به گزارش خبرگزاری شبستان، غلامحسین رحیمی، رئیس مرکز طرح های کلان ملی در حاشیه جلسه کمیته راهبری طرح کلان ملی «کسب دانش فنی تولید فرآورده های دارویی دام و طیور» با اشاره به اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طرح های کلان ملی با ماهیت فناورانه را به اجرا در می آورد، گفت: یکی از طرحهایی که با همکاری وزارت جهاد کشاورزی در حال انجام است، در حوزه تولید داروهای دام و طیور و آبزیان است که در حال حاضر از خارج وارد می شوند. در این راستا موافقت نامه کلانی بین معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی به امضا رسیده است که به تدریج داروهای دام و طیور در داخل تولید شوند.
رحیمی تصریح کرد: این داروها شامل طیف وسیعی از اقلام دارویی است که اولین طرح به نام واکسن گامبورو دو سال قبل تصویب و پایان سال گذشته با حضور رئیس جمهور رونمایی شد.
وی با بیان اینکه طرح دیگر این مجموعه ساخت کیت های تشخیصی بیماری های دام و طیور است،تصریح کرد: نزدیک به 100 کیت تشخیصی در کشور مورد استفاده قرار می گیرد که اکثرا از خارج تامین می شوند، در این راستا در اولین فاز ، 5 کیت که حساس تر و از نظر تیراژ وسیع تر هستند، تولید خواهد شد که امیدواریم در دهه فجر این کیت با تایید سازمان دامپزشکی به بهره برداری برسد.
تولید 5 هزار تخم مرغ "SPF " تا پایان سال
رئیس مرکز طرح های کلان ملی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکید کرد: طرح دیگری که با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این حوزه در حال انجام است، تولید تخم مرغ عاری از هرگونه بیماری (SPF) است که این تخم مرغ ها برای تولید جوجه های عاری از هر نوع بیماری مورد استفاده قرار می گیرد و علاوه بر این، یکی از روش های تکثیر سلول نیز استفاده از این نوع تخم مرغ هاست؛ بنابراین این طرح علاوه بر وزارت جهاد کشاورزی برای وزارت بهداشت و درمان نیز اهمیت زیادی دارد.
وی افزود: در فاز اول این طرح کلان ملی فناوری، به دنبال دستیابی به این فناوری در مقیاس آزمایشگاهی هستیم چراکه تنها چند کشور خاص در دنیا فناوری تولید این تخم مرغ ها را دارند؛ امیدواریم تا پایان سال بتوانیم به تولید 5 هزار تخم مرغ SPF در مقیاس آزمایشگاهی دست یابیم.
رحیمی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از طرح های کلان ملی که در این جلسه روند پیشرفت آن مورد بررسی قرار گرفت، تولید میگوی عاری از هر نوع بیماری است که اولین قرارداد آن در ابتدای سال به امضا رسید؛ همان طور که می دانید چند سال قبل بسیاری از پرورش دهندگان میگوی کشور ورشکست شدند، زیرا بیماری در استخر های تولید میگو شیوع پیدا کرد؛علت بروز این مشکل این بود که منشاء تولید میگو عاری از بیماری نبود. بنابراین هدف از اجرای این طرح کلان این است که پرورش دهندگان میگو بتوانند با اطمینان خاطر به تولید میگوهای سالم بپردازند.
وی با اشاره به اینکه طرح تولید میگوی SPF، طرح گسترده ای است و باعث اشتغال زایی بسیار خواهد شد، اظهار کرد: رسیدن به نتیجه نهایی در این طرح حدود 30 ماه زمان می برد و به محض تایید محصول، می توان آن را در اختیار تولید کنندگان میگو قرار داد.
تولید ماشین آلات پیشرفته کشاورزی در داخل کشور
رحیمی همچنین یادآور شد: مرکز طرح های کلان ملی در حال حاضر طرح هایی در حال پیگیری دارد که یکی از آنها طرح تولید تجهیزات و ماشین آلات کشاورزی پیشرفته است که موافقت نامه این طرح امضا شده و وزارت جهاد کشاورزی برای بررسی طرح های داخلی فراخوان عمومی اعلام کرده است که تا به حال 45 طرح برای بررسی به وزارت جهاد کشاورزی رسیده است و در صورت تایید، مورد حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار خواهد گرفت؛ بنابراین امیدواریم تا یکی دو ماه آینده تولید ابزارآلات پیشرفته کشاورزی در کشور آغاز شود.
پایان پیام/
نظر شما