دکتر محمد شریعتی در گفت و گو با خبرنگار شبستان با اشاره به هزینه های درمان در سطوح مختلف پزشک خانواده گفت: طبق مصوبه تعرفه پزشک عمومی بخش خصوصی 9 هزار و 800 تومان است و در بخش دولتی 4 هزار و 400 تومان است که با کسر حق بیمه و افزودن مابه التفاوت آن میزان پرداختی افراد تحت پوشش بیمه 6 هزار و 500 تومان است در حالی که در برنامه پزشک خانواده این میزان به صفر رسیده و هزینه ای از بیمار دریافت نمی شود.
وی افزود: میزان پرداختی برای متخصص در برنامه پزشک خانواده در بخش خصوصی 1550 تومان و در بخش دولتی به 580 تومان خواهد رسید.
رییس ستاد اجرایی پزشک خانواده اظهار کرد: در حال حاضر 140 هزار رابط سلامت در سیستم سلامت کشور فعالیت می کنند که نقش رابط بین وزارت بهداشت و خانواده ها را ایفا می کنند.
وی افزود: برای آموزش رابطین کتابی بزودی منتشر و در اختیار آنها قرار می گیرد که دانشجو محور است. کتاب دیگری نیز در آینده برای عموم جامعه در رابطه با پزشک خانواده به چاپ خواهد رسید.
شریعتی ادامه داد: اشتغال به کار 30 هزار ماما در این طرح یکی از اتفاقات بسیار خوبی است که با اجرای پزشک خانواده رخ خواهد داد.
وی همچنین به مزایای پرونده الکترونیک سلامت اشاره کرد و گفت: با استفاده از پرونده الکترونیک بحث تجویز داروها آنالیز شده و تجویز دارو توسط پزشکان منطقی تر می شود. ضمن اینکه 40 درصد دریافتی پزشکان به تشخیص درست و عملکرد مثبت آنها بستگی دارد.
شریعتی در ادامه با اشاره به زیرنظر قرار داشتن مراقبت های مادر و کودک در این طرح گفت: گرچه مرگ و میر مادران در کل کشور کاهش پیدا کرده و به 21 در 100 هزار رسیده است اما با اجرای برنامه مراقبت مادر و کودک زیر نظر پزشک خانواده این میزان کمتر نیز خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: حتی در مورد تزریقات و وصل کردن سرم هم برنامه پزشک خانواده منافعی دارد که برای پزشک اجرای این خدمات سرانه ای در نظر گرفته که دیگر تزریق برای پزشک سود و منفتی ندارد. همچنین عوارض دارویی با اجرای این برنامه کاهش می یابد.
پایان پیام/
نظر شما