طرح تربیت مهدوی در یزد کلید خورد

دبیرخانه اجرایی طرح تربیت مهدوی در مراسمی با حضور مسئولان استانی در سازمان دانش آموزی استان یزد آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، محمدکاظم رحیمی نژاد، مدیر کل آموزش و پرورش استان یزد در آیین افتتاح این دبیرخانه گفت: اجرای طرح تربیت مهدوی آغازی است بر سازماندهی کارهایی که در بخش ها و واحدها و تشکل های آموزش و پرورش تاکنون در این زمینه انجام گرفته، منتها به صورت سازماندهی و برنامه زمان بندی شده دقیق جنبه اجرایی پیدا نکرده است.

وی افزود: این طرح با گستردگی و وسعتی که دارد و با محدوده ای که جامعه دانش آموزی در مقاطع مختلف و همچنین فرهنگیان را شامل می شود یک عزم و همت عمومی هم در درون آموزش و پرورش و هم در بیرون از آن به ویژه همکاری و همت دستگاه های فرهنگی را می طلبد.

رحیمی نژاد گفت: امیدواریم که با همکاری دستگاه ها و بخش های مختلف استان بتوانیم مواردی که در این طرح برای رسیدن به تربیت مهدوی مد نظر است و رویکردی که بر محور شیعه اثنی عشری و با آن جامعیتی که در رابطه با اعتقاد مهدویت داریم بتواند تحقق پیدا کند.

وی افزود: استان یزد دومین استانی است که بعد از استان کرمان به صورت جدا و گسترده در این عرصه ورود پیدا می کند و امید داریم نتایج مطلوبی را در این زمینه به دست آوریم.

مدیر کل آموزش و پرورش استان یزد تاکید کرد: باید در این دوره و به ویژه در مقطعی که شاهد تهاجم زیادی چه از درون و چه از برون کشور هستیم بتوانیم در عرصه مهدویت و با برنامه ریزی در این زمینه به همه حرکت های انحرافی که در این حوزه وجود دارد، صورت گیرد.

رحیمی نژاد، هدف از ایجاد صندوق نذر گل نرگس در استان را یک حرکت خود تامینی در کنار طرح تربیت مهدوی بیان کرد.

وی افزود: با انجام این عمل به نوعی یک حس تعلقی از طریق مشارکتی که همه دانش آموزان و فرهنگیان خواهند داشت زمینه اجرایی شدن بهتر آن فراهم می شود و زمینه ای خواهد بود برای حرکت های گسترده ای که در این زمینه صورت می گیرد.

وی افزود: این حرکت جدا از بعد اطلاع رسانی و ایجاد شناخت و بینشی که دارد حرکتی است که هم محصولات فرهنگی متعددی برای همه اعضا تولید خواهد کرد و هم منافع فرهنگی و معنوی را متوجه اعضا و خانواده های آنها می کند و از این رو کار ارزشمندی است.

حمید رستگاری، معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان یزد نیز گفت: اجرای طرح تربیت مهدوی ایمن کردن دانش آموزان در مقابل تهدیدات نرم دشمن است.

رستگاری گفت: طرح تربیت مهدوی در راستای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تهیه شد و در سال گذشته در شورای آموزش و پرورش استان با ریاست استاندار یزد و با حضور امام جمعه یزد و سایر اعضای شورای برنامه ریزی مطرح شد و با استقبال مواجه شد و نهایتا به تصویب رسید.

وی افزود: ستادی در سطح استان به ریاست مدیر کل آموزش و پرورش و 18 نفر از اعضای این ستاد که شامل نماینده امام جمعه یزد، مدیر سازمان دانش آموزی،معاونین اداره کل اموزش و پرورش استان ، مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان، مدیر کل صدا و سیما مرکز یزد، مدیر کل سازمان تبلیغات استان، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان است، تشکیل و آغاز به کار نموده است.

رستگاری افزود: برنامه ریزی و مربی گری طرح تربیت مهدوی در سطح استان زیر نظر این ستاد انجام می شود و متناظر با این ستاد در سطح شهرستانها و کمیته های اجرایی این طرح در سطح مدارس استان و همچنین شورای اجرایی طرح با مسئولیت مدیر مدرسه پیگیری خواهد شد.

وی درباره محورهای اصلی ارائه این طرح، گفت: تشکیلاتی در اجرای این طرح دیده شده است و ایجاد هیأت علمی یکی از محورهای اصلی این طرح است که شامل اساتید حوزه و دانشگاه است.

رستگاری تصریح کرد: کار مهدوی کردن کار بسیار حساس و ظریفیست و ممکن است در این خصوص انحرافات و شبهاتی به وجود آید که با حضور اساتید هیات علمی در این ستاد و پاسخگویی آن ها به صورت علمی این مشکل رفع می گردد.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان یزد محور دیگر برنامه طرح تربیت مهدوی را برنامه های آموزشی عنوان کرد و افزود: برنامه های آموزشی که در این طرح پیش بینی شده تربیت معلمان از بین مدرس آموزش مهدویت و مربیان با کمک و مساعدت بنیان فرهنگ مهدویت موعوداست.

رستگاری گفت: 20 نفر از مربیان برای تربیت مدرس این طرح انتخاب شدند و همچنین برگزاری دوره عمومی ضمن خدمت برای فرهنگیان در اداره ضمن خدمت آموزش و پرورش برای مربیان و مدرسین در نظر گرفته شده است.

وی از جمله برنامه های فرهنگی در نظر گرفته شده در طرح تربیت مهدوی را برگزاری همایش های قطبی برای مهدی یاوران، اعزام مبلغ مذهبی به مدارس در رابطه با مهدویت ، تشریح مهدویت ، آموزش کتب مهدویت به دانش آموزان مهدی یاور ، گرامیداشت اعیاد مربوط به ایام امام عصر و مناسبات مهدوی و برگزاری جشن انتظار آغاز امامت مهدی در مدارس، برپایی خیمه های انتظار به صورت دوره ای در مدارس ،برگزاری اردوهای شبانه روز یدر داخل استان ، برگزاری مسابقه خلاصه نویسی کتب مهدویت، برگزاری اردوهای چند روزه فرهنگی و زیارتی قم و جمکران، اختصاص یک روز از صبحگاه مدارس به موضوع مهدویت، تشکیل کتابخانه تخصصی مهدویت در کانون های فرهنگی تربیتی عنوان کرد.

رستگاری، آخرین محور طرح تربیت مهدوی را تشکیل صندوق نذر گل نرگس بیان کرد و افزود: این صندوق اولین بار در استان کرمان ایجاد و تا مرحله دانشجویان هم رسیده است.

وی عنوان این صندوق در استان کرمان را هزار در هزار عنوان کرد و گفت: این صندوق در استان یزد به عنوان صندوق نذر گل نرگس است و با توجه به روحیه خیری و اعتقاد مذهبی یزدی ها و فرهنگیان این طرح امروز آغاز شود.

رستگاری افزود: 6 مرحله برای راه اندازی این صندوق پیش بینی شده است که مرحله اول با افتتحاح این صندوق همراه است و مرحله بعدی در سطح اداره کل و معاونین و سطح بعدی روسای آموزش و پرورش و مرحله بعداز آن ادارات شهرستانها و مناطق و در آخر در مدارس توسط مدیران مدارس انجام خواهد شد.


وی ابراز امیدواری کرد: در آینده با دستور استاندار یزد طرح نذر گل نرگس در ادارت دیگر استان هم پشتیبانی و مطرح شود و قطعا خیلی از کارمندان و همشهریان استان برای ترویج مهدویت کمک می کنند.

وی گفت: وظیفه مسئولان و آموزش و پرورش این است که این سفره قرآن و اهل بیت را پهن کنیم و قطعا دانش آموزان و جوانان در کنار این سفره خواهند نشست و از آن بهره خواهند برد و در سال های آتی دانش آموزانی تربیت خواهد شد که در مقابل تهدید نرم و در مقابل مشکلات و شبهاتی که دشمن از لحاظ فرهنگی برای جامعه ایجاد کرده ایمن می شوند.


پایان پیام/
 

کد خبر 158368

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha