علت افزایش قیمت مرغ گرسنگی نظام توزیع مرغ بود

سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: وقتی بازار دچار گرسنگی نظام توزیع مرغ شد و با افزایش تقاضا در ماه رمضان نیز همزمان گردید، قیمت مرغ افزایش یافت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علیرضا شجاعی افزود: ما در کالایی مثل مرغ دچار گرسنگی نظام توزیع شدیم یعنی این که مرغ تا سال گذشته به وفور وجود داشت و نظام توزیع هم آن را توزیع می‌کرد اما در اواخر سال گذشته و ماه‌های آغازین امسال مرغ به شدت دچار کمبود شد. در این شرایط نظام توزیع به سختی آن را تامین کرد و به دست مصرف‌کننده رساند. همین اتفاق برای کنجاله سویا هم روی داد.


وی ادامه داد: اگر توزیع‌کننده احساس کند که در صورت تحویل کالا به مصرف‌کننده، خودش دیگر نمی‌تواند از آن کالا بخرد چون از آن کالا موجود نیست، به تدریج سعی در عدم عرضه می‌کند و کم کم خود احتکاری در خودش شکل می‌گیرد.


شجاعی با اشاره به اینکه در صورت گرسنه نگهداشتن نظام توزیع یک کالا، تا مدت‌ها نمی‌توان آن را به حالت قبل خود بازگرداند، گفت: در مورد کنجاله سویا و مرغ هم گرسنگی در نظام توزیع به وجود آمد و اثرش به حدی بود که امکان مهار افزایش قیمت آن شاید ماه‌ها باید بطول می‌کشید چون همانطور که گفتم این اتفاقات با افزایش تقاضا همزمان شد.


وی گفت: در این حالت هر چند تامین نهاده و مرغ شروع شود و به اندازه کافی در بازار ریخته شود اما همچنان چون نظام توزیع فکر می‌کند در صورت انتقال آن به حلقه فروش، دیگر از آن کالا نیست، محتاطانه برخورد می‌کند یعنی مقداری را پیش خود نگه می‌دارد تا مطمئن شود فضا برگشته است.


شجاعی ادامه داد: این رفتار در فروشنده‌ها و حتی مصرف‌کننده هم تداوم می‌یابد. لذا در شرایطی که گرسنگی نظام توزیع به ویژه در کالاهای اساسی به وجود می‌آید، دولت به ناچار مداخله می‌کند تا ضمن تامین کالا، جلوی گرانی، احتکار، کم‌فروشی، تقلب و تخلفات را بگیرد.


مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت اقدامات وزارتخانه متبوعش در مهار قیمت مرغ در مدت کوتاه را بسیار موثر دانست و گفت: اگر نظام توزیع مرغ دچار گرسنگی نشود، یک نظام خودکنترل خواهد بود اما به محض آنکه دچار گرسنگی شود به صورت خودکار قیمت‌ها افزایش می‌یابد و تنظیم بازار آن را دچار اختلال می‌کند.


وی افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری سایر بخش‌های دولتی و بانک مرکزی به سرعت وارد عمل شد و با تلاش شبانه‌روزی، آثار اتفاقی که می‌توانست تا ماه‌ها ادامه پیدا کند را مدیریت کرد و آرامش را به بازار بازگرداند.


شجاعی گفت: در حال حاضر مهمترین اقدام وزارت صنعت معدن و تجارت برای بهبود وضع بازار این است که از یک سو در جهت رفع مشکلات بخش تولید با جدیت تلاش می کند که یک نمونه آن موضوع تامین مالی و معرفی ابزارهای جدید بود و از سوی دیگر تامین نهاده های تولید و کالاهای اساسی را پیگیری می‌کند.


وی در پایان از همه تولیدکنندگان، متولیان و پشتیبانان تولید خواست تا اولا، به هشدارهای مسئولان تنظیم بازار به ویژه در شرایط اقتصاد مقاومتی توجه کنند و ثانیا، نگذارند هیچگاه گرسنگی نظام توزیع در کالایی بوجود آید تا شاهد اینگونه رویدادها نباشیم.


پایان پیام/

 

کد خبر 160404

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha