خبرگزاری شبستان_ اراک: نانوایی فرهنگ واقع در خیابان دکتر نیسانیان شهر اراک است که صاحب این نانوایی به شغل و حرفه خود افتخار می کند و در کنار فعالیت و کار روزانه خود حدود چهار سال است که یک حرکت فرهنگی را آغاز کرده است. استاد فرهنگ که تحصیلات خود را قبل از پیروزی انقلاب در رشته مهندسی برق و الکترونیک به پایان رسانده بعد از گذراندن دوران سربازی (از فروردین سال 65) حرفه پدر را پیشه خود کرده و از شغل خود بسیار راضی است.
ستون معرفت در نانوایی فرهنگ:
وی می گوید: از کودکی به رشته ادبیات و استادی ادبیات علاقمند بوده و امروز که در حرفه نانوایی خدمت می کند ستونی را در نانوایی به نام ستون معرفت نام نهاده و نکات پند آموز و جالب را از کتاب ها استخراج می کند و برای مطالعه مشتریان به این ستون می چسباند.
استاد فرهنگ که خود اهل شعر و ادب و داستان است، همچنین مکانی را همچون تخته سیاه مدرسه به چسباندن مطالب، اشعار، آیات و احادیث، کلام بزرگان و پیام های فرهنگی اختصاص داده است که مشتریان در زمان حضور در نانوایی از این نکات بهرمند می شوند.
استاد فرهنگ می گوید: استقبال مردم از ستون معرفت و تابلو اطلاعات این نانوایی جرقه ای در ذهن من برای آورددن کتاب به نانوایی شد.
وی در ادامه می افزاید: در مرحله اول 300 جلد کتاب از کتاب های قدیمی موجود در منزل، با عناوین تاریخی، شعر و داستان، روانشناسی، فلسفه وعرفان، ادعیه و .... کار را شروع کردم و سپس مشتریان ضمن استقبال از این کتابخانه کوچک با اهداء کتاب به تجهیز آن کمک کردند.
اهداء کتاب از سوی نویسندگان:
استاد فرهنگ اهداء کتاب از سوی نویسندگان به این کتابخانه را مایه افتخار خود دانست و گفت: استادان بزرگی همچون بوسف علی میرشکاک، با اهدا کتاب فرامرزنامه و علی معلم با اهداء کتاب اشعار خود به این کتابخانه صفا داده و مایه افتخار من است که نویسندگان استانی و کشوری این لطف را در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی کردند.
وی همچنین به تقدیر مصطفی مشایخی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی از این کار فرهنگی اشاره کرد و گفت: ایشان نیز پس از بازدید از کتابخانه فرهنگ تعدادی کتاب به این کتابخانه هدیه کرد.
ادبیات سخن گفتن با مردم را از درون کتاب ها بدست آوردم:
استاد فرهنگ در بخش دیگری از گفتگو می گوید من اعتقاد دارم ارتباط با مردم ادبیات خاص می خواهد و افرادی که به واسطه شغل خود هر روز با صدها فرد پیر و جوان، زن و مرد و با گرایش و تفکر و اندیشه متفاوت سروکار دارند باید چگونگی برخورد با مردم را بدانند و من این ادبیات را از درون کتاب ها به دست آورده ام.
وی در ادامه گفت: من این کار را برای دلم انجام می دهم و این کار دل مورد استقبال مردم قرار گرفت و بیشتر افراد به ویژه جوانان از این کتابخانه استقبال و دیدن کرده و هم ار کتاب ها بهره می گیرند و هم نان می خرند.
استاد فرهنگ با بیان اینکه افراد در زمانی که در نانوایی در حال انتظار هستند به مطالعه می پردازند و خیلی ها هم کتاب ها را به امانت می برند اما افرادی هم هستند که کتاب ها را بر نمی گردانند و یا بعضی ها آن ها را می فروشند امام من باز هم خوشحالم که کتاب فروخته شده الان در اختیار کسی است که از آن استفاده می کند.
کتاب به انسان ارزش و بها می دهد:
استاد فرهنگ می گوید: به نظر من کتاب به انسان ارزش و بها می دهد و برای من ارزشمند است که بخش کوچکی از این امر در نانوایی من صورت می گیرد.
گفتنی است نوشتن مقاله ادبی، داستان و شعر از دیگر کارهای استاد فرهنگ است که ایشان می گوید در محافل ادبی و فرهنگی و حتی محافل شعری که با حضور حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب و حضور استادان بزرگ ادبیات کشور برگزار می شود هم شکرت کرده است.
در زمانه ای که خبر از سرانه پایین مطالعه در کشور و تاکید بر فرهنگ کتاب و کتابخوانی است، فردی آستین همت را بالا زده و در راستای ترویج فرهنگ مطالعه در نانوایی خود تلاش می کند.
گرایش به مطالعه و کتابخوانی یک وفاق ملی و عزم عمومی برای رونق بخشیدن به فرهنگ کتابخوانی می خواهد و هر کس باید سهم خود را در این راستا انجام دهد. همانند استاد فرهنگ.
پایان پیام/
نظر شما