سوریه و سرنوشت نهایی خاورمیانه

رژیم‌صهیونیستی تلاش می کند تا حضور خود را در منطقه برای حذف فیزیکی جنبش‌های جهادی تقویت ‌کند لذا برآیند رخدادهای سوریه نه تنها سر نوشت سوریه بلکه سرنوشت خاورمیانه رابراساس فرضیه «برد - باخت» رقم می زند. <BR>

به گزارش خبرگزاری شبستان، روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان «سوریه و سرنوشت نهایی خاورمیانه» به قلم حسن هانی‌زاده به بررسی تحولات سوریه پرداخته است که در آن می خوانیم:

نبرد تن به تن میان نیروهای دولتی از یکسو و تروریستهای سلفی و وهابی سوریه از سوی دیگر در خیابانهای شهر حلب وارد مرحله حساسی شده زیرا این شهرآخرین پایگاه تمرکز نیروهای تروریستی تلقی می شود. تروریست های سلفی که در 28 تیرماه گذشته با انفجار مقر شورای امنیت ملی سوریه قصد تصرف مراکز حساس دولتی شهر دمشق را داشتند با ضد حمله ارتش وگارد جمهوری سوریه مواجه شدند وطرح آنان برای کودتا خنثی شد. عقب نشینی گروه های تروریستی از دمشق به حلب که دومین شهر و مرکز اقتصادی سوریه به‌شمار می‌رود در چارچوب تاکتیک جنگ غیرمتمرکز و نامتقارن آنان قرار دارد.

اشغال 9 نقطه شهر حلب از جمله منطقه مهم صلاح الدین توسط گروه‌های تروریستی شرایط را به سود این مجموعه‌ها تغییر داد اما پاتک لشکردهم پیاده مکانیزه ارتش سوریه وآزادسازی 6نقطه شهر، شکست دیگری برای تروریستها تلقی می شود. اکنون در ابعاد میدانی ارتش دولتی سوریه با پاکسازی نقاط مهمی از شهر حلب خود را آماده می‌کند تا این شهر را از اشغال نهایی سلفی‌ها و وهابی‌ها آزاد کند. هر چند تروریستها ،شهر حلب را به شهر«استالینگراد» روسیه در جنگ دوم جهانی تشبیه می کنند اما واقع امر این است که شهر حلب به عنوان کانون ارتباط شمال وجنوب سوریه نقطه تعیین کننده بحران 17 ماهه این کشور به‌شمار می رود. شکست احتمالی شبه نظامیان مسلح سوریه در شهر حلب هر چند موجب خواهد شد تا آنان شیوه های جدیدتری را برای فلج ساختن نظام حاکم سوریه اتخاذ کنند اما محاصره تروریستها در مرزهای ترکیه به تمرکز نیروهای مسلح دولت سوریه در یک نقطه مرزی کمک خواهد کرد. تمرکز نیروهای دولتی در مرز مشترک سوریه وترکیه، عقبه جبهه گروه‌های تروریستی را که عمده تسلیحات خود را از ترکیه دریافت می‌کنند ، خواهد بست. اکنون بحران سوریه در هفدهمین ماه خود وارد یک مرحله جنگ پارتیزانی شده و شبه نظامیان شورشی قطعا شیوه جنگ شهری را در پیش خواهند گرفت.

از سوی دیگر با توجه به اینکه قطر وعربستان در طول بحران سوریه بیش از36 میلیارد دلاربه تروریستهای سوریه کمک مالی وتسلیحاتی کرده‌اند لذا شکست تروریستها در اشغال کامل شهر حلب به مفهوم شکست نظامی وامنیتی ترکیه، آمریکا، قطر وعربستان وناتو تلقی می‌شود. در ابعاد سیاسی نیز با توجه به اینکه روسیه وچین 3 پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای قرار دادن سوریه تحت فصل هفتم منشور سازمان‌ملل را وتو کرده‌اند لذا در این زمینه آمریکا وغرب با یک شکست بزرگ سیاسی مواجه شده‌اند. در تحلیل آخرین وضعیت میدانی وسیاسی سوریه می‌توان نتیجه‌گیری کرد که ارتش سوریه به‌رغم فشارهای سنگین وکاهش قدرت مانور زمینی ابتکار عمل میدانی را همچنان در دست دارد.

ارتش سوریه اکنون برای جلو گیری از فرسایش بیشتر، نیروهای خود را در 3نقطه محوری لبنان، اردن وترکیه ونیز مناطق حساس شهری متمرکز کرده. از آنجایی که تحرک وجا به‌جایی واحدهای رزمی لشکرهای پیاده، زرهی ومکانیزه ارتش سوریه به پشتیبانی ولجستیکی گسترده ای نیاز دارد لذا نیروهای مسلح دولتی اکنون بصورت منطقه ای وهرلشکر به‌صورت مستقل، براساس شرایط میدانی عمل می‌کنند. این تاکتیک، قدرت مانور واحدهای رزمی ارتش سوریه رابرای مقابله با تروریستها وتعقیب ودستگیری آنان بشدت افزایش می‌دهد. اما در مقابل، مجموعه های تروریستی طولانی‌شدن نبرد را به سود خود می‌دانند زیرا طولانی شدن درگیری‌های داخلی به جدایی بیشتر سربازان وکادرهای رده پایین از بدنه ارتش کمک می‌کند. اما در ابعاد سیاسی اکنون آمریکا و غرب به این نتیجه رسیده‌اند که هر گونه راه حل سیاسی براساسی طرح کوفی‌عنان فرستاده ویژه دبیر کل سازمان‌ملل به سوریه به مفهوم خروج پیروزمندانه دولت بشار اسد از بحران فعلی خواهد بود. به همین دلیل آمریکا، غرب، ترکیه، عربستان وقطر که یک جبهه متحدی را علیه نظام بشاراسد تشکیل داده‌اند، اعتقاد دارند که تنها راه سرنگونی نظام بشار اسد گسترش درگیری‌های داخلی است. لذا سوریه در آینده شاهد گسترش دامنه جنگ های خیابانی خواهد بود ، هر چند ترور شخصیت‌های بلندپایه نظام سوریه عملا درمدار توجه سازمان‌های امنیتی ترکیه ، قطر ، عربستان واردن قرا ر دارد. اگر دولت بشار اسد بتواند تا 3 ماه آینده «پایان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا» همچنان ابتکارعمل میدانی را در دست داشته باشد قطعا معادله منطقه به سود کشورها وجنبش‌های ضدصهیونیستی رقم خواهد خورد. پیروزی نظام بشار اسد بر تروریستهای سلفی و وهابی بطورقطع خاورمیانه ای را رقم خواهد زد که در آن آمریکا ، غرب ورژیم صهیونیستی نقشی درمدیریت آن نخواهند داشت . اما در صورت سر نگونی نظام بشار اسد اولا یک دولت دست نشانده وهمسو با آمریکا ، رژیم‌صهیونیستی وعربستان در سوریه شکل خواهد گرفت که هدف این دولت قطع محور تهران، دمشق،بیروت خواهد بود. ثانیا رژیم‌صهیونیستی تلاش خواهد کرد تا حضور فیزیکی وسیاسی خود را در آینده در منطقه حساس خاورمیانه برای حذف فیزیکی جنبش‌های جهادی فلسطین ولبنان تقویت‌کند. لذا برآیند رخدادهای سوریه ونتایج حاصل از بحران این‌کشور نه تنها سر نوشت سوریه بلکه سرنوشت خاورمیانه رابراساس فرضیه «برد - باخت» رقم خواهد زد.

پایان پیام/

کد خبر 158515

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha