وقتی گیردادن به پارلمان شیرین می شود/فواید قوانین را اطلاع‌رسانی کنید

رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به وظایف رسانه ها به ویژه در حوزه پارلمان گفت: مدتی است گیر دادن به پارلمان برای عده ای شیرین شده است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در مراسم بزرگداشت روز خبرنگار که شب گذشته در محل تالار مدرس ساختمان مشروطه و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران عامل خبرگزاری ها، مدیران مسئول روزنامه ها و خبرنگاران پارلمانی برگزار شد با عرض تبریک به مناسبت روز خبرنگار، گفت: کار رسانه ها کار سهل ممتنع است و در واقع این کار در کشور ما هم شیرین است و هم با مشکلاتی مواجهه است.

وی اظهار کرد: بنده به خاطر سوءسابقه ای که دراین امور از گذشته دارم به سختی کار رسانه ها توجه دارم.

لاریجانی با بیان اینکه کار رسانه ها را باید عظیم دانست، تصریح کرد: بخشی از آگاهی دادن به مردم به دست رسانه ها است و نباید کار رسانه ها را در این بعد دست کم گرفت و اگر قرار است انسان در این راه هزینه دهد ارزشش را دارد.

وی با بیان اینکه اگر انسان پیام رسانی را وظیفه خود بداند باید خودش را برای چنین کاری تربیت کند، گفت: انسان باید در همین راستا معلوماتش را زیاد کند و آراستگی معنوی خود را برای چنین کاری بیشتر کند که دچار اشتباه نشود.

رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کار رسانه ها به دلیل حساسیت نظارت مستمر می خواهد و از جنس کار هدایت از دور نیست و وقت گذاری می خواهد.

وی بیان کرد: کار رسانه ها کار شیرینی است یعنی محصول کار و ارایه کار برای کسی که عشق به کار داشته باشد شیرین است چون محصول کار سریع به دست می آید لذا شیرینی اش زیاد است.

لاریجانی با اشاره به مشکلاتی که در مسیر کار رسانه ها است، گفت: یکی از کارهایی که در مجلس نهم آغاز شده است قانون جامع رسانه ها است که در حال حاضر در کمیسیون فرهنگی مطرح است.

وی در همین راستا از اهالی رسانه حاضر در جلسه خواست نظرات خود را در این زمینه به کمیسیون فرهنگی ارایه دهند و ادامه داد: بهتر است شما که خبر سایت در این امور دارید نظر اتقان را به کمیسیون فرهنگی و مرکز پژوهش ها ارایه دهید که با این قانون هم حمایت از رسانه ها را داشته باشیم و هم نظم منطقی را در کشور داشته باشیم.

وی اضافه کرد: البته طرح دیگری نیز برای ساماندهی رادیو و تلویزیون در کمیسیون فرهنگی مطرح است.

رییس مجلس با تاکید بر انتظارات مجلس از رسانه ها گفت: البته این انتظارات نه به خاطر مجلس بلکه برای فوائد آن برای کشور است.

وی تصریح کرد: یکی از مسائلی که در کشور ما نقص اش در افکار عمومی مشهود است عدم اطلاع کافی از حقوق مردم در زمینه ها است که قانون مشخص کرده است.

لاریجانی ادامه داد: قانونی که در مجلس تصویب می شود باید برای مردم تشریح شود، گاهی اخبار کوتاه انتقال داده می شود که این اخبار برای مردمی که می خواهند آن حقوق را داشته باشند کافی نیست و نیاز به تشریح بیشتر دارد.

وی با بیان اینکه باید خلاء موجود در این زمینه برطرف شود، گفت: حجم کاری که در این زمینه انجام می شود برای این امر مفید نیست که البته شاید چون پارلمان جای پرتنشی از نظر سیاسی است خبرنگاران بیشتر ابعاد سیاسی موضوع را پیگیری می کنند و وظیفه مهمتر را که باید موردتوجه قرار دهند به فراموشی می سپارند.

رییس قوه مقننه تاکید کرد: انتظار پارلمان هم از رسانه ها و هم رادیو و هم تلویزیون این است که فواید قوانین را به اطلاع مردم برسانند و گاهی بازتاب های آن برای مردم ما نیز مفید ست.

وی اظهار کرد: مدتی است در کشور نوعی گیر دادن به پارلمان برای عده ای شیرین شده است که نوعی تحقیر در آن نیز نهفته است.

لاریجانی ادامه داد: تاریخ گذشته کشور نشان می دهد هم وقت پارلمان در کشور قوی بود شرایط کشور از یک استقلالی بهره مند بود.

وی بیان کرد: زمانی در همین پارلمان جلوی دولت ها و استبدادهای داخلی و استعمار خارجی می ایستادند و پارلمان سنگر و پناهگاه ملت بود اما زمانی از مجلس هفدهم چه بلاها که بر سر این مردم نمی آمد و فقط بله قربان گو شدند.

لاریجانی با بیان اینکه تاریخ گذشته ما نشان می دهد که پارلمان محل اراده ملت است گفت: پارلمان باید از اقتدار و احترام برخوردار باشد و قطعاً پارلمان نیز همانند هر نهاد دیگری می تواند اشتباهاتی داشته باشد اما نباید آن را تحقیر کرد به ویژه گاهی که دولتمردان نیز این کار را با تصور اینکه پارلمان باعث نوعی تنگی در حوزه کاری آنها می شود.

وی ادامه داد: پارلمان جایی است که از حقوق مردم دفاع می شود و باعث ایستایی مردم می شود.

لاریجانی با بیان اینکه نقد کردن به کار همه قوا را خوب می دانم، گفت: ما می توانیم به پارلمانی نیز نقد داشته باشیم ولی پیچیدگی کار این دوره را نیز باید درک کنیم و باید بدانیم فشار بیرونی با برخی اشکالات درونی همراه شده است و آن نکته ای که دیگران در بیرون رصد می کنند برای ایجاد مشکل بیشتر در بعد درونی و اقتصاد کشور است.

وی با بیان اینکه یک نوع اولویت بندی برای وضع حال کشور ضروری است، گفت: تمرکز اصلی نهادهای کشور، مسئولان و رسانه ها باید مسائل اقتصادی باشد و این مسائل را به طور دقیق رصد و ارزیابی کنند.

رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید بر روی رونق بخشی تولید داخل تمرکز شود و این نیاز به یک هم داستانی بین رسانه ها و مسئولان دارد.

وی ادامه داد: به طور طبیعی در کشوری که دموکراسی حاکم است اختلاف نظرات وجود دارد و اینجا باید یک اولویت بندی شود و اینگونه نباشد که افق رسانه ها مسائل فرعی باشد تا جایی که مسائل اصلی را فراموش کنند.

رییس مجلس خاطرنشان کرد: یک نوع همگرایی بین امور بین الملل برای فشار بر ملت ایران به وجود آمده است که نقطه کانونی آن مسائل اقتصادی است لذا جایی که لازم است باید یک نوع هم افزایی در اراده ها به وجود آید و تدابیری درحوزه اقتصاد اندیشیده شود و از این جهت نیز رسانه ها مهم هستند.

پایان پیام/
 

کد خبر 160144

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha