خبرگزاری شبستان// سنندج
در این میان روستاهای باستانی و کهن بخش موچش شهرستان کامیاران از ویژگی منحصر به فرد و آداب و سنن کهنی برخوردار هستند که نه تنها بر ماندگاری و غنای فرهنگی مردمان این خطه افزوده است بلکه بسیاری از آثار به جای مانده از فرهنگ غنی ایران اسلامی همچنان در این مناطق دست نخورده مانده است.
بخش موچش و روستاهای قرار گرفته در این بخش به دلیل قرار گرفتن در بین دو استان کردستان و کرمانشاه مأمنی برای تقریب و همبستگی بین مسلمانان اهل تشیع و تسنن بوده و در بسیاری از روستاهای این منطقه مسلمانان شیعه و سنی صدها سال است که با همدیگر و در فضایی سرشار از وحدت و همدلی زندگی می کنند.
نکته قابل توجه در این منطقه کاربرد اسامی همه ائمه اطهار(ع) و 14 معصوم توسط مسلمانان اهل سنت برای نامگذاری فرزندانشان و همچنین نامگذاری مساجد، اماکن فرهنگی و مذهبی و تکایاست.
روستاییان این منطقه همگام با دیگر هموطنان خویش در جای جای ایران اسلامی با جدیت و اشتیاقی فراوان به استقبال اعیاد ملی و مذهبی می روند و در این میان نیز آداب و سنن ویژه ای برای ماه مبارک رمضان دارند.
ماموستا محمد برازی، امام جمعه و جماعت روستای گرگر علیا در خصوص آداب و رسوم و عقاید مردمان این منطقه به خبرنگار شبستان گفت: اهالی روستاهای این منطقه همچون دیگر برادران و خواهران دینی خویش ماه مبارک رمضان را والاترین ایام سال دانسته و مساجد این مناطق در ایام رمضان مملو از اقشار مختلف مردم و شب زنده داری آنان است.
وی افزود: بیشتر اهالی این مناطق مسلمان شافعی مذهب هستند و جمعیتی از مسلمانان جعفری مذهب نیز در کنار دیگر برادران دینی خویش زندگی کرده و قرابت خانوادگی و طایفه ای دارند.
امام جمعه اهل سنت روستای گرگر علیا خاطر نشان کرد: نکته قابل توجه در این مناطق عشق و ارادت ویژه اهل سنت به اهل بیت رسول الله(ص) به ویژه امیر المؤمنین علی(ع) است که در همین راستا نیز تکایایی برای ابراز ارادت ویژه به حضرت علی(ع) و خاندان رسول الله(ص) توسط خود مردم ساخته شده است.
وی افزود: سنت ها و آیین های ویژه ماه مبارک رمضان همچون نماز، مراسم اعتکاف است که در ماه رمضان و مصادف با لیالی قدر در مساجد برگزار می شود.
ماموستا برازی تصریح کرد: با توجه به اینکه در کردستان لیالی قدر را نوزدهم، بیست و یکم، بیست و سوم و بیست وهفتم می دانند که برای بهره مندی از برکات این شب ها تمامی 10 شب آخر رمضان را در مساجد و تکایا تا صبح بیدارند و به تلاوت قرآن و شب زنده داری و برگزاری مراسم مذهبی می پردازند.
حاجیه بدیعه ساعدی، بانوی اهل روستای گرگر علیا نیزبه فعالیت های ویژه این ماه مبارک توسط بانوان روستایی در این مناطق اشاره کرد و افزود: یکی از منحصر به فردترین آداب و سننی که در روستاهای این منطقه وجود داشته و دارد و در کمتر جایی از کردستان و حتی ایران اسلامی یافت نمی شود همکاری و همدلی زنان مسلمان اهل سنت و اهل تشیع در کنار همدیگر و پخت غذای ویژه سحری و افطاری به صورت مشترک است.
این بانوی روستایی تصریح کرد: همزان با دهه آخر رمضان و مصادف با شب ضربت خوردن حضرت علی(ع) زنان روستایی منطقه موچش به پخت نان های سنتی به اسم "برساق" می پردازند و با این عمل ارادت ویژه خویش را به خاندان رسول الله(ص) ابراز می دارند.
وی افزود: در شب 27 رمضان و همزمان با شب هفتم شهادت امیر المؤمنین علی(ع) باز هم زنان اهل سنت این مناطق به پخت نان سنتی و ابراز ارادت به ساحت مقدس این امام همام می پردازند.
مولود سلطانیان از جوانان اهل روستای قلعه گاه نیز در گفت و گو با خبرنگار شبستان اظهار داشت: جوانان روستاهای منطقه موچش بنا بر سنت و آداب به جای مانده از پدران و اجدادشان همواره با احترام ویژه ای به ماه مبارک رمضان نگریسته اند و در این ماه مبارک آداب و احکامی را رعایت می کنند.
سلطانیان افزود: یاری رساندن دسته جمعی به کشاورزان و باغداران در خصوص جمع آوری محصولاتشان در ایام ماه رمضان و برای جلوگیری از خستگی فرد روزه دار، برپایی محافل قرآنی و مراسم ختم روزانه قرآن کریم با حضور اهالی چندین روستا در یک روستای محوری، حضور پرشور جوانان در سحری خوانی و آوازهای ویژه ماه رمضان از جمله "مرحبا مرحبا" و " الوداع الوداع" و همچنین توزیع نذورات و کالاهای اساسی به صورت شبانه و در بین خانواده های بی بضاعت از جمله آداب و سننی است که همچنان توسط جوانان رعایت می شود.
پایان پیام/
نظر شما