذه، علی رضا زاکانی با 133 رای و احمد بخشایش را با 97 رای به عنوان ناظرین مجلس در کمیسیون نظارت بر فعالیت احزاب و گروهها انتخاب کردند.
گفتنی است اسدالله بادامچیان که در حال حاضر نماینده نیست از سوی حمیدرضا فولادگر و براساس ماده 10 که نمایندگان می توانند یا خودشان را داوطلب شوند و یا یکی را خارج از مجلس برای این موضوع معرفی کنند انتخاب شده بود.
واگذری پیش دبستانی به بخش خصوصی جفا در حق مناطق محروم
محمد مهدی زاهدی، رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در جلسه 17 مرداد در ادامه بحث طرح کلیات الحاق دو تبصره به قانون استخدامی حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی گفت: تمام موضوعاتی که امروز در مجلس مطرح شد با نظر وزیر آموزش و پرورش است من دیشب در مراسم ضیافت افطاری با ایشان بودم و گفتند فردا نماینده دولت موافقت خود را با این طرح اعلام می کند.
وی افزود: اما من امروز تعجب می کنم دوگانگی میان صحبت های وزیر آموزش و پرورش و نماینده دولت مبهم و شبهه انگیز است.
رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات درخصوص واگذاری بخش پیش دبستانی به بخش خصوصی تصریح کرد: اگر پیش دبستانی را به خصوصی واگذار کنیم جفای بزرگ به حق مناطق محروم کردیم مناطق محروم مانند خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان چگونه توان مالی داشته باشند که بتوانند کودکان خود را به این بخش بسپارند.
بار مالی استخدام 200 هزار نفر در اموزش و پرورش بردوش دولت
لطف الله فروزنده، معاون پارلمانی رییس جمهور در جلسه 17 مرداد درخصوص کلیات قانون استخدامی حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی گفت: استخدام 200 هزار نفر براساس ماده 157 قانون اساسی بار مالی به دولت تحمیل می کند.
فروزنده اظهار کرد: اکثر نیروهای استخدامی در آموزش و پرورش خانم هستند اگر براساس نظر آموزش و پرورش اعلام کرده است 95 درصد در کلانشهرها خدمت می کنند پس تکلیف مناطق محروم چه می شود اگر قرار است نیرو بگیریم باید در مناطق محروم جذب کنیم.
معاون پارلمانی رییس جمهور خاطرنشان کرد: امسال باید در منابع مالی صرفجویی کنیم در حال حاضر نیز با 5 هزار میلیارد تومان کسر بودجه مواجه است.
فروزنده تصریح کرد: در سند تحول نیز در مورد بخش پیش دبستانی دولت نقش سیاستگذاری دارد پس باید بخش خصوصی را در این زمینه بررسی کنیم و مشکلات این بخش را حل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: رویکرد مجلس در کشور این است که مشارکت بخش خصوصی بیشتر شود پس باید مشکلات این بخش در پیش دبستانی مورد توجه قرار گیرد.
فروزنده اظهار کرد: براساس آزمون برگزار شده در آموزش و پرورش 16 هزار نفر نمره آزمون را به دست آورده اند کسی که نمره نیاورده است نمی تواند به استخدام آموزش و پرورش درآید و استخدام افرادی که نمره نیاورده اند خلاف ماده 44 است.
وی گفت: اگر در آموزش و پرورش نیازمند نیرو هستیم باید شرایطی فراهم شود که افراد با ضریب بالای تحصیلی از دانشگاههای مختلف را جذب کنیم.
انتقاد نماینده بجنورد از دوگانگی آموزش و پرورش در استخدام
موسی الرضا ثروتی، نماینده بجنورد و جاجرود در جلسه 17 مرداد گفت: آموزش و پرورش در جایی دوست دارد برای جذب نیرو امتحان می گیرد و در جایی که دوست ندارد آزمون برگزار نمی کند و بدون آزمون 20 هزار مستخدم و مربی قران جذب می کند یکجا می گویند کار معین گرفته ایم و بعد استخدام می کنیم در حالیکه در قانون استخدام کشوری به دو شکل نیرو جذب می شود اول رسمی دوم پیمانی قراردادی.
ثروتی اظهار کرد: در حال حاضر مشاهده می کنیم که نیروهایی که دارای سه تا چند سال سابقه تدریس در آموزش و پرورش هستند را بیرون کرده اند و یا مربیان پیش دبستانی که سابقه خدمت در آن نهاد را دارند از کار بیکار شده اند.
وی اظهار کرد: تعدادی از نیروهای آموزش و پرورش نامه نوشته اند که قرار است ما را استخدام کنند اما بحث استخدام این نیست زیرا اگر آموزش و پرورش بخواهد استخدام کند باید اعلام عمومی کند و امتحان بگیرد و ما می بینیم که حقوق بسیار زیادی از این افراد ضایع می شود.
کمبود 5 هزار میلیاردی بودجه اموزش و پرورش
احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده قم در جلسه 17 مرداد گفت: ماده 51 باید نیاز استخدامی را مشخص کند همچنین باید اعتبار استخدام نیز در این طرح مشخص شود.
وی گفت: در حال حاضر بودجه امسال بودجه انقباضی است و باید مسائل عالی در نظر گرفته شود هم اکنون آموزش و پرورش با 5 هزار میلیارد تومان کسر بودجه مواجه است.
امیرآبادی اظهار کرد: براساس اعلام آموزش و پرورش بیش از 60 تا 70 درصد معلمان پیش دبستانی خانم ها هستند و کم کم به سویی حرکت می کنیم که دبیرستان های پسرانه نیز توسط خانم ها هدایت می شوند.
نماینده مردم قم افزود: ما در مناطق محروم نیازمند نیرو هستیم و نیازمند جذب آقایان نباید هر تجمعی جلوی مجلس منجر به تصویب قانون شودو اینگونه در افکار عمومی جا بیفتد که هر کس مشکلی داشت در جلوی مجلس تجمع کند مشکل این افراد براساس لایحه باید حل شود.
در جلسه 17 مرداد مجلس شورای اسلامی کلیات الحاق دو تبصره به قانون استخدامی حق التدریس و آموزشیاران نهضت سواد آموزی با دو سوم آراء در مجلس شورای اسلامی تصویب شد.
انتخاب حسین سبحانینیا به عنوان رابط کمیسیون امنیت ملی و هیأت رئیسه مجلس
سیدحسین نقویحسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه روز گذشته این کمیسیون گفت: در این جلسه حسین سبحانینیا به عنوان رابط کمیسیون امنیت ملی و هیأت رئیسه مجلس انتخاب شد.
وی اظهار کرد: در این جلسه کمیسیون بخشی از ایرادات شورای نگهبان به طرح تقویت مرزبانی جمهوری اسلامی ایران با حضور یک عضو شورای نگهبان رفع کرد.
نقوی حسینی همچنین از تصویب لایحه معاهده استرداد مجرمین بین ایران و جمهوری قزاقستان و همچنین لایحه تعیین حریم حفاظتی ـ امنیتی اماکن و تاسیسات کشور در جلسه امروز کمیسیون خبر داد.
توضیحات وزیر اموزش و پرورش در مورد اعزان معلمان به ودارس خارج از کشور در کمسیون اموزش و تحقیقات
عبدالوحید فیاضی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه روز گذشته این کمیسیون گفت: در جلسه روز گذشته وزیر آموزش و پرورش برای ارایه توضیحات به تعدادی از نمایندگان در مورد اعزام معلمان به مدارس خارج از کشور حاضر شد.
وی اظهار کرد: در این جلسه همچنین علاوه بر حاجی بابایی قائم مقام وی و معاونین وی حضور داشتند.
فیاضی بیان کرد: نمایندگان طرح تحقیق و تفحص از این وزارتخانه را برای اعزام معلمان به مدارس خارج از کشور مطرح کرده بودند که کمیسیون آموزش و پرورش آن را رد کرد و فقط به توضیحات وزیر در این مورد بسنده شد.
قدردانی نمایندگان از سربازان گمنام امام زمان
قدردانی 228 نماینده مجلس از سربازان گمنام امام زمان و پیام تبریک رییس مجلس به رضایی، حدادی، سلیمی و انوشیروانی از جمله خبرهای دیگر مجلس در هفته گذشته است.
پایان پیام/
نظر شما