به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، کاظم جلالی، رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی امروز یکشنبه 15 مرداد در پاسخ به سؤالی در رابطه با ربودهشدن زایران ایرانی در سوریه در جمع خبرنگاران گفت: طبعا توصیه این است که در چنین شرایطی نباید مردم به سوریه سفر کنند زیرا ناامنی در این کشور وجود دارد.
وی اظهار کرد: از زمانی نیز که این اتفاق افتاده است مسئولان تلاشهای جدیای انجام دادهاند و چه در تماسهای تلفنی که وجود داشت و چه از طریق وزارت امور خارجه رایزنیهایی را برای آزادی زایران ایرانی انجام دادند که هنوز نمیدانیم اتفاق ویژهای در این زمینه افتاده است یا نه ولی همه تلاش میکنند که بتوانند این زایران را آزاد کنند.
جلالی همچنین در پاسخ به سؤالی که به استعفای کوفی عنان از نمایندگی سازمان ملل متحد در سوریه اشاره داشت، یادآور شد: کوفی عنان راهکاری را برای خروج از وضعیت فعلی سوریه ارایه کرده بود، خیلیها نیز از این راهحل کوفی عنان استقبال کرده بودند و در اظهارنظرهایی نیز که کوفی عنان داشت یکی از بحثها این بود که بازیگران دیگری نیز در عرصه وجود دارند که باید از سوی آنها رایزنیهایی انجام شود که در بخشی بر روی ایران تأکید داشت که جمهوری اسلامی ایران باید در مذاکرات حضور داشته باشد.
وی اضافه کرد: کار کوفی عنان مقداری مبتنی بر واقعیات و واقعگرایانه بود و غرب از ابتدا به دنبال این بود که کوفی عنان مثل آنها بحث براندازی و به نوعی تغییر رژیم را دنبال کند که بر همین اساس نیز غربیها از استعفای کوفی عنان شادمانی کردند.
جلالی در پاسخ به این سؤال که آیا هویت ایرانیانی که ربوده شدهاند مشخص شده است یا نه، گفت: آنگونه که در خبرها آمده بود وزیر خارجه ما با طرفهای ترک صحبت کردند و وزارت امور خارجه نیز در حال پیگیری است که این عزیزان را از وضعیت فعلی نجات دهند و تلاشهای گستردهای شده است.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی همچنین در پاسخ به اینکه آیا تمهیدات برای امنیت ایرانیان مقیم سوریه اندیشیده شده است، گفت: البته درگیریها در سوریه همانطور که در خبرها دیدیم رو به کاهش است و جمهوری اسلامی ایران نیز از قبل مراوداتی با سوریها در بخشهای مختلف مهندسی و اقتصادی داشت.
وی اضافه کرد: بخشی از ایرانیان در سوریه مردمی هستند که برای زیارت در این کشور میروند که طبیعی است در چنین شرایطی نباید زیارتها و رفتوآمدهای مردم انجام شود اما در بخشهای مربوط به فنی و مهندسی که با سوریه داریم به نظر میرسد دولت باید اقداماتی انجام دهد که این افراد در جاهای پرخطر حضور نداشته باشند و طبعا از آنها صیانت شود و قطعا دولت سوریه نیز در مقابل جان اینها مسئول است.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس تصریح کرد: کسانی که به عنوان معارض در این کشور هستند و اسلحه در دست دارند و حتی خود مردم سوریه را نیز میکشند و با اتباع خارجی نیز اینگونه برخورد میکنند، طبیعی است کسانی که از این پدیده پشتیبانی میکنند نیز در مقابل این رفتارها مسئول هستند.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس همچنین در پاسخ به سؤالی که به کارهای این مرکز در بخش اقتصاد مقاومتی اشاره داشت، گفت: در بخش اقتصاد مقاومتی در مرکز پژوهشها تیمی تشکیل شده است که کارها را انجام دهند و در بخشهای دیگر همانند تسهیل امور برای صنعتگران داخل و حمایت از کار و سرمایه ملی نیز کارهایی در حال انجامشدن است تا به شفافسازی و روانسازی قوانین کمک کند.
وی همچنین در رابطه با تحریمهای جدید آمریکا علیه کشورمان گفت: آمریکاییها تصور میکنند هرچه حلقه را تنگتر کنند تصمیماتشان در ایران اثرات شگرفی دارد، این در حالی است که این تصمیمات آنها از یک نوع عصبیت شکل میگیرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین در رابطه با عضویت لاریجانی در فراکسیون رهروان ولایت گفت: آقای لاریجانی عضو این فراکسیون هستند و حتی صبح نیز که با هم صحبت کردیم بر این موضوع تأکید کردند.
پایان پیام/
نظر شما