دکتر عزت شمسی پور، متخصص داخلی و بیماری های گوارشی، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان در استان چهارمحال و بختیاری گفت: مطالعاتی که در مورد تاثیر روزهداری بر سلامت بدن انجام شده، نشان میدهد مدیاتورهای التهابی طی روزهداری کاهش یافته و گروهی از چربیهای مفید افزایش مییابد، در حالی که چربیهای مضر کمتر میشود.
وی افزود: بسیاری از افراد تصور میکنند غذا نخوردن موجب بروز بیماریهای مختلف شده و سلامت دستگاه گوارش را بهخطر میاندازد، در حالیکه متخصصان تاکید میکنند کمآبی مسالهای است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد. در مواردی که کمآبی موجب تشدید بیماریهای گوارشی میشود، فرد باید با مشورت پزشک معالج روزه بگیرد.
وی افزود: در شرایطی که پزشک تشخیص میدهد بیمار دچار زخم فعال اثنیعشر یا معده است، چون روزهداری میتواند موجب خونریزی شود، بهتر است فرد روزه نگیرد. ولی در سایر موارد مانند زخمهایی که درمان شده یا سوءهاضمه و گاستریت، روزهداری با نظر پزشک بلامانع است.
شمسی پور با تأکید بر اینکه گرسنگی زخممعده نمیآورد، خاطرنشان کرد: روزهداری احتمال ابتلا به زخم اثنیعشر یا زخممعده را افزایش نمیدهد، ولی رعایت رژیم غذایی مناسب طی روزهداری موجب میشود علائم گوارشی مانند سوءهاضمه، نفخ و یبوست کمتر شود.
وی درباره چگونگی آغاز وعده افطاری برای روزه داران گفت: اگر روزه داران عزیز می خواهند در درازمدت سلامت لوزالمعده خود را حفظ کنند، افطار خود را با هر چیزی به غیر از شیرینیهایی که قند مصنوعی دارند شروع کنند.
این متخصص بیماری های گوارشی با تأکید بر اینکه زولبیا، بامیه، چای شیرین، شلهزرد و حلوا بدترین انتخاب برای افطار است، افزود: برای جلوگیری از افت قند خون بهتر است از موادی چون خرما که قند طبیعی دارند، استفاده کنید.
شمسی پور درباره وعده سحری روزه داران نیز گفت: در این وعده بهتر است روزه داران همان شام همیشگی را بخورند با این تفاوت که ادویه و ترشیجات را کمتر مصرف کنند به علاوه اینکه در مصرف وعده سحری افراط نکنند.
پایان پیام/
نظر شما