به گزارش خبرگزاری شبستان، آیتالله مظاهری در دیدار مسئولان ستاد برگزاری دهۀ فجر استان اصفهان با گرامیداشت ایامالله دهۀ فجر، هدف اصلی انقلاب اسلامی ملت عظیمالشأن ایران را، برقراری نظامی اسلامی و مردمی دانست و تأکید کرد: جمهوری اسلامی با مفهوم عمیقی که در خود دارد، در واقع استمرار حکومت پیامبر اکرم«صلیاللهعلیه وآله وسلّم» است و از این جهت، حفاظت از اصول و دستاوردهای آن و زنده نگاه داشتن ارزشهای آن یکی از مسئولیّتهای عمومی به شمار میآید.
آیتالله مظاهری با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی از دو رکن اساسی مردم و اسلام تشکیل یافته است، تصریح کرد: معنای جمهوری اسلامی این است که حکومت و نظامی که بر این مدل، تأسیس گردیده است، باید با محوریّت اسلام و قوانین اسلامی و با پشتوانۀ جدّی مردم اداره شد.
آیتالله مظاهری مفهوم جمهوری اسلامی را یک مفهوم ریشهدار در تاریخ اسلام و حکومتهای اسلامی دانست و با ارائۀ یک تحلیل تاریخی در این زمینه، تصریح کرد: کسانی که پس از رحلت پیامبراکرم«صلیاللهعلیه وآله وسلّم» با هدف غصب حکومت اسلامی، سقیفۀ بنیساعده را تشکیل دادند، به دنبال آن بودند که با بهانۀ رأی مردم و جمهوریّت، حکومت اسلامی را از محوریّت اسلام حقیقی و عنصر اصلی امامت خارج نمایند. بعدها نیز معاویه از این هم فراتر رفت و به شکل دیگری عملاً حکومت را تبدیل به سلطنت ساخت.
آیتالله مظاهری، قیام جاودان امام حسین«علیهالسّلام» را اصلاح و بازگرداندن این وضعیت ننگین دانست و افزود: سیدالشهدا «علیهالسّلام»، هم شیوۀ فریبکارانه و دروغین سقیفۀ بنیساعده و هم شیوۀ فسادانگیز و سلطنتی معاویه در ادارۀ حکومت اسلامی را مردود اعلام کرده و با قیام خود عملاً تأکید فرمودند که در حکومت اسلامی، همهکاره، مردم هستند، ولی محوریت با امامت است.
وی در ادامۀ این مطلب، تأکید کرد: امام راحل عظیمالشّأن «قدّسسّره» نیز با تأسی به امام حسین علیهالسّلام و فهم و تحلیل عمیق از درسهای اساسی قیام ایشان، پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای تأسیس یک نظام حکومتی جدید، مدلی با عنوان جمهوری اسلامی را انتخاب و بر آن تأکید کردند.
آیتالله مظاهری با تکریم یاد و نام رهبر کبیر و بنیانگذار جمهوری اسلامی، حضرت امام خمینی«قدّسسّره» و با اشاره به تأکید همیشگی ایشان از پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بر موضوع ولایت فقیه و تبیین معنا و زوایای آن، خاطرنشان کرد: اینکه امام خمینی مسئلۀ ولایت فقیه را از یک بحث تخصّصی فقهی به یک بحث عمومی و قانونی تبدیل ساختند، برای تأمین جنبۀ اسلامیّت نظام و حفاظت از اسلام و قوانین اسلامی بود و از سوی دیگر تأکید همیشگی ایشان بر مردم و نقش جدّی و حقیقی آنان در حکومت، برای تأمین جنبۀ جمهوریّت نظام بود و از اینرو آن امام عزیز با صراحت فرمودند: «جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه بیش».
آیتالله مظاهری در ادامۀ بیانات خود بر ضرورت بازشناسی مفهوم جمهوری اسلامی و نیز شناساندن این نعمت عزیز به جوانان و نسلهای آینده تأکید کرد و خاطر نشان کرد: با گذشت بیش از سی سال از پیروزی انقلاب و برقراری نظام جمهوری اسلامی، یکی از وظایف مهمّ برگزارکنندگان مراسم دهۀ فجر، معرّفی جمهوری اسلامی به مردم و به ویژه نسل جوان در سه محور عقیده، شعار و عمل است.
وی در این زمینه تصریح کرد: شناخت جمهوری اسلامی علاوه بر عقیدۀ بر صحّت و ضرورت تشکیل آن، که یک جنبۀ فکری و اندیشهای است، و نیز افزون بر پرداختن به شعارهای آرمانی آن نظیر برگزاری راهپیمایی بیست و دوم بهمن و روز قدس، که باید هرچه با شکوهتر برگزار شود، نیاز جدّی به عملگرایی به خصوص از سوی مسئولان نظام اسلامی دارد.
آیتالله مظاهری، عملگرایی در جمهوری اسلامی را به معنای التزام به اسلامیّت و جمهوریّت از سوی مردم و مسئولان دانست و در تبیین آفتها و آسیبهای عملگرایی در نظام اسلامی، از فساد اخلاقی به عنوان یکی از موانع اساسی عملگرایی در جمهوری اسلامی و یکی از معضلات زیر بنایی در زمان حاضر نام برده و افزود: افت شدید اخلاق و بی اعتنایی به ارزشهای اخلاقی که باعث ایجاد فساد اخلاقی در جامعۀ اسلامی شده است، به هیچ عنوان با تقدّس نظام جمهوری اسلامی و با التزام به مفهوم عمیق آن سازگاری ندارد و تا زمانی که مفاسد و ناهنجاریهای اخلاقی بزرگی همانند اعتیاد، بیکاری جوانان، ظلم و بیعدالتی، اختلاط زنان و مردان به ویژه در محیطهای آموزشی، بیحجابی و بد حجابی، شایعهپراکنی و بازی با آبروی افراد، دروغ و غیبت خصوصاً دروغهای سیاسی و اجتماعی، در جامعه وجود دارد، نمیتوان مدّعی شد که به همۀ آرمانهای جمهوری اسلامی عمل شده است.
آیتالله مظاهری در ادامۀ بیانات خود با ابراز نگرانی شدید از ظهور و بروز اختلافات بین مسئولان نظام مقدّس جمهوری اسلامی و کشیده شدن دامنۀ این اختلافات به رسانهها و در بین مردم، خاطرنشان کرد: پیامبراکرم«صلیاللهعلیه وآله وسلّم» پس از تشکیل حکومت اسلامی در مدینه، در اولین اقدام خود، «مسجد» را به عنوان کانونی برای اتّحاد کلمۀ مسلمانان بنا کردند و عملاً همگان را به وحدت و یکپارچگی فراخواندند. چنانکه امام خمینی«قدّسسّره» نیز در دوران رهبری خود، در قبل و بعد از انقلاب، همواره بر التزام همگانی بر عنصر وحدت تأکید میکردند و خصوصاً مسئولان نظام جمهوری اسلامی را از اختلاف و چند دستگی و نیز کشاندن اختلافات به رسانههای جمعی به شدّت برحذر میداشتند. اما امروزه متأسفانه مشاهده می شود بین مسئولین نظام، اختلافهای نگران کنندهای وجود دارد و تأسّف بیشتر از این است که به جای اینکه اختلافات را بین خود و در مجالس خصوصی و از مجاری قانونی، حل و فصل نمایند، آن را در رسانهها منعکس میکنند.
وی در این زمینه با بیان اینکه رسانهای کردن اختلافات در بین مسئولان، یک اشکال عمومی مربوط به همۀ جناحهای کشور است و اختصاصی به یک گروه خاص ندارد، تأکید کرد: دشمنان نظام مقدّس جمهوری اسلامی که همواره در صدد براندازی یا تضعیف این نظام بودهاند، از وجود اختلاف میان مسئولان نظام، خرسند میشوند، ولی بیشتر از آن، از رسانهای شدن این اختلافات که موجب گسترش دامنۀ اختلاف به سطح مردم و اجتماع است شاد شده و اهداف شوم خود را قابل دسترسیتر میدانند. از اینرو مسئولین باید با اتّحاد و یکپارچگی خود و تحفّظ بر حلّ آن به شکل صحیح و از طریق راههای قانونی، زمینهساز شادی دشمنان نشوند.
آیتالله مظاهری با بیان راهکارهایی در خصوص رفع اختلافات و رسیدن به وحدت کلمه میان مسئولان نظام اسلامی تصریح کرد: اگر اختلاف نظری بین مسئولان نظام ایجاد شد، اولاً باید در جلسات خصوصی و با مذاکرات منطقی و به دور از جنجال و روشهای غیر اخلاقی و با التزام به قانون اساسی و دیگر قوانین کشور، اختلافات را رفع نمایند و در غیر این صورت باید اختلافات خویش را با ارجاع به ولیّ فقیه و التزام عملی به نظر ولایت فقیه، مرتفع سازند و بنابراین در هر صورت جایی و عذری برای کشاندن اختلافات به رسانهها و عمومی کردن آن وجود ندارد و به جای آن باید بر قدر مشترکها و نقاط وحدت آفرین تأکید و تکیه شود.
آیتالله مظاهری در پایان بیانات خود با تجلیل از نقشآفرینی مردم در همۀ صحنههای انقلاب در ضرورت حفظ اعتماد عمومی آنان و با اشاره به اینکه مردم غیرتمند ایران اسلامی در بحرانهای گوناگون و در شرایط حسّاس، دوستدار و پشتیبان نظام مقدّس جمهوری اسلامی بودهاند، تأکید کرد: امسال نیز به لطف خداوند تعالی، ملّت ایران با شرکت گسترده و یکپارچه در راهپیمایی روز بیست و دوم بهمن بر آرمانهای اساسی این انقلاب که همان اصل اسلامیّت و جمهوریّت است تأکید می کنند.
پایان پیام/
نظر شما