به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر مرضیه وحید دستجردی با ارسال پیامی در همایش روز جهانی شیر مادرگفت: با توجه به اهمیت شیر مادر در سلامت و بقای شیرخواران و نقش بیبدیل آن در سلامت دوران نوزادی، کودکی و حتی دوران میانسالی و سالمندی، سالهای متمادی است که این موضوع مرکز توجه سازمانها و مجامع بینالمللی است.
وی افزود: تغذیه انحصاری با شیر مادر تا 6 ماه فواید بینظیر شیر مادر را به شیرخوار و مادر اعطا میکند و تداوم تغذیه با شیر مادر تا 2 سال اول سلامت جسمی و روانی شیرخوار و مادر را به ارمغان میآورد.
وی ادامه داد: توصیههای متعددی از قبیل شروع تغذیه با شیر مادر در ساعت اول تولد، تغذیه انحصاری با شیر مادر تا 6 ماهگی و تداوم این تغذیه تا 2 سالگی همواره مورد تأکید قرار گرفته است.
وزیر بهداشت با اشاره به هدف از برگزاری روز جهانی شیر مادر،گفت: تأکید مجدد بر اهمیت این موضوع و جلب توجه سیاستگذاران و آحاد جامعه بر کشورهای مختلف به این امر مهم است.
وی اظهار کرد: اقدامات جهانی انجام شده شامل قوانین ملی کد و حمایت از زایمان برای زنان شاغل، اطمینان از شروع تغذیه با شیر مادر در مرکز زایمان، توانمندسازی کارکنان سلامت جهت ارایه مشاوره تغذیه شیرخوار با شیر مادر، گروههای حمایتی مادران در جامعه و استراتژیهای ارتباطات برای برنامه ترویج تغذیه با شیر است.
دستجردی خاطر نشان کرد: از مهمترین اقدامات انجام شده در کشور میتوان به این موارد اشاره کرد: تصویب قانون ترویج تغذیه با شیر مادر در سال 1374 در مجلس شورای اسلامی است. بر اساس این قانون و اصلاحیههای بعدی آن به مادران بعد از زایمان 6 ماه مرخصی اعطا میشود و مادران شاغل بعد از شروع به کار، روزانه از یک ساعت مرخصی ساعتی برای تغذیه شیرخوارشان بهرهمند میشوند.
وی افزود: بر اساس این قانون امنیت شغلی مادران پس از پایان مرخصی زایمان و در حین شیردهی باید تأمین شود و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مقررات مربوط به ورود انواع مجاز و مقدار مورد نیاز جانشینشوندههای شیر مادر (شیر خشک و غذاهای کمکی شیرخوار) تهیه و اعلام میکند.
وزیر بهداشت گفت: از سال گذشته بازنگری و تکمیل قانون با مشارکت بخشها و سازمانهای مرتبط در حوزه معاونت بهداشتی آغاز شد که لایحه آن تنظیم و به هیئت دولت ارسال شد و در این لایحه افزایش مرخصی زایمان به مدت ۹ماه برای زایمانهای یک قلو و 12 ماه برای زایمانهای دوقلو و بیشتر، شیردهی و پرورش کودک و مرخصی برای پدران برای 10 روز کاری پیشنهاد شده است.
وی ادامه داد: از سایر اقدامات انجام شده راهاندازی بیمارستانهای دوستدار کودک، آموزش گروههای پزشکی و پیراپزشکی در سطوح مختلف دانشگاهها، نهاییسازی دستورالعمل واحدهای مشاوره شیردهی، تهیه پیشنویس برنامه آموزشی مشاوره شیردهی بوده است.
دستجردی خاطر نشان کرد: بر اساس آخرین مطالعه انجام شده در کشور سال 1389 شاخص تغذیه انحصاری با شیر مادر 53.1 درصد و تداوم شیردهی تا یک سال 84.1درصد بوده است. بر اساس بررسی تغذیه انحصاری با شیر مادر در مناطق شهری 41.7درصد و مناطق روستایی48.3 درصد و تداوم شیردهی تا یک سال 93 درصد و بر اساس بررسی 84 IMES تغذیه انحصاری با شیر مادر 23.1درصد و تداوم شیردهی تا یک سال 90 درصد بوده است. علیرغم ارتقای شاخص تغذیه انحصاری، شاخص تداوم تا یک سال و تداوم تا 2 سال با افت نسبی همراه بوده است که نیازمند توجه بیش از پیش است.
پایان پیام/
نظر شما