به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله ناصر مکارم شیرازی، بعدازظهر امروز(15مرداد) در ادامه درس تفسیر سوره احزاب در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) گفت: در آیات این سوره گفته می شود که میدان احزاب میدان عجیبی بود و عواملی بود که افراد را متزلزل می کرد یکی از آن عوامل جمعیت دشمن بود که بیش از سه برابر جمعیت خودی ها بودند.
وی تصریح کرد: عامل دوم تجهیزات دشمن بود که مجهز به انواع و اقسام صلاح ها بودند که رعب و وحشت در دل مسلمانان ایجاد کرده بود و از سوی دیگر پنج نفر از قوی ترین شجاعان عرب حضور داشتند که در راس آنها عمرابن عبدود بود.
این مرجع تقلید افزود: در عرب بیان شده بود که عمرابن عبدود بیش از صد نفر را حریف بود و در میدان حریف می طلبید که حضرت علی(ع) بارها می خواست به میدان و جنگ او برود که پیامبر(ص) نگذاشتند و در نهایت به جنگ او رفت و شکستش داد.
آیت الله مکارم شیرازی به تبلیغات منفی منافقان اشاره کرد و گفت: در آن جنگ تبلیغات بسیاری بر علیه اسلام وجود داشت و می گفتند که خداوند و پیامبر ما را فریب داده اند.
وی تصریح کرد: خداوند می فرمایند که اینجا میدان آزمایش بود و معلوم شد که مومنان دهن بین و منافقان چه کسانی هستند.
این مرجع تقلید بیان داشت: طبق آیه قرآن از ترس عده ای جانشان به لب آمده بود و چشمانشان دیگر حرکت نمی کرد و در برابر نفس خود شکست خورده بودند.
وی ابراز داشت: در این زمان دو گروه شدند گروهی می گفتند ایمان ما قرص و محکم است و از این مسائل نمی ترسیم و عده ای هم بودند که ترسیده بودند و می گفتند اینجا نمانید و به خانه خود بروید و حتی عده ای نیز بودند که گفتند خانه ما بی حفاظ است و اجازه دهید برویم و بهانه برای فرار داشتند.
آیت الله مکارم شیرازی بیان داشت: در این میان ترسوها و شجاعان و مسلمانان واقعی شناخته شدند و لازم بود که این امتحان برای مسلمانان به وجود آید.
وی با اشاره به آزمایش های الهی، گفت: تصور نشود که تنها آزمایش برای مردم جنگ احزاب بود و همه آزمایش می شود و امکان ندارد کسی آزمایش نشود.
این مرجع تقلید بیان داشت: امام علی(ع) در کلمات قصار خود رد کمله 93 فلسفه امتحان الهی را بیان می کند و می فرماید امتحان الهی غیر از امتحان های دانشگاه است و نباید پناه می برم به خداوند از امتحان الهی بلکه این دعا مستجاب نمی شود و اگر می خواهیم دعا کنید بگویید که خدایا ما را در امتحان های خود حفظ کن و به ما کمک کن آبرومند از امتحان بیرون آییم.
آیت الله مکارم شیرازی افزود: خداوند می فرماید که اموال و فرزندان شما وسیله آزمایش شما هستند و باید مراقب باشیم که اگر مشکلی به وجود آمد در برابر خداوند سربلند باشیم.
وی ادامه داد: امتحان الهی به این دلیل است که فردا طلبکار خداوند نباشم و ادعا نداشته باشیم و نگوییم که اگر عاشورا بود ما در کنار امام حسین(ع) بود و زمانی که جنگ دفاع مقدس پیش آمد عقب نشینیم.
این مرجع تقلید افزود: امتحان ها کورانی است که انسان را پرورش می دهد و این کسانی که در میدان جنگ بودند نیرومند شدند و امتحان امری بسیار مهم است.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به مواد امتحانی الهی گفت: قرآن می فرمایند که خداوند به هر وسیله ای شما را امتحان می کند تا ببیند انسان می تواند از خود مراقب کند یا خیر.
وی بیان داشت: در همین اوضاع و احوالی که زندگی می کنیم امتحان بسیار زیاد است و مامور و مسئول و جوان و .... باید امتحان دهد.
استاد حوزه علمیه قم گفت: در جامعه ما فضا آلوده شده و اگر جوان خود را حفظ کند موفق خواهد بود و باید مراقب باشیم.
پایان پیام/
نظر شما