به گزارش خبرگزاری شبستان ازقم، آیت الله جعفر سبحانی در جلسه تفسیر کلام وحی که در مجتمع عالی فقه برگزار شد در ادامه تفسیر سوره "علق" اظهار داشت: 5 آیه ابتدایی سوره مبارکه"علق" در زمان آغاز بعثت پیامبر(ص) نازل شده و ما بقی آیات با توجه به معانی و مضمون آن ها بعد از آغاز بعثت رسول الله (ص) نازل گردید است.
وی با اشاره به آیه "کَلا إِنَّ الإنْسَانَ لَیَطْغَى" بیان داشت: انسان ها علی رغم موهب های فراوان و اکرام الهی، حق شناس نیست راه طغیان را در پیش می گیرد.
آیت الله سبحانی اظهارداشت: "طغیان" تجاوز از حق است و معنی سرریز کردن آب رودخانه نمی دهد.
وی ادامه داد: در آیه هفتم سوره علق داریم انسان زمانی از حق تجاوز می کند که گمان می برد بی نیاز است، در حالی که بی نیازی از خدا ممکن نیست، افراد ظالم تنها اندیشه غنا دارند و در حقیقت غنی نیستند.
مفسر قرآن کریم عنوان کرد: طغیان گران تنها هنگام بدبختی و سقوط به اندیشه ایمان می افتند که این ایمان از روی خوف است و پذیرفته نیست.
وی تاکید کرد: باید همیشه خود را نیازمند درگاه خدا بدانیم تا احساس نیاز کنیم و از حق تجاوز نکنیم.
آیت الله سبحانی با اشاره به اشاره به این که بازگشت همه ما به سوی خداوند منان است یادآور شد: سرانجام، حساب همه فرعون ها و قارون ها با خداوند تعالی است و ظالمان عالم عقوبت کار خود را می بینند.
وی با اشاره به آیه نهم سوره علق بیان کرد: منظور از بازدارنده در این آیه ابوجهل است هنگامی که پیامبر(ص) مشغول نماز بود و او قصد داشت حضرت رسول(ص) را از این کار باز دارد.
استاد برجسته حوزه علمیه گفت: "اریت" در آیه نهم و یازدهم این سوره خطاب به پیامبر اکرم(ص) و در آیه سیزدهم منظور ابوجهل است.
وی ابراز داشت: علت طغیان ابوجهل و بازدارندگی از نماز پیامبر(ص) این بود که گمان می کرد خدا او را نمی بیند و از امورات او خبر ندارد.
مرجع تقلید شیعیان خاطرنشان کرد: اگر ما به این باور برسیم که خداوند بر تمام اعمال ما حاضر و عالم و بیننده است کمتر گناه می کنیم.
وی با اشاره به خطبه ای از نهج البلاغه افزود: نعره درنده های جنگل های دور، گناه بندگان در خانه های خلوت و حرکات مرموز ماهیان برای خداوند آشکار است.
آیت الله سبحانی بیان کرد: بهترین نصیحتی که می توان به جوان ها کرد که این است که خداوند در همه حال شاهد و ناظر اعمال ماست.
پایان پیام/
نظر شما