اردبیل به پایگاه ذخایر ژنتیکی شمال غرب کشور تبدیل می‌شود

رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل با بیان اینکه اردبیل به پایگاه ذخایر ژنتیکی شمال غرب کشور تبدیل می‌شود، گفت: با این روش ما می توانیم اصالت ایرانی بودن اقوام و ... را شاهد بوده و نسبت به شناسایی آن اقدام کنیم.

اکبر قاسمی رئیس جهاد دانشگاهی اردبیل در گفتگو با خبرنگار شبستان در اردبیل، با بیان اینکه از سال 86 و بنا به اهمیت کشوری در جمع‌آوری و ذخیره‌سازی ژنتیک انسانی، جانوری و گیاهی مرکز ذخایر ژنتیکی در کشور راه‌اندازی شده تا امکان ذخیره‌سازی و تحقیق و بررسی در این زمینه در عصر کنونی و آینده وجود داشته باشد، اظهار داشت: با این روش ما می توانیم اصالت ایرانی بودن اقوام،‌ گروه‌ها و حتی رسته‌های جانوری و گیاهی را شاهد بوده و نسبت به شناسایی آن اقدام کنیم.


وی با بیان اینکه ما در حوزه پژوهشی اقدامات خوبی را در استان آغاز کردیم، افزود: نیروهای ما 70 درصد دوره‌های تخصصی و نوین را در این حوزه گذرانده‌اند و ما امروز با وجهه علمی و پژوهشی شناخته شده هستیم.


رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل از تکمیل 11 طرح پژوهشی در استان خبر داد و گفت: در حال حاضر مستندنگاری احیای شال‌بافی، طرح خوشه‌های صنعتی لبنیاتی، طرح مطالعاتی در خصوص طرح هادی روستایی و ... انجام شده است که در این زمینه پنج مقاله نیز به چاپ رسیده است که تعدادی از آنها در کنفرانس‌های داخلی و بین‌المللی ارائه شده و سه مورد نیز در ISI به چاپ رسیده است.


قاسمی به فعالیت‌های پژوهشی در استان به صورت اختصاصی و بی‌نظیر در کشورمان در حوزه گیاهان دارویی و مهندسی بافت استخوان اشاره کرد و بیان داشت: اقدام به راه‌اندازی مرکز درمان ناباروری قفقاز کردیم که در این مرکز بهترین خدمات در حوزه ناباروری و نازایی به مراجعان ارائه می‌شود.


رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل با یادآوری اینکه تاکنون در این مرکز 581 زوج نابارور پرونده تشکیل داده‌اند، بیان داشت: 223 پرونده از این تعداد به شکل انفرادی از سایر استان‌ها و کشورهای همسایه بوده است و همچنین برای داد 52 نفر عملیات IUI انجام شده است که با ثمر‌بخش شدن این عمل جراحی ظرف ماه‌های آینده نوزادان این زوج‌های نابارور از این طریق به دنیا می‌آیند.


این مسئول با اعلام اینکه آخرین مراحل اعمال جراحی نازایی بر روی 348 نفر با عنوان IVF انجام شده است، اضافه کرد: 25 نفر وارد چرخه مصرف دارو شدند و تا یک ماه آینده قرار است مورد عمل جراحی قرار گرفته و از خدمات این مرکز بهره‌مند شوند.


قاسمی در پایان سخنان خود به مزرعه کشت داروهای گیاهی مغان اشاره کرد و تصریح کرد: در حوزه ترویج و فرهنگ‌سازی کشت و زرع گیاهان دارویی حرکتی انقلابی داشتیم و قرار است ادامه کار را به بخش خصوصی واگذار کنیم تا کشت الگویی گیاهان دارویی را در این منطقه شاهد باشیم.


پایان پیام/

کد خبر 158776

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha