کتاب آشنایی با حقوق جزا و جرم شناسی روانه بازار نشر شد

کتاب آشنایی با حقوق جزا و جرم شناسی با محور آشنایی مخاطبان با نظام حقوقی کشورهای مختلف به همت انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، کتاب "آشنایی با حقوق جزا و جرم شناسی" به قلم اسماعیل رحیمی‌نژاد و همت انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شد.

بنابراین گزارش، حقوق جزا در فرهنگ عامه و میان مردم بیش از هرچیز یادآور اجرای حکم های جزایی است، اما اگر در گذری اجمالی به منابع در دسترس دنیای امروز مراجعه کنیم، این شاخه از حقوق عمومی در دانش نامه آزاد ویکی پدیا، چنین تعریف می شود: اساسا قوانین جزایی آفریننده حقوق برای افراد جامعه نیست؛ بلکه تنها افراد را مجبور به رعایت حقوق و ارزش ها می‌کند. به همین دلیل است که حقوق جزا را، «حقوق ارزش ها» نیز نامیده‌اند. مشخصه بارز حقوق جزا (کیفری)، ضمانت اجرای شدید آن است. این مجازات و کیفر است که حقوق جزا را به رشته‌ای سرکوبگر، در مقابل سایر گرایش ها تبدیل کرده‌است. از آن‌جا که این ابزار تنها در اختیار حاکمیت است، حقوق جزا را شاخه‌ای از حقوق عمومی دانسته‌اند.

فارغ از نظرات ارزنده حقوق دانان برجسته، بسیاری مایل اند تا مفاهیم این شاخه حقوقی را در قالب زبانی ساده دریابند، در همین راستا نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، اقدام به انتشار کتابی با ویراییش جدید تحت عنوان "آشنایی با حقوق جزا و جرم شناسی" کرده است.

این کتاب در چهار بخش "حقوق جزای عمومی"، "حقوق جزای اختصاصی"، "آیین دادرسی کیفری" و "جرم‌شناسی" منتشر شده است.
این گزارش می افزاید: بخش نخست کتاب در پنج فصل متشکل از "کلیات حقوق جزای عمومی"، "پدیده جزایی و عناصر عمومی تشکیل‌دهنده آن"، "طبقه‌بندی جرایم بر مبنای عناصر تشکیل‌دهنده آنها"، "مفهوم مجرم و مسوولیت کیفری و مسایل مربوط به آن و "واکنش اجتماعی علیه پدیده جزایی" تدوین شده است.
همچنین در بخش دوم کتاب که شامل چهار فصل می شود، مباحث متعددی از جمله "کلیات مربوط به حقوق جزای اختصاصی"، "جرایم علیه اشخاص"،‌ "جرایم علیه اموال و مالکیت" و "جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی مملکت و "آسایش عمومی" مطرح می شود.
در بخش سوم مباحثی مانند "آیین دادرسی کیفری"، "نظام‌ها و تحولات آیین دادرسی کیفری"، دعاوی ناشی از جرم، صلاحیت کیفری و مسایل آن و ترتیب رسیدگی در دادگاه‌های کیفی و مسایل مربوط به آن مطرح شده‌اند.
بخش چهارم این کتاب که "جرم‌شناسی" نام دارد، حاوی مطالبی با عناوین "کلیات جرم‌شناسی"، "طبقه‌بندی عوامل جرم‌زا" و "حالت خطرناک و قائم‌مقام‌های کیفری" است.
مولف در مقدمه این کتاب آورده است:  آشنایی با نظام حقوقی هر کشور و سیستم‌های حقوقی دیگر از دو جهت ضروری به نظر می‌رسد؛ از لحاظ نظری برای انجام تحقیقات علمی و فراگیر و از لحاظ علمی برای پاسخگویی به مسایل مختلفی که از جنبه‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در داخل کشور و یادر جامعه بین‌الملل مطرح می‌شود.
شایان ذکر است، کتاب آشنایی با حقوق جزا و جرم‌شناسی در 328 صفحه توسط عضو پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تنظیم و منتشر شده است. و بر اساس آنچه در مقدمه کتاب ذکر شده وسعت بخشیدن به دامنه تحقیقات و پاسخگویی به مشکلات علمی و نظری و همچنین ایجاد انگیزه برای پژوهشگرانی که خواهان مطالعه و تحقیق در مسایل حقوقی هستند، از اهداف تالیف آن محسوب می شود.

پایان پیام/

کد خبر 157796

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha