تفاهم نامه کانون های مساجد با بخش خصوصی باعث ارتقای کیفیت برنامه هاست

مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمان گفت: اگر کانون ها بتوانند برای استفاده بهتر از ظرفیت های خالی تفاهم نامه هایی با بخش های مختلف خصوصی و دولتی منعقد کنند، در کیفیت بخشی به برنامه های آنان مؤثر خواهد بود.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمان در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهار داشت: اوقات فراغت یکی از فرصت هایی است که اگر برنامه ریزی مناسب در این زمینه به ویژه برای جوانان صورت گیرد، می تواند در تربیت نسل جوان و ایجاد مسئولیت پذیری و وجدان کاری، انضباط، سازگاری اجتماعی و مشارکت جمعی نقش بسیار زیادی داشته باشد.


حسین شمس الدینی افزود: جوانی جمعیت در کشور ما فرصت مناسبی است که می توان از آن در این زمینه بهره برد و آنچه که در سال های اخیر با توجه به تغییرات سبک زندگی مشاهده می شود، رویکرد فعالیت های اوقات فراغت از سمت برنامه های فعال مثل بازی، آموزش هنری، مهارت و ... به ویژه بازی های غیرفعال مانند تماشای تلویزیون، مسابقات ورزشی، کار با رایانه و اینترنت و همچنین از فعالیت های جمعی به کارهای فردی سوق داده شده است.


وی تصریح کرد: البته این موارد با وجود آنکه فرصت های جدید ایجاد می کند، می تواند تهدیداتی را نیز متوجه نسل جوان کند که از جمله آن نوعی درون گرایی در نسل جوان، تمایل شدید به فعالیت های فردی، عدم تحرک و پایین آمدن روحیه مشارکت و کار جمعی را نام برد.


وی خاطرنشان کرد: اگر در سال های قبل بازی در کوچه و محله و با دوستان بخش قابل توجهی از اوقات را پر می کرد، امروز بیشتر این زمان در کنار رایانه و تماشای تلویزیون سپری می شود که باید برای ایجاد تعادل در آن برنامه ریزی مناسب انجام شود.


مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمان بیان داشت: براساس سند چشم انداز و برنامه پنجم توسعه، توجه به جوانان و غنی سازی اوقات فراغت از اولویت های برنامه جوانان ذکر شده و بر همین اساس 16 دستگاه که در زمینه فعالیت های فرهنگی، هنری، ورزشی و اجتماعی نقش دارند، موظف هستند برنامه های خود را در این ستاد هماهنگ کنند.


وی افزود: در سال های گذشته در این زمینه اقدامات خوب اما ناکافی صورت گرفته که به نظر می رسد وزارت ورزش و جوانان نیز باید با رویکرد فعال تری این موضوع را دنبال کند.


شمس الدینی تصریح کرد: در استان کرمان نیز چند جلسه ستاد در استانداری تشکیل شده و دستگاه ها، برنامه های خود را برای سال جاری ارائه کرده اند.


وی گفت: یکی از ظرفیت های بسیار خوبی که در دولت نهم و دهم به صورت ویژه تقویت شد، کانون های مساجد بود که گسترش کمی و کیفی آن ها در دستور کار قرار گرفت و اعتبارات خوبی در سطح ملی و استانی از محل ارتقای شاخص های فرهنگی به این موضوع اختصاص یافت.


این مسئول با اشاره به تعداد کانون های فرهنگی هنری مساجد در استان کرمان بیان داشت: 60 درصد این کانون ها در مناطق روستایی و عشایری فعال اند که معمولاً در این مناطق، فعالیت سایر دستگاه ها کمتر است.


وی اظهار داشت: این کانون ها به دلیل گستردگی مساجد در سطح استان، ظرفیت بسیار خوبی را ایجاد کرده اند تا جوانان روستایی و عشایری نیز بتوانند از برنامه های مختلف آن ها استفاده کنند که در این زمینه ایجاد کانون های تخصصی که مسئولیت تامین محتوایی و همچنین ارائه خدمات ویژه و تخصصی در قالب سیستم های خاص را بر عهده دارند، متکفل شده اند.


شمس الدینی افزود: اقدام خوب کانون ها در گسترش فرهنگ قرآنی و ایجاد کانون های تلاوت قرآن و خانه های نور اقدام ارزشمند دیگری است که در چند سال اخیر دنبال شده و 14 کانون عشایری در استان کرمان نیز اقدام ویژه ای است که در چند استان و به صورت ویژه در کرمان انجام شده است.


وی گفت: آنچه که باید پیگیری شود، گسترش فعالیت های اوقات فراغت است، به گونه ای که اکثریت قریب به اتفاق جوانان را شامل شده و تنوع برنامه ها به گونه ای باشد که افراد با سلیقه های مختلف بتوانند از آن استفاده کنند.


مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمان افزود: از جمله این کارها به اشتراک گذاشتن منابع و امکانات موجود در ادارات و دستگاه های مختلف از جمله باشگاه ورزشی، کتابخانه ها، سالن های نمایش فیلم و ... است.


وی تصریح کرد: به طور کلی ایجاد و فعالیت کانون های مساجد حرکت مثبتی بود که یک روند تکاملی و رو به رشد طی کرده که اخیراً با ایجاد کانون های تخصصی و گسترش و تنوع فعالیت ها، جوانان می توانند متناسب با علاقمندی خود در یکی از کانون های مورد نظر فعال شوند.


شمس الدینی خاطرنشان کرد: اگر کانون ها بتوانند برای استفاده بهتر از ظرفیت های خالی تفاهم نامه هایی با بخش های مختلف خصوصی و دولتی منعقد کنند، قطعاً در کیفیت بخشی به برنامه های آنان مؤثر خواهد بود.


وی گفت: به نظر می رسد با توجه به ایجاد ظرفیت های جدیدی که در کانون های فرهنگی هنری به لحاظ تخصصی ایجاد شده، امکان واگذاری بخشی از فعالیت دستگاه ها در زمینه اجتماعی و فرهنگی به این مراکز وجود داشته باشد تا کار هم با هزینه کمتر و اثرگذاری بیشتری انجام شود.

 
پایان پیام/

کد خبر 157807

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha