حیات مبارک امام حسن مجتبی (ع) آغاز مظلومیت علنی اهل بیت بود

مسئول خانه نور باب الحوائج تبریز،با بیان اینکه حیات مبارک امام حسن مجتبی (ع) آغاز مظلومیت علنی اهل بیت (ع) بود، گفت: جامعه اسلامی از ابعاد مختلف سیاسی، ‌اجتماعی و اخلاقی تشنه معارف مکتب این امام همام است.

حجت‌الاسلام محمد پناه داور، مسئول خانه نور باب الحوائج تبریز در گفتگو با خبرنگار شبستان که به مناسبت سالروز ولادت امام حسن مجتبی (ع) صورت گرفت، به تشریح حیات مبارک امام حسن (ع) از نظر سیاسی و اجتماعی و لزوم توجه عملی به این سیره پرداخت.


مسئول خانه نور باب الحوائج تبریز با اشاره به آیاتی از کلام وحی، گفت: ‌اینکه خداوند متعال پیامبر اسلام را اسوه حسنه معرفی می کند، بی تردید در مورد ائمه معصومین نیز صدق می کند و انان نیز اسوه ای حسنه برای جامعه اسلامی و بلکه کل جامعه بشریت هستند.


پناه داور تاکید کرد: لزوم پیروی از یک الگو شناخت کامل آن الگو است، اما جامعه اسلامی و شیعی از حضرات معصومین شناختی جز نحوه ولادت ایشان و نیز نحوه شهادت و محل شهادت ندارد.

مسئول خانه نور باب الحوائج تبریز با اشاره به نقش الگو دهی امام دوم شیعیان، گفت: جامعه اسلامی تشنه معارف مکتب امام حسن (ع) از ابعاد مختلف سیاسی،‌ اجتماعی و اخلاقی است و برای نجات خود باید این الگوی الهی را خوب بشناسیم.

وی با بیان اینکه پس از رحلت نبی مکرم اسلام و اعمال حق کشی های فراوان از سوی غاصبان خلافت خاندان اهل بیت دچار مشکلات فراوان شدند، گفت: با شهادت حضرت فاطمه(س) و حضرت علی (ع) این حق کشیها وارد مرحله جدیدتری شد.


مسئول خانه نور باب الحوائج تبریز با اشاره به وظیفه مهم حضرت علی (ع) و فرزندان معصوم ایشان در امامت و هدایت امت پیامبر(س) تاکید کرد: حضرت علی (ع) بنا به جایگاه خاص اجتماعی و سیاسی در میان امت و با وجود غصب خلافت توانست وظیفه خود را در سطح علنی تر و تاثیر گذاتری به مرحله اجرا بگذارد.


وی با بیان اینکه پس از شهادت امام علی (ع) تاریخ امامت شیعه همراه با چالش ها و مشکلات فراوان شد، گفت: در واقع حیات مبارک امام حسن مجتبی (ع) آغاز مظلومیت علنی اهل بیت (ع) بود و خود آن حضرت در موقعیت بسیار دشوار برای انجام وظیفه امامت قرار گرفتند.


وی به روش های هدایتی امام برای امت اشاره کرد و افزود: از سویی ایشان در حصر بسیار شدید حتی در داخل خانه قرار داشتند و از سوئی دیگر بیان حدیث از پیامبر نیز ممنوع بود، بنا بر این آن حضرت با اتکا به سیره عملی به هدایت مردم پرداختند.


مسئول خانه نور باب الحوائج تبریز، دستگیری از نیازمندان و حسن خلق حتی با دشمنان نا آگاه را از جمله این روش های هدایتی برشمرد و گفت: علاوه بر این آن حضرت نماد دانش نبوی و پاکیزگی و نظافت در میان مسلمین بودند و علاوه بر آن ایشان به عنوان یک استاد بزرگ سیاست اسلامی در تمامی اعصار مطرح هستند.


وی تاکید کرد: از وظایف مهم مبلغان دینی در شرایط کنونی آشنا کردن جوانان با سیره و رموز فعالیت تبلیغی دینی معصومین در شرایط مختلف است تا در ذهن جوانان نسبت به شخصیت والای ائمه اطهار خللی ایجاد نشود.


وی به صلح امام حسن با معاویه اشاره کرد و افزود: آن حضرت شاهد صلح حدیبیه بود واین درس را از جدش نبی مکرم اسلام آموخته بود که حتی صحابه پیامبر ایشان را به خاطر صلح حدیبیه سرزنش کردند، اما مصلحت اسلام و اصل تعالی سنت الهی بالاتر از این سرزنش های دنیوی بود.

پایان پیام/

کد خبر 158966

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha