به گزارش خبرنگار شبستان، محمد اسماعیل مطلق در حاشیه همایش روز جهانی تغذیه با شیر مادر در جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر میانگین میزان فرزندآوری در خانوادهها 1.6 است که وزارت بهداشت میانگین بیش از 2.2 را پیشنهاد می کند.
وی افزود: بهترین سن بارداری 20 تا 35 سال است چرا که زنان از نظر فیزیولوژیک و آناتومی در این سن در بهترین شرایط قرار دارند و با حداقل عوارض بارداری می توانند نوزاد سالمتری را به دنیا آورند و طبق آمار، غربی ها این سن را 25 سالگی اعلام کرده اند.
اسماعیل مطلق ادامه داد: تأخیر در فرزندآوری از دیگر مشکلات فراروی رشد جمعیت است و فرزندآوری پس از ازدواج را به تأخیر می افتد این موضوع سبب میشود که سلامت خانواده از بعد جسمی، روحی و معنوی در خطر باشد. توصیه آن است که خانوادهها بیش از یک فرزند داشته باشند و پدر و مادر باید برای فرزندآوری برنامهریزی کنند تا جامعهای سالم و پویا داشته باشیم.
رئیس مرکز سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به مشکلات فرزند آوری در دهکهای بالای جامعه گفت: افرادی که از نظر اقتصادی مشکلی ندارند و از سواد بالایی برخوردارند، یا ازدواج نمیکنند یا دیر ازدواج میکنند یا فرزندآوریشان با تأخیر است و در نهایت تک فرزند هستند.
وی در پاسخ به اینکه چقدر زیر ساختها برای افزایش جمعیت آماده است، گفت: زیر ساختهای بهداشتی برای افزایش جمعیت فراهم است و هیچ مشکلی از بابت سلامت نداریم. با اجرای برنامه پزشک خانواده هیچ مشکلی از نظر بهداشتی برای فرزندآوری نداریم و خانوادهها باید برای فرزندآوری برنامهریزی کنند؛
اسماعیل مطلق افزود: امید به زندگی قبل از انقلاب 54 سال بود و اکنون به 74 سال رسیده است و به این ترتیب زیرساختهای بهداشتی و سلامتی افزایش یافته است. برنامهریزیهای لازم نیز صورت گرفته که تا پایان برنامه پنجم توسعه، سن امید به زندگی در کشور به 76 سال افزایش یابد.
پایان پیام/
نظر شما