حجت الاسلام ماندگاری، کارشناس مسایل دینی در رابطه با شب زنده داری و داشتن احیای بانشاط در لیالی قدر به خبرنگار شبستان گفت: یکی از سفارش های اکید دینی ما بحث شب زنده داری و احیای شب های ماه مبارک رمضان است. احیا یعنی نخوابیدن یعنی بیدار بودن و شاید زیباترین معنای این فضیلت و امر سفارش شده در مکتب نورانی اسلام، این است که مواظب باشیم در طول زندگی خواب و غفلت ما را نگیرد.
وی افزود: انسان برای بیداری قطعاً نیاز به نشاط دارد و بیداری می بایست همراه با شادی و نشاط باشد. اما این نشاط با چه عواملی ایجاد می شود؟ نخستین عامل نشاط، داشتن یک تکیه گاه خوب در زندگی است. معروف است که در عرف و گفتگوهای به اصطلاح عامیانه وقتی از علت نشاط و شادی کسی سوال می شود، پاسخ می شنوند که پشت او به کوه بند است. ما نیز بیندیشیم که آیا در زندگی تکیه گاهی محکم تر از خداوند وجود دارد که به او تکیه کنیم و او خود نیاز به تکیه گاه نداشته باشد؟ چرا که قرآن می فرماید: «و من یتوکل علی الله فهو حسبه» تمام گرفتاری ها و بی نشاطی های ما در زندگی نتیجه تکیه و توکل نداشتن به خداست.
این کارشناس علوم دینی تصریح کرد: در شب های قدر، احیا و شب زنده داری هایمان را با یاد خدا، تکیه بر لطف، رحمت و فضل خدا و توکل به کرم و مغفرت الهی عجین کنیم که در این صورت شب زنده داری و عبادات ما قطعاً بانشاط خواهد بود.
حجت الاسلام ماندگاری با اشاره به لزوم توجه داشتن نسبت به گناهان و معاصی در لیالی قدر گفت: ما در شب های قدر از گناهان و معاصی خود شرمنده و شرمسار هستیم و باید بر گناهان خود اشک بریزیم اما در کنار آن می بایست با نگاه به رحمت، مغفرت و لطف الهی نشاط ویژه ای در وجودمان ایجاد شود. چرا که در این لیالی تکیه گاهی را می یابیم که احساس می کنیم بالاتر و بخشنده تر از او کسی نیست.
وی در معرفی عوامل نشاط انسان در لیالی قدر تاکید کرد: عامل دیگر نشاط، وجود یک راهنمای خوب در زندگی است. هرگاه انسان راهنمای خوبی داشته باشد، بانشاط قدم در راه می نهد چون یقین دارد که این راهنما او را به مقصد می رساند. آیا در زندگی ما زیباتر از محمد و آل محمد صل الله علیه و آله و قرآن و عترت وجود دارد؟ اگر قرآن و عترت راهنمای ما در زندگی باشند قطعاً ما در ازدواج، در ارتباط با دیگران، در اشتغال و سایر مسایل زندگی نشاط مان را حفظ می کنیم.
این واعظ و سخنران مذهبی خاطرنشان کرد: در شب قدر نیز خداوند این اذن و اجازه را به ما داده است تا در سایه قرآن این ذکر را بر زبان جاری کنیم که «اللهم انی اسئلک بکتابک المنزل ...» و سپس معصومین را به عنوان واسطه قرار داده و اسامی مقدس آنها را زمزمه کنیم.
حجت الاسلام ماندگاری پاکی و طهارت را از دیگر عوامل نشاط برشمرد و گفت: پاک بودن و طهارت داشتن باعث نشاط آدمی است. انسان وقتی از حمام خارج می شود حتی دیگران نیز نشاط او را حس می کنند. همه متوجه نشاط او می شوند. زیباترین و مهمترین عاملی که به احیا و شب زنده داری های ما نشاط می بخشد، توبه، اشک، طلب مغفرت و استغفار است. انسان پس از استغفار بخصوص در این لیالی و ایام مبارک احساس سبکی و زیبایی می کند.
وی یادآور شد: برای داشتن نشاط هم در زندگی و هم در لیالی قدر، ارتباط با خدا، ارتباط با دین، قرآن و عترت به عنوان راهنما و ارتباط با استغفار و توبه به عنوان وسیله ای برای پاکی، شستشو و طهارت را از یاد نبریم. همه برای هم دعا کنیم و از خدا زیباترین لیله القدر را درخواست کنیم.
پایان پیام/
نظر شما