اپرای عروسکی حافظ افتخاری برای کشور است

شاه آبادی گفت: این افتخاری برای کشور ماست که نام اپرای عروسکی با نام جمهوری اسلامی ایران عجین شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، شامگاه دوشنبه 9 مردادماه حمید شاه‌آبادی به تماشای اپرای عروسکی حافظ اثر بهروز غریب پور نشست و در پایان این نمایش گفت: این افتخاری برای کشور ماست که نام اپرای عروسکی با نام جمهوری اسلامی ایران عجین شده است. افتخاری است که نام این گونه نمایشی به نام ایران است.


وی در ادامه تصریح کرد: همانطور که از استاد غریب پور انتظار می رفت این کار هم مثل کارهای قبلی ایشان و حتی شاید بهتر از آنها در همه بخش های تخصصی کار واقعا بی نظیری بود. ساخت عروسک، طراحی لباس، نورپردازی، عروسک گردانی، طراحی صحنه، انتخاب اشعار و دیالوگ ها در مجموع مرور دوران زندگی حافظ است.



معاون امور هنری درباره جایگاه حافظ افزود: حافظ را باید خط امتداد و یا نقطه وصل نسل ها دانست. ما امروز به زبانی صحبت می کنیم که حافظ چند قرن پیش به این زبان صحبت می کرده است. بن مایه و استوانه فرهنگ کشور ما مدیون حافظ است. به دلیل اینکه نه تنها ادبیات را برای ما به ارمغان آورده، بلکه چون مجموعه ای از معرفت ها و شناخت واقعی خداوند را برای ما در قالب اشعار ارائه کرده است. حافظ سرمایه بزرگی است.


شاه آبادی خاطرنشان ساخت: باید تکثیر شده این نوع کارها را ببینیم و شرایطی را فراهم کنیم که این کارها شرایط نمایش و اجرای بهتری داشته باشد.


وی در پاسخ به این پرسش که در عصری که با یک کلیک می توان به فیلم هایی که با آخرین تکنولوژی روز ساخته شده اند، دسترسی داشت، چه عاملی مخاطب را به تماشای اپرای عروسکی ترغیب می کند گفت: دو عامل وجود دارد. اول قدرت ادبیات و هنر ایران است و دوم قدرت درهم آمیختگی آن توسط هنرمند ماهری است که ظرفیت شعر ایران و مخاطب را می شناسد و می تواند از کنار هم چیدن آنها یک هنر بدیع نمایشی خلق کند. همه اینها به ما نشان می دهد که اگر کار فاخر باشد، همیشه مورد استقبال است.


شاه آبادی ابراز کرد: من از ابتدای آمدنم به معاونت هنری وقتی کار مولوی را دیدم احساس کردم که این کار نباید به اینجا متوقف شود و همّ جدی را برای آن گذاشتم. موانع زیادی بر سر این کار وجود داشت و خوشبختانه این موانع از سر راه برداشته شد. امروز یک اثری هنری فاخر به نام ایران ثبت شد.


وی در خاتمه تأکید کرد: حافظ محدود به مرزهای ایران نیست و حتی کسانی که زبان حافظ را نمی دانند پیام اصلی کار را از هارمونی و هماهنگی کار دریافت می کنند. بنابراین جا دارد که این کار اجرای جدی و خوبی در خارج از کشور داشته باشد.


شاه آبادی در پایان این نمایش به دعوت بهروز غریب پور از پشت صحنه کار دیدن کرد و به پیشنهاد غریب پور برای دقایقی به عروسک گردانی عروسک حافظ پرداخت و استاد غریب پور توضیحاتی درباره ویژگی ها و کیفیت ساخت عروسک ها و موفقیت های نمایش عروسکی ایران در جهان ارائه کرد.
 

پایان پیام/

کد خبر 157844

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha