فیلمسازان مستقل 60 کشور به ایران می آیند

در اولین نشست مطبوعاتی جشنواره فیلم سازان مستقل،خبر از حضور فیلمسازان مستقل بیش از شصت کشور در ایران داده شد.

به گزارش خبرنگار شبستان، امروز صبح نخستین نشست خبری نخستین جشنواره بین‌المللی فیلمسازان مستقل (افق نور) با حضور «نادر طالب‌زاده» دبیر جشنواره، «غلامرضا منتظمی» دبیر اجرایی جشنواره و «محمد طیب» دبیر بین‌الملل و قائم مقام جشنواره برگزار شد.
 

در ابتدای این نشست نادر طالب‌زاده با اشاره به ویژگی های خاص این جشنواره گفت:‌ ما تا به حال فرصت نداشتیم از فیلمسازان مبارز دعوت کنیم که دور هم گرد آیند و فیلم‌هایشان به نمایش در آید. موقعیت ایران، موقعیت منحصر به‌فرد است و من هرچه فکر کردم دیدم کجا می‌توانیم شرایط نمایش آثار فیلمسازان آمریکایی و اروپایی را ایجاد کنیم و جایی بهتر از ایران نیافتم.
 

وی با تاکید بر بی تکلف بودن این جشنواره و مهم بودن جنبه هاب عملی در آن افزود:‌ این جشنواره بستری است که منتقدین غرب، اساتید دانشگاه، صاحبان رسانه و هنرمندان مستقل و مبارز حضور دارند. در ضمن کنفرانس هالیوودیسم اولین قدم این حلقه واقعا بی‌سابقه بود.جشنواره نگاه عملگرا، سیاسی و فرهنگی دارد. وقتی این فاکتورها دور هم جمع می‌شوند، فیلمسازان از نیویورک، لندن، چین و سایر کشورهای دنیا همدیگر را می‌بینند. این فرصت کم است و من آن را به فال نیک می‌گیرم. درضمن باید بگویم فیلم‌های فاخری در لیست فیلم‌های ارائه شده به جشنواره وجود دارند و این فیلم‌ها برای مردم در دنیای معاصر است.
 

دبیر جشنواره تاکید کرد: جشنواره افق نو با توجه گسترش رخدادهای جهانی و گسترش فعالیت‌های فیلمسازان مستقل با محوریت عظیم بین‌المللی و گسترش موج بیداری جهانی در اروپا، آمریکا و کشورهای اسلامی برگزار می‌شود.
 

در ادامه غلامرضا منتظمی دبیر اجرایی این جشنواره گفت: تولیدات این حوزه 20 سال دیگر جهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. نکته جالب این است که بیشتر بحث ما در خصوص عدالت‌طلبی است و فیلم‌هایی که از کشورهای امریکایی به ما می‌رسد بیشتر در همین خصوص است.
 

در ادامه مراسم محمد طیب دبیر بین المللی جشنواره گفت: روند اجرایی جشنواره قریب به یک سال و نیم و تا دو سال طول کشیده است. ما از ابتدا تا کنون از مشورت اهالی هنر و رسانه استفاده کردیم و برای برگزاری آن عجله‌ای نداشتیم. مهم هدف‌گذاری صحیح و نتیجه‌گیری درست است. جشنواره‌های زیادی با نگاه بین‌الملل و دید مبارزه‌ای برگزار شدند اما سیاست‌گذاری و هدف‌گذاری این جشنواره جنبش‌های بیداری، ‌بحران‌هایی که به دلیل لابی ایجاد می‌شوند و جنبش جهانی وال‌استریت است و این تفاوت ما با سایر جشنواره‌های مشابه است.
 

وی افزود: دبیرخانه جشنواره از فیلمسازان مطرح و مبارز غربی آثاری دریافت کرده است و در مجموع 850 اثر از 66 کشور، در قالب داستانی بلند و کوتاه و نیمه بلند و مستندبلند، کوتاه و نیمه بلند به جشنواره رسیده است و 25 درصد از آثار (بیش از 220 اثر) متعلق به ایالت متحده آمریکا و پس از آن هر یک از کشورهای انگلیس و اسپانیا با سهم 10 درصد در ردیف‌های بعدی قرار می‌گیرند.البته پیش‌بینی‌مان این است که آثار تا پایان مهلت ارسال آثار به مرز هزار اثر نیز برسد.
 

نادر طالب‌زاده در پاسخ به اینکه آیا فیلم‌هایی که با دیدگاه سیاه‌نمایی ساخته شده باشد، در این جشنواره نمایش داده می‌شود یا خیر، گفت: خیر، ما بیشتر بحث‌مان جدل جهانی است که ایران من و شما و خانواده‌هایمان با آن درگیر هستند. البته ایران نیز نقطه عطف این مبحث است و ما بحث اقتصاد، جنبش وال‌استریت و فلسطین را مدنظر داریم. البته من خودم، کسی هستم که در خصوص فتنه 88 یک فیلم برای شبکه پرس‌تی‌وی ساختم اما باید بگویم که در مورد مسائل ایران شاید باید جشنواره دیگری برگزار شود. قطعا سیاست ما این است که فیلم‌هایی را که مباحث ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی در آن‌ها وجود دارد مورد نقد قرار دهیم، اما بیشتر رویکرد این جشنواره، مستقل است.
 

طیب در ادامه افزود:‌ فیلم‌هایی در این جشنواره پذیرفته می‌شود که دیدگاه‌های صریح و خشک نداشته باشد و ما قصد داریم بیشتر تریبون افرادی باشیم که فاقد تریبون هستند. باید بگویم جشنواره فیلم‌سازان مستقل برای اولین بار در ایران مستقل برگزار شده است، اما در جهان این نوع جشنواره‌ها به دفعات برگزار می‌شود.
 

دبیر بین‌الملل جشنواره گفت:باید بگویم که این جشنواره کاملا مستقل برگزار می شود.ما از حمایت‌های معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی بهره‌مند شدیم اما تاکید ما در برگزاری این جشنواره به صورت مستقل بود.
 

منتظمی در بخشی از سخنان خود گفت: نکته قابل توجه این است که هنوز این جشنواره به صورت کامل برگزار نشده است، اما دو کشور، یکی از آمریکا و یکی از اروپا درخواست نمایش فیلم‌های برگزیده این جشنواره را به ما داده‌اند. درضمن در خصوص بحران و درگیری‌های سوریه 4 اثر مستقل وجود دارد که یکی از آن‌ها متعلق به ایران و بقیه برای سایر کشورهاست.
 

دبیر اجرایی جشنواره افزود: 80 عنوان اثر داستانی بلند در جشنواره ثبت‌نام کرده‌اند که بیش از 70 عنوان از این آثار جشنواره متعلق به سایر کشورهاست که این خود بی‌سابقه است. 120 عنوان مستند بلند نیز بین آثار وحود دارد.
 

وی درباره انتخاب آثار برگزیده گفت: هیئت انتخاب کار خود را شروع کرده است و احتمالا 20 مرداد‌ماه لیست فیلم‌های برگزیده برای بازبینی اعلام خواهد شد.
 

غلامرضا منتظمی درباره هیئت داوران جشنواره افق نو، بیان داشت: 4 نفر از این داوران خارجی بوده، 2نفر از کشور آمریکا، یک نفر از تونس و یک نفر از انگلیس هستند.
 

وی در مورد داوران ایرانی این جشنواره گفت: ابراهیم حاتمی‌کیا، نادر طالب‌زاده، غلامرضا منتظمی، جمال شورجه، رضا میرکریمی و مهدی همایون‌فر از ایران در هیئت داوری حضور دارند و فیلم‌ها را بازبینی خواهند کرد.

دبیر اجرایی جشنواره در مورد نحوه برگزاری آن گفت: محل برگزاری جشنواره سینما فلسطین است. برای 5 روز تمام سالن‌های سینما فلسطین را به طور تمام وقت در اختیار 60 فیلم دو ساعته و در خصوص جوایز نیز باید بگویم فیلم‌های بلند 6 هزار دلار و فیلم‌های کوتاه و نیمه بلند 4 هزار دلار و برترین فیلم فستیوال 10 هزار دلار تعلق می‌گیرد.

اسامی کشورهایی که در این جشنواره حضور دارند، به شرح زیر است:

قاره آمریکا: ایالات متحده آمریکا، آرژانتین، برزیل، کانادا، مکزیک، شیلی، اکووادور، کلمبیا، ونزوئلا و جمهوری دومنیکن (10 کشور)

قاره اروپا: انگلیس، اسپانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، اتریش، بلژیک، بلغارستان، کرواسی، قبرس، جمهوری چک، دانمارک، یونان، مجارستان، سرزمین‌های اشغالی، هلند، نروژ، لهستان، پرتغقال، رونمای، صربستان و مونته نگرو، سود، ترکیه و اکراین (25 کشور)

قاره آسیا و اقیانوسیه: ایران، استرالیا، بحرین، بنگلادش، چین، مصرف، هنگ‌کنک، هند، ژاپن، اردن، قزاقستان، کویت، لبنان، مغولستان، نیوزلند، عمان، فیلیپین، روسیه، قطر، سنگاپور، کره جنوبی، سریلانکا، تایوان، تاجیکستان، تایلند، یمن و امارات متحده عربی (25 کشور)

قاره آفریقا: مراکش، نامیبیا، آفریقای جنوبی، تونس (4 کشور)
پایان پیام/
 

کد خبر 160424

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha