به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، مجلس بعنوان محل تصمیم گیری نمایندگان در هفته گذشته نیز مرکز اکثر اخبار منتشر شده در روزنامه ها و خبرگزاریها بود.
تعیین هیئت رئیسه فراکسیون یاوران امداد از اولین اخبار این هفته بود، براساس انتخاب اعضاء فراکسیون محمدرضا رضایی نماینده جهرم به عنوان رئیس، غلامرضا اسداللهی به عنوان نایب رئیس اول و نوروزی به عنوان نایب رئیس دوم این فراکسیون انتخاب شدند.
فراکسیون امداد اولین بار در مجلس هشتم تشکیل شد و در مجلس نهم تاکنون 182 عضو دارد.
الویتهای کمسیون امنیت ملی نیز از جمله اخبار مجلس است. سیداحمدرضا دستغیب، نایبرییس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به جلسه هیئترییسه این کمیسیون گفت: هیئترییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی صبحهای یکشنبه تشکیل جلسه میدهد که این جلسه با حضور رؤسای کمیتههای این کمیسیون برگزار میشود و تلاش ما این است که در کمیسیون تصمیمات به صورت جمعی اتخاذ شود.
وی با بیان اینکه در جلسه صبح هیئترییسه اولویتهای کاری یکساله کمیسیون تبیین شد، یادآور شد: در این جلسه همچنین بر بررسی موضوعات جدیدی همانند دفاع سایبری و شرایط جدید مرزها و سایر موارد در حوزه امنیت کشور تأکید شد که قرار است این موضوعات در کمیسیون بررسی شود.
دستغیب تصریح کرد: یکی از اولویتهای کمیسیون این است که طرحها و لوایحی را که مراحل قانونیشان طی شده است و فقط نیاز به مصوبشدن در صحن علنی دارد در کمیسیون بررسی کنند.
گزارش احمدی مقدم از عمکرد این دستگاه در حوزه امنیت و پیشگیری از دیگر اخبار این هفته مجلس بود. سید دخیل زارع زاده، سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه این کمیسیون به خبرنگار پارلمانی شبستان گفت: در این جلسه فرمانده نیروی انتظامی با دو معاونت پیشگیری و امنیت و اطلاعات خود حضور داشت و گزارشی از عملکرد این نیرو از ابتدای سال تاکنون به نمایندگان ارائه دادند.
وی اظهار کرد: این گزارش ها در مورد اقدامات این نیرو در حوزه امنیت و پیشگیری بود که گزارش های خوب و مبسوطی ارایه شد.
زارع زاده یادآور شد: نمایندگان عضو کمیسیون نیزدر این جلسه راهکارهای را در مورد ارتقاء امنیت اجتماعی و اخلاقی و همچنمین روشهای پیشگیری از ارتکاب جرم در جامعه مطرح کردند و بر این مسئله که باید میان نیروی انتظامی و سایر نهادی فرهنگی در کشور تعامل باشد تاکید کردند.
طرح بحث تنظیم خانواده در کمسیون فرهنگی هم از دیگر اخبار مجلس بود. حجت الاسلام سید علی طاهری، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه این کمیسیون گفت: در این جلسه دوستانی از شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیسیون بهداشت ودرمان حضورداشتند که در رابطه با لایحه اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده طرح موضوع شد و نظر همه این بود که لایحه دولت در این زمینه ناقص است و باید دراین زمینه حساب شده عمل کرد.
وی اظهار کرد: لایحه دولت دو تبصره دارد که این تبصره ها کامل نیست و قطعا ما اگر می خواهیم سیاسی های جمعیتی مان را تغییر دهیم باید یک طرح جامع و کامل که در سه کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و بهداشت و درمان کارشناسی و پخته می شود ارائه دهیم تا بتوانیم حساب شده در این زمینه اقدام کنیم.
طاهری بیان کرد: آنچه در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شده است باید بصورت بند بند بررسی شود و یک بازنگری در قوانین قبلی انجام شود.
دیدار نمایندگان با رییس جمهور نیز از جمله اخبار بهارستان نهم در هفته گذشته بود. در این دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به نمایندگان مجلس و دولت اظهار داشت: همه شما میتوانید در نشستها و گفتوگوهایی که برگزار میشود به گوشهای از مشکلات موجود در کشور پرداخته و نسبت به حل آنها اقدامات لازم را انجام دهید.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس نهم به نتایج جلسه غیرعلنی دولت با مجلس در هفته گذشته اشاره کرد و افزود: در جلسهای که با نمایندگان دولت در مجلس داشتیم موارد خوبی بین دو طرف در زمینه مهار گرانیها و وضع اقتصادی کشور بحث و تبادلنظر شد که به اعتقاد من باید این نشستها در آینده نیز در جهت رفع مشکلات موجود تداوم یابد.
لاریجانی اظهار داشت: همه ما باید به این موضوع توجه داشته باشیم که کشور در شرایط حساسی قرار گرفته که این نوعی امتحان الهی برای نظام اسلامی محسوب میشود.
وی در ادامه اظهارداشت: دولت باید با همکاری مجلس در تنظیم بازار دقت بیشتری داشته تا شاهد پرش قیمتی در انواع محصولات بهخصوص محصولات دامی و کشاورزی نباشیم.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در ادامه سخنانش وحدت سیاسی در کشور را مهمترین ابزار برای مقابله با هرگونه تهدیدات خارجی دانست و اظهار داشت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و تحریمهای اعمالشده از سوی غرب، وحدت سیاسی در کشور باید بین همه مسئولان حکمفرما شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در شرایط موجود عقل و وظیفه حکم میکند که با یکدیگر وحدت و همگرایی بیشتری داشته باشیم تا از نیروها و انرژیهای موجود به نحو احسن استفاده شود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی افزود: ما در مقابل این صفکشی ناجوانمردانه علیه کشور و نظام باید روحیه مقاومت جانانه داشته باشیم، زیرا آنها میخواهند اراده ملت را تضعیف کرده و ما را به زانو درآورند.
لاریجانی در همین زمینه ادامه داد: باید همگی دست به دست هم دهیم و با اراده قوی جلوی تحریمها ایستادگی کرده و فرصت مناسبی برای بروز و ظهور اقتصاد در کشور فراهم کنیم.
وی اظهار داشت: مسائل موجود در کشور علاجهای سادهای دارد و مجلس نیز این آمادگی را دارد تا به کمک دولت و برای کنترل گرانیها، نسبت به اصلاح قوانین اقدام کند.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس یادآور شد: دولت و مجلس باید در هزینههای جاری و عمرانی کشور دقتهای لازم را به خرج داده و نسبت به تخصیص اعتبارات اولویتبندی کند.
لاریجانی تصریح کرد: همگان باید بدانیم که در یک سنگر و پشت یک خاکریز قرار داریم و در جهت رفع موانع موجود بر سر راه رشد و تعالی کشور گامهای اساسی را برداریم.
نماینده مردم قم در مجلس نهم در ادامه افزود: یکی از مشکلاتی که امروزه تولیدکنندگان با آن دست و پنجه نرم میکنند نبود توازن در ارائه تسهیلات بانکی است که بانک مرکزی باید نسبت به این موضوع حساس بوده و به اختصاص تسهیلات به تولیدکنندگان اقدامات لازم را انجام دهد.
بررسی وضعیت معلمان حقالتدریسی آموزشکدههای فنی و حرفهای در کمسیون اموزش و تحقیقات مجلس هم از اخبار دیگر مجلس بود.
حجتالاسلام علیرضا سلیمی، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه این کمیسیون گفت: از جمله بحثهایی که در جلسه امروز مطرح شد بحث معلمان حقالتدریسی آموزشکدههای فنی و حرفهای بود که بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه وزارت آموزش و پرورش استخدام آنها را به وزارت علوم واگذار کرده است.
وی اظهار کرد: این معلمان در حال حاضر بلاتکلیف هستند و به همین دلیل در جلسه امروز مقرر شد که وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش برای تعیین تکلیف این دو سه هزار معلم حقالتدریسی به توافق برسند.
وی همچنین با اشاره به دیگر مباحث مطرحشده در جلسه امروز گفت: بر اساس بند ب قانون برنامه پنجم توسعه صندوق راه امور دانشجویان باید از نظارت دیوان محاسبات خارج میشد که ما این موضوع را در قالب یک طرح امروز در کمیسیون مطرح کردیم و قرار شد که این طرح هفته آینده به صحن علنی مجلس بیاید که بر اساس آن این صندوق برای اینکه قدرت مانور داشته باشد از تحت نظارت بودن دیوان محاسبات خارج میشود.
دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: همچنین در جلسه امروز بحث خدمت فارغالتحصیلان مراکز تربیت معلم مطرح شد که قرار شد اینها مشمول قانون سال 1369 شوند که بر اساس آن به صورت سرباز معلم خدمت میکنند.
گزارش وزیر نیرو از صنعت برق یکی دیگر از اخبار مجلس در هفته گذشته بود
حسین امیری، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه کمیسیون گفت: در این جلسه وزیر نیرو و معاونان و همچنین مدیران شرکتهای تابعه این وزارتخانه حضور داشتند که ضمن معارفه خود گزارشی از صنعت برق کشور نیز به نمایندگان ارایه دهند.
وی اظهار کرد: این گزارش در رابطه با مأموریتهای پیش روی این وزارتخانه و همچنین ظرفیتهای تولیدی، راندمان شبکههای انتقال و توزیع برق، پوشش برق شهری و روستایی و همچنین حضور بخش خصوصی در صنعت برق بود.
امیری با تأکید بر اینکه این گزارش، گزارش مفصلی از عملکرد این وزارتخانهها در حوزههای تولید و توزیع برق بود، گفت: وزیر و معاونان وی همچنین در رابطه با بحث برق در حوزههای برونمرزی و آبی نیز گزارشی را ارایه کردند.
وی با اشاره به حضور علیآبادی، مدیرعامل شرکت مپنا در جلسه امروز این کمیسیون نیز یادآور شد: وی آخرین وضعیت شرکت مپنا که در حوزه صنعت برق، حمل و نقل ریلی و نفت و گاز فعالیت میکند را به نمایندگان ارایه داد تا نمایندگان ضمن آشنایی با شرکتهای تابعه این گروه در جریان آخرین گزارشها نیز قرار بگیرند.
کمسیون برنامه و بودجه هم در این هفته خالی از خبر نبود
سعید زمانیان، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه این کمیسیون گفت: در این جلسه آقای مهرابیان حضور داشتند و توضیحاتی را در رابطه با نحوه اجرایی کردن طرحهای مسکن مهر ماندگار همچنین بحث اعتبارات این طرح ها و نحوه تعیین اعتبارات و پیشرفت فیزیکی این طرح ها به نمایندگان ارایه کردند.
وی اظهار کرد: براساس گزارشات محرابیان یک سری از این طرح ها که در دست اقدام بودند و دارای پیشرفت فیزیکی 60 الی 70 درصد بودند پروژه هایی هستند که در قالب بودجه سالیانه اعتبار خود را به صورت صددرصد گرفته اند اما یک سری پروژه های در رابطه با مناطق مختلف تعریف شده اند ردیف بودجه ایشان هنوز مشخص نیست و قرار است ردیف بودجه ای آنها مشخص شود تا اجرای این طرح ها نیز آغاز شود.
زمانیان با بیان اینکه نمایندگان در این جلسه سوالات و دغدغه های خود را در رابطه با پروژه های مهر ماندگار و همچنین بحث های قانون بودجه مطرح کردند گفت: قرار است آقای محرابیان در یکی دو جلسه حضور یابد تا مسائلی در رابطه با طرح های مهر ماندگار بررسی شود.
وی اضافه کرد: آن چیزی که در شرایط کنونی حائز اهمیت است این است که طرح های نیمه کاری مهر ماندگار را تا آخر سال به نتیجه برسانیم و اگر قرار است یک سری پروژه های جدید در راستای اجرای این طرح ها تعریف کنیم نباید به گونه ای باشد که کار اجرایی شدن آنها به پروژه های نیمه کاره اضافه شود بلکه باید با دقت و در چارچوب قانون بودجه حرکت کنیم و اگر لزومی ندارد اصلاً از اجرای طرح های جدید پرهیز کنیم.
انتخاب ناظرین کمیسیون برای هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها نیز از دیگر اخبار بهارستان نهم بود. پیگیری بحث تروریسم هسته ای در کمسیون حقوقی مجلس نیز از دیگر اخبار مجلس در هفته گذشته بود.
محمدعلی اسفنانی، سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه این کمیسیون گفت: در این جلسه لایحه همکاری قضایی جمهوری اسلامی ایران با چند کشور مطرح بود که بررسیهایی بر روی لایحه صورت گرفت که قرار شد چون این بحث بسیار مفصل است و در رابطه با انتقال، استرداد و بحث معافیتهای قضایی است در چند جلسه دیگر نیز بررسی شود.
وی همچنین با اشاره به تشکیل سه کمیته در این کمیسیون گفت: کمیسیون قضایی و حقوقی سه کمیته حقوق جزا، حقوق عمومی و بینالمللی و حقوق خصوصی دارد.
اسفنانی ادامه داد: کمیته حقوق عمومی و بینالمللی این کمیسیون که به ریاست آقای قرهسیدرومیانی روز گذشته تشکیل شده است قرار شده است بحث تروریسم هستهای را بررسی و مورد نظر قرار دهد.
وی ادامه داد: قرار است این کمیته موضوعات قانونی در رابطه با بحث تروریسم هستهای را پیگیری کند و اگر نیاز به طرحی در این زمینه بود این کمیته ارایه دهد.
کمسیون فرهنگی و مجموعه خنده بازار نیز از جمله اخبار بهارستان نهم بود که در کمسیون فرهنگی در مورد آن بحث و گفتگو شد.
حجتالاسلام سیدعلی طاهری، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به پخش برنامه خندهبازار در صدا و سیما گفت: در این برنامه گویا آقایان با لباس زنانه و تحت عنوان مسخره کردن شبکههای ماهوارهای برنامه اجرا میکنند که این برنامه بازتاب منفی پیدا کرده است و در جلسه امروز کمیسیون فرهنگی بنا شد از مسئولان صدا و سیما در یکی از جلسات هفته آینده کمیسیون دعوت شود تا در این رابطه توضیح دهند.
حجتالاسلام طاهری تصریح کرد: با توجه به اینکه دستگاههای فرهنگی ایام بودجه به مجلس میآیند و از طریق کمیسیون فرهنگی بودجه سالیانه آنها تعیین میشود و کمیسیون فرهنگی در مورد بودجه آنها نظر میدهد قرار شد که برای نظارت بر فعالیتهای این دستگاهها نامهای به آنها داده شود که همه این دستگاهها عملکرد و برنامه سالیانه و پنجساله خود را به کمیسیون ارایه دهند تا کمیسیون متناسب با برنامه آنها در مورد عملکرد و هزینهکرد آنها تصمیم بگیرد.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی تأکید کرد: طرح خط مشی صدا و سیما که در جلسات کارگروه نظارت بر صدا و سیما با حضور مسئولان بررسی شده بود بحثهای اولیهاش امروز در کمیسیون انجام شد و قرار شد برای جلسات آینده متناسب با بندهای آن از مسئولان صدا و سیما و همچنین وزارت ارتباطات دعوت شود.
وی تأکید کرد: در خصوص طرحها و لوایحی که از طرف هیئترییسه مجلس به کمیسیونها ارجاع میشود بنا شد ساعت 11 فردا کمیسیون فرهنگی با رییس مجلس در این زمینه جلسهای داشته باشد.
وی همچنین با اشاره به دغدغههای نمایندگان در مورد فیلم لاله گفت: در جلسه قبل که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه معاوناناش برای معارفه به جلسه کمیسیون فرهنگی آمدند نمایندگان اعتراضهایی را نسبت به این فیلم به آقای شمقدری ارایه دادند و چون وقت نشد آقای شمقدری در این زمینه توضیح دهد بنا شد کارگروه رسانه و هنر جلسهای را با حضور آقای شمقدری برگزار کند تا در این جلسه دغدغههای مردم و همچنین اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس مطرح شود و آقایان نیز توضیحشان را درباره این فیلم ارایه دهند.
انتخاب بیژن نوباوه و رمضان شجاعی کیاسری از سوی نمایندگان به عنوان ناظرین مجلس در شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما و انتخاب علی مطهری با 106 رأی نمایندگان مجلس به عنوان عضو هیئت نظارت مجلس بر مطبوعات از دیگر اخبار مجلس بود.
نمایندگان مجلس در این هفته سیدجلال یحییزاده نماینده تفت و میبد را با 112 رأی و غلاممحمد زارعزاده را با 104 رأی از مجموع 241 رأی مأخوذه به عنوان ناظرین مجلس بر هیئت نظارت بر مسافرتهای خارجی کارکنان دولت انتخاب کردند. همچنین نمایندگان با لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون بینالمللی اتحادیه زنبورداران با 194 رأی موافق، 2 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع موافقت کردند و لایحه استفساریه قانون ابطال اسناد و فروش رقبات، آب و اراضی موقوفه مصوب 1371 را تصویب کردند .
موافقت مجلس با عضویت دولت در انجمن بینالمللی پارکهای علمی و انتخاب توکلی و حسننژاد ناظرین مجلس در شورای پول و اعتبار از دیگر اخبار مجلس است بر اساس رأی نمایندگان، احمد توکلی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه با 134 رأی و محمد حسننژاد عضو کمیسیون اقتصادی با 102 رأی به عنوان ناظرین مجلس در شورای پول و اعتبار انتخاب شدند.
انتخاب ناظرین مجلس در کمیته اجرا و پیگیری برای حمایت از انقلاب فلسطین ،انتخاب اعضای مجلس در دبیرخانه کنفرانس بینالمللی فلسطین، ضیافت افطاری اصحاب رسانه به میزبانی لاریجانی، انتخاب ناظرین مجلس در شورای رقابت و انتخاب اعضای مجلس در هیئت امنای صندوق توسعه ملی از دیگر اخبار این هفته مجلس بود.
بر اساس رأی نمایندگان، نادر قاضیپور نماینده ارومیه با 209 رأی، عیسی امامی نماینده گرگان با 219 رأی و علی مددی نماینده میانه با 110 رأی به عنوان اعضای ناظر مجلس در شورای رقابت انتخاب شدند.
بر اساس رأی نمایندگان و از میان کاندیداهای این عضویت، موسوی لارگانی نماینده فلاورجان با 193 رأی و محمدعلی عبداللهزاده نماینده فردوس با 125 رأی از مجموع 243 رأی مأخوذه به عنوان اعضای مجلس در هیئت امنای صندوق توسعه ملی انتخاب شدند.
پایان پیام/
نظر شما