به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، سیدنیر حسین بوخاری، رییس مجلس سنای پاکستان با حضور در جلسه علنی امروز یکشنبه 15 مرداد در سخنانی با تشکر از رییس مجلس ایران و نمایندگان مجلس گفت: امروز در میان برادران خود ایستادهام و پاکستان عمیقا روابط برادرانه خود با ایران را ارج مینهد و هر دو کشور ما از روابط منحصر به فردی که از ایمان مشترک، قرابتهای فرهنگی و سنتهای مشترکی که به قرنها پیش برمیگردد، قوت میگیرد.
وی بیان کرد: اصول هدایتگر سیاست خارجی پاکستان بر هنجارهای شناختهشده بینالمللی شامل روابط بین کشورها به عبارتی برابری حاکمیت، عدم مداخله در امور کشورهای دیگر، احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی، عدم تهاجم و حل و فصل مسالمتآمیز مناقشات مبتنی است.
وی با بیان اینکه اهداف سیاست خارجی پاکستان حراست از امنیت حیاتی و منافع ژئواستراتژیک است، گفت: از دیگر اهداف ما ارتقای پاکستان به عنوان یک کشور اسلامی پویا، مترقی، میانهرو و دموکراتیک و گسترش روابط دوستانه با تمامی کشورهای جهان به ویژه همسایههای نزدیک است.
بوخاری بیان کرد: پاکستان معتقد است در جهان کنونی مسایل چندوجهی را میتوان از طریق مشارکت فعال در نهادها و سازمانهای چندجانبه حل و فصل کرد.
وی با تأکید بر اینکه پاکستان و ایران از نگرشهای مشترک در مسایل بینالمللی و منطقهای برخوردارند و در مجامع بینالمللی همکاری نزدیک دارند، یادآور شد: ما به عنوان اعضای بنیانگذار سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) در راستای ارتقای همکاریهای فرهنگی و اقتصادی میان کشورهای عضو این سازمان با یکدیگر همکاری میکنیم و هر دو کشور که از قربانیان تروریسم هستند مصمم هستند تا با این بلا مبارزه کرده و آن را ریشهکن کنند.
رییس مجلس سنای پاکستان تأکید کرد: ایران اولین کشوری بود که پاکستان را پس از استقلال این کشور در سال 1947 به رسمیت شناخت و هر دو کشور از بیش از شش دهه روابط برادرانه نزدیک که از گذر زمان سربلند بیرون آمده برخوردار هستند.
وی یادآور شد: اطمینان کامل ما به یکدیگر و همگرایی نقطهنظرات ما در رابطه با مسایل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی عمق بیشتری به روابط مستحکم ما بخشیده است و میان رهبران این دو کشور قرابت و پیوند مستحکمی برقرار است.
وی با اشاره به سفر رییسجمهور کشورمان در سال 2008 به پاکستان گفت: آقای احمدینژاد در میان رؤسای کشورها اولین مقامی بود که پس از تشکیل دولت کنونی پاکستان در سال 2008 از این کشور دیدار کرد و بار دیگر اوایل امسال نیز از پاکستان دیدار کرد و زرداری رییسجمهور پاکستان نیز 4 بار از زمانی که به عنوان رییسجمهور منصوب شده است از ایران دیدار کرده است.
بوخاری با بیان اینکه ایران و پاکستان دو بازیگر مهم منطقه هستند، بیان کرد: برخورداری از مرزهای مشترک، موقعیت استراتژیک منحصر به فرد ایران و پاکستان را به سمتی سوق میدهد که ماهیت و محتوای روابط برادرانهشان تأثیری عمیق بر صلح و ثبات تمامی منطقه خواهد داشت.
وی تأکید کرد: تعدادی پروژههای مهم میان دو کشور در دست اقدام است که این پروژهها عبارتند از پروژه خط لوله گاز ایران و پاکستان که از طریق آن پاکستان تا دسامبر سال 2014 از ایران گاز دریافت میکند و پروژهای که تأمین صد مگابایت برق از ایران به گوادر را بر عهده دارد و همچنین پروژهای برای تأمین هزار مگابایت برق اضافی برای پاکستان از طریق ایران از جمله این پروژهها است.
وی با اشاره به پیشنهادات در دست بررسی میان دو کشور گفت: تأسیس پست مرزی جدید در گبد (پاکستان)- ریمدان (ایران) و همچنین مند (پاکستان)- پشین (ایران) افتتاح کنسولگری پاکستان در بندرعباس و افتتاح مرکز فرهنگی در تهران، همچنین بهبود 633 کیلومتر راهآهن کویته- تفتان با هزینه 700 میلیون دلار از جمله این پیشنهادات است.
وی با ابراز علاقه از اینکه روابط میان مجالس پاکستان و ایران در کنار روابط اقتصادی و تجاری محکمتر شود، خاطرنشان کرد: همکاری نزدیک میان مجالس ایران و پاکستان برای نزدیکتر کردن مردم به یکدیگر لازم و ضروری است و مکانیزمی را ایجاد میکند که از طریق آن میتوانیم در گسترش آرمانهای مشترک دموکراسی، صلح و توسعه تفاوتها گام برداریم.
وی همچنین از رهبران امتهای مسلمان خواست تا بار دیگر در راستای سعادت و بهروزی جهان اسلام گام بردارند.
پایان پیام/
نظر شما