40 طرح علمی آماده بهره برداری در نمایشگاه دائمی اختراعات و ابتکارات

رییس سازمان بسیج علمی و پژوهشی با تاکید بر رفع خلاء حقیقی و حقوقی در عرصه علمی و فناوری از افتتاح نمایشگاه دائمی اختراعات و ابتکارات خبر داد و افزود: در این نمایشگاه 40 طرح آماده بهره برداری به نمایش درمی آید.

به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، محمود تولایی، رییس سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری در نشست خبری بسیج علمی با اشاره به برگزاری نمایشگاه و فروشگاه دائمی اختراعات و ابتکارات همزمان با ولادت امام حسن مجتبی (ع) گفت: امروز اگر اقتصاد مقاومتی به عنوان محور اصلی کشور معرفی می شود رسانه ها نقش مهمی در فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در جامعه دارد.

وی با اشاره به انواع تهدیدات در طی 30 و اندی از انقلاب اظهار کرد: این تلاش رسانه ها بود که در مواجهه فیزیکی که در ابتدای انقلاب صورت گرفت ایران را در مقابل حرکت یکپارچه تمام کشورهای جهان موفق کرد.

تولایی اظهار کرد: امروز ملت ایران تاوان دستیابی به فناوری های نوین را می پردازد هر انچه در منطقه شاهدیم تاوان دستیابی به ملت ایران به علم و فناوری است.

وی با اشاره به کسب رتبه های زیر ده توسط نوجوانان و جوانان ایرانی در المپیادهای علمی و مسابقات بین المللی تصریح کرد: مفهوم این رتبه ها این است که این کشور از استعداد و ظرفیت بالایی برخوردار است کشور ایران از 4 درصد منابع معدنی و طبیعی جهان برخوردار است و این موضوع یعنی استعداد بالقوه که به همراه جوانان می توانند راهگشای کشور باشد.

رییس سازمان بسیج علمی و پژوهشی و فناوری با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در مورد خام فروشی نفت اظهار کرد: خام فروشی یک عملیات تحلیلی است که فرصت های شغلی را از دست جوانان ما می گیرد و نتیجه آن با توجه به وجود 4 میلیون جمعیت دانشجویی بیکاری در کشور است.

وی گفت: ما در ایران منابع اولیه تولیدات را داریم اگر نتوانیم مدیریت بهینه داشته باشیم نتیجه آن افسردگی در میان جوانان است زیرا جوانان ایران با وجود توانایی ها و استعدادهای فراوان به فرصت های شغلی نمی توانند دست پیدا کنند.

تولایی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری بسیج را عنصر پر کردن تمام خلاءهای جامعه معرفی کرد و افزود: برای موفقیت در جهاد علمی تمام آحاد جامعه باید پای کار علمی قرار گیرند و جوانان را به عنوان دانشمندان آینده باید تربیت کنیم در این جهات کاسب، تاجر و بازرگان در مقابل محصولات فناورانه سرزمین خود تکلیف دارند و بسیج جایی است که تمام اقشار جامعه در آن حضور فعال دارند.

وی یادآور شد: همانگونه که بسیج در ریشه کنی بیماریها در مقطعی از کشور اعلام آمادگی کرد امروز هم در بسیج علمی اعلام آمادگی می کند تا به عنوان نهاد مردمی حاکمیت نظام کمک و همراهی لازم را در این عرصه داشته باشد.

وی از راه اندازی 22 مرکز رشد خلاقیت و فناوری خبر داد و افزود: شناسایی 7000 مبتکر محقق و مخترع، تشکیل پرونده برای 3 هزار نفر از این افراد، و حمایت از 1500 طرح و همچنین معرفی 1000 طرح خاتمه یافته به بخش های دفاعی از جمله اقدامات انجام شده بسیج علمی در سال 90 است.

وی با اشاره به طرح خوشه های فعال دانش برای شناخت و کشف ظرفیت اقشار مختلف بسیج با هدف پشتیبانی بسیج دانشجویی و مهندسی خاطرنشان کرد: بسیج علمی آمادگی این را دارد تا در دو استان دیگر نمایشگاه دائمی اختراعات و ابتکارات را به صورت دائمی راه اندازی کند اما این موضوع مستلزم آمار بالای طرح های علمی و دستاوردهای هر استان است.

تولایی مردمی کردن اقتصاد، تقویت بخش خصوصی، مدیریت مصرف، استفاده حداکثری از زمان و مکان، کاهش وابستگی به نفت، پرهیز از تغییر ناگهانی در قوانین و سیاست های به کارگیری مدیران را از جمله الزامات اقتصاد مقاومتی برشمرد.

رییس سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری ابراز کرد: سالانه 7 تا 10 هزار اختراع در کشور به ثبت می رسد این موضوع نشان دهنده ظرفیت خلاق علاقه مند به نیازمندهای کشور است اما گسستگی میان نیازمندیهای کشور و اختراعات نمی تواند آنگونه که باید نتیجه مطلوبی را نشان دهد بسیج علمی می تواند نیازمندیهای کار و تلاش را به مهمترین اولویت های فناوری تبدیل کند و این اولویت ها را در اختیار مخترعین قرار دهد و تعامل مناسبی را در فضای علمی ایجاد کند.

وی اظهار کرد: اگر اقتصاد دانش بنیان شکل گیرد ظرفیت خام فروشی با یک دهم ارزش افزوده به مرحله واقعی می رسند.

تولایی با اشاره به واردات دارویی در کشور تاکید کرد: قریب به 97 درصد داروی موردنیاز در کشور تولید می شود و تنها 3 درصد داروهای موردنیاز وارداتی است که این سه درصد مبتنی بر فن آوری های نوین است اما همین سه درصد داروی وارداتی 40 درصد بودجه دارویی را صرف خود می کند در حقیقت ارزش افزوده فناوری های نوین بسیار بالاست.

وی گفت: جریان فناوری ها یک تجربه علمی نیست بلکه به توانایی های خاص بستگی دارد ایران با وجود مقالات زیاد در عرصه تبدیل جریان علم به فناوری دچار محدودیت است و این محدودیت به لحاظ ساختار سازمانی است.

وی با بیان اینکه باید خلاء حقیقی و حقوقی در عرصه فناوری برطرف شود اظهار کرد: سازمان بسیج علمی از سال 87 برای هدایت و ساماندهی فعالیت های علمی در 7 حوزه اساتید، پزشکان، مهندسان، دانش آموزان، دانشجویان، طلاب و پژوهشگران سازماندهی می کند تا جمعیت دانشور در یک حرکت متعامل حرکت کنند و متناسب با نیازهای کشور در عرصه علم و فناوری موفق باشند.

وی با اشاره به طرح باشگاه خلاق برای نونهالان اظهار کرد: تعداد زیادی از تشکلهای مردمی مخترعین و مبتکرین برای تعالی و پیشرفت کشور شکل گرفته اند که به طور سیستماتیک با سازمان بسیج علمی ارتباط برقرار کرده اند به عبارت دیگر تمام ظرفیت های مردمی در سطح ملی متصل به دستگاههای دولتی نیستند بلکه در شبکه بسیج علمی سازماندهی شده اند به طوریکه بیش از 1000 نفر از این مخترعین مورد حمایت سازمان بوده و انواع کمک های علمی، حقوقی، مشاوره ای و مالی را دریافت می کنند.

تولایی گفت: طرح آماتور نیز در مراکز خلاقیت و نوآوری اجرا می شود و سازمان بسیج علمی با بهره گیری از مکانهای فیزیکی اوقاف و شهرداری و مجموعه های مردمی و تجهیز این اماکن به تقویت ظرفیت های خلاق می پردازد.

وی از تشکیل مراکز تحقیقات و نوآوری در حوزه دانشجویی خبر داد و افزود: بسیج عهده دار تکالیف سازمان های علمی کشور نیست اما از هرگونه تلاش در این عرصه کوتاهی نمی کند.

رییس سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری ادامه داد: در مراکز نیمه حرفه ای بسیج علمی نیز با حضور اساتید و دانشجویان در آن رشته بیش از 5 هزار طرح پژوهشی به شعبات بسیج علمی تحویل شد و 1500 طرح در کارگروههای سازمان مورد تصویب قرار گرفته و مورد حمایت علمی و معنوی قرار می گیرد.

تولایی گفت: در نمایشگاه دائمی اختراعات و ابتکارات 40 طرح در ویترین مخاطبان قرار می گیرد این طرح ها از میان 220 طرح آماده انتخاب شده اند که برخی از محصولات این طرح ها آماده ارایه به جامعه هستند و بخشی مرحله توجیهی را می گذرانند و آماده مشارکت با سرمایه گذار هستند و برخی نیز در مرحله آزمایشگاهی هستند.

وی سهولت تامین نیازمندیهای کشور از خارج را یکی از دلایل توجه نشدن به عرصه علمی و فناوری دانست و افزود: به محض اعلام نیاز بسیج علمی بسیاری از نیازمندهای داخل کشور توسط مخترعین و مبتکرین تولید شد در بخش فناوری های دفاعی بیشترین محصولات مبتنی بر بخش علمی داخل کشور است و طی سالهای 89 و 90 بیش از 100 مورد از نیازمندیهای بخش دفاعی در بخش معرفی شد که بیش از 70 درصد انها تولید و در اختیار شرکت های درخواست کننده قرار گرفت.

وی با اشاره به آمار واردات کالا از خارج تصریح کرد: براساس آخرین آمار 6 هزار کالای وارداتی در کشور توزیع می شود که اگر سه میلیون جمعیت فعال دانشجویی را از 4 میلیون جمعیت کل دانشجویان در نظر بگیریم برای تولید هر یک قلم کالای وارداتی 500 دانشجوی فعال داریم.

تولایی جمعیت جوان و بانشاط کشور را برگ برنده ایران در عرصه علمی معرفی کرد و تصریح کرد: جمعیت جوان یکی از ضرورت های عرصه علم و فناوری است که ایران از این امتیاز ویژه برخوردار است.

تولایی اظهار کرد: سال گذشته قریب به 20 درصد از واردات صرف کالاهای کشاورزی شد حال آنکه برای تولید محصولات کشاورزی زمین مستعد و بارندگی مطلوب داشتیم که اگر فقط از 17 درصد این ظرفیت بارندگی استفاده می کردیم در عرصه کشاورزی پاسخگوی تمام نیازها بودیم.

رییس سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری گفت: به دلیل اینکه بخش عمده بودجه حمایت از طرح های علمی در اختیار سازمان های دولتی است بخشی از این بودجه به شناسایی استعدادها و حمایت از طرح های آماتور تعلق می گیرد که بسیج علمی در فاز اول بعد از تصویب طرح 50 میلیون تومان از طرح موردنظر حمایت می کند و در صورت حمایت بیش از این رقم سرمایه گذاران دیگر را به مخترعین و مبتکرین معرفی می کند.

وی با اشاره به نقش هنرمندان در عرصه علم و فناوری اظهار کرد: بسیج علمی از تمام آثار و تولیدات هنرمندان که به تقویت خودباوری و اعتماد ملی کمک کند حمایت می کند.

پایان پیام/
 

کد خبر 157895

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha