به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 10 مرداد برخی از روزنامه ها به شرح زیر است:
کیهان:
روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان حلب، همسایگی بیت المقدس یا اورشلیم به قلم سعدالله زارعی به بررسی و ضعیت حکومت سوریه پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
براساس یک برنامه منسجم و چند وجهی قرار بود حکومت سوریه تا قبل از آغاز ماه مبارک رمضان ساقط شود و حکومت وابسته به آمریکا و اسرائیل بعنوان «هدیه ای آسمانی»! به مردم سوریه تحمیل گردد نفوذ انبوه تروریست ها به دمشق که به سلاح های نیمه سنگین و حتی ضد هوایی مجهز بودند با هدف «تسخیر پایتخت» انجام شد و بمب گذاری در جلسه شورای امنیت ملی سوریه که به گمان آنان با حضور همه اعضای بلندپایه کشور و به ریاست بشار اسد تشکیل می شود، برای فروپاشی نظام سیاسی و ارکان نظامی و امنیتی آن صورت گرفت. براساس آنچه در جلسه سرویس های اطلاعاتی هفت کشور مورد اشاره گذشته بود و گوشه هایی از آن توسط خبرگزاری رویترز لو رفت و به این دلیل رئیس آن از سوی دولت انگلیس بشدت ملامت شد، این برنامه ای بود که هیچ تردیدی در موفقیت آن نبود و به قول ما ایرانی ها مو هم لای درزش نمی رفت، اما معجزه ای که این شش کشور در انتظار آن بودند نه تنها روی نداد و کودتا به شکست انجامید بلکه به قول «ابزرور» به ضد خودش تبدیل شد. در این کودتای تروریستی، دولت اسد 4 تا 6 عنصر نظامی امنیتی خود را از دست داد ولی در همان ساعت اول بسرعت جاهای خالی را به بهترین نحو پر کرد و همزمان نیروهای تازه نفس ارتش را برای قلع و قمع سریع تروریست ها وارد میدان کرد. ارتش بلافاصله هر 9 منطقه آلوده دمشق را به محاصره درآورد و ظرف 48 ساعت هزاران نفر از تروریست ها را از میان برد و ظرف 100ساعت پاکسازی دمشق و محلات و باغات و روستاهای اطراف آن را به پایان رساند. بدینگونه، عملیات تروریستی موسوم به «آتشفشان دمشق» با مشت آهنین ارتش از بین رفت.
رسالت:
روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان بیم ها و امیدهای شرکت های دانش بنیان به قلم صالح اسکندری به بررسی جغرافیای تولید علم پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
جغرافیای تولید علم در هزاره سوم دستخوش تغییرات شگفت آوری شده است.آسیا با سرعتی بیش از حد تصور رشد کرده و اروپا در حال حفظ موقعیت خود است. در گذشته تولید و توزیع علم در اختیار چند کشور محدود در قاره آمریکا، اروپا و آسیای شرقی بود به گونه ای که سهم سالانه تولید علم در ژاپن 45/9 درصد، آمریکا 33/5 درصد و انگلیس 43/9 درصد بوده است که این رقم در سال 2009 به ترتیب به 75/6 ، 28/5 و 68/8 درصد کاهش یافته است. این در حالی است که از سال 2009 عمده سهم تولید علم در جهان بر دوش ایران و ترکیه قرار گرفته است.
تهران امروز:
روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان برخورد قاطع قوه قضا با مفسدین به قلم الهیار ملکشاهی به تحلیل برخورد قضایی با مفسدین پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
با توجه به اینکه جلسات رسیدگی به دادگاه پرونده اختلاس سههزار میلیاردی موسوم به فساد بزرگ اقتصادی به پایان رسیده است باید تاکید شود که قوه قضائیه توانست با بهره گیری از نیروهای مجرب خود و در فرصت زمانی مناسب از دقت و سرعت توامان بهره برده و پرونده را به نتیجه برساند.
در این میان نباید از همکاری این قوه با رسانه ها برای پوشش مناسب خبری دادگاه های برگزار شده غافل شد زیرا افکار عمومی نیازمند دریافت خبر مناسب و صحیح از نحوه برگزاری جلسات بود و در این میان قوه قضائیه در تعامل مناسبی که برقرار کرد توانست این امکان را برای افکار عمومی فراهم آورد که جلسات دادگاه را پیگیری کند.
نکته دیگر اعلام رای برخی از این مفسدین در جلسه نشست سخنگوی این قوه است که در ادامه تعامل و ارتباط این قوه با مردم و رسانه ها صورت گرفته زیرا مردم بعد از آخرین جلسه دادگاه فساد مالی بزرگ منتظر این اقدام و اعلام رای آن بودند تا شاهد برخورد مناسب قوه قضائیه با مفسدین اقتصادی باشند.
وطن امروز:
روزنامه وطن امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان کدام اصلاحات؟ به قلم مهدی محمدی به تحلیل اصلاحات در انتخابات پرداخته است که در بخش از آن امده است:
اتفاقا برعکس آنچه امروز از درون اصلاحطلبان میشنویم بسیار ناامیدکننده است. گروهی از آنها به سرکردگی محمد خاتمی تصور میکنند میتوانند با نظام به یک معامله پایاپای برسند، کمی نظام کوتاه بیاید و کمی آنها و بدون پسگرفتن هیچکدام از ادعاهای خود در سال 88 یا جبران خطاها و خیانتهای بزرگی که در آن زمان مرتکب شدند به صحنه بازگردند. گروهی دیگر مانند آقای هاشمی اساسا در این باره که به دنبال احیای اصلاحات هستند صادق نیستند و بیشتر تلاش میکنند حقانیت خود و دیدگاههایشان را به کرسی بنشانند. جماعتی هم که دور و بر عبدالله نوری جمع شدهاند، بیشتر به دنبال ایجاد پیوستگی میان فتنه و اصلاحات هستند و تن دادن به هرگونه مرزبندی را اشتباهی میدانند که خاتمی مرتکب شد و آنها باید از آن حذر کنند. ضمن اینکه این گروه همچنان در پیوند با بیرون از کشور به دنبال شکل دادن به جنبشهای اجتماعی حول موضوعات اقتصادی و امنیتی کردن فضای کشور هم هست. بنابراین، اگر به سوال اصلیمان بازگردیم، بسیار خلاصه میتوان گفت با این دستور کار سیاسی، بسیار بعید است تا زمان انتخابات اساسا جریانی سیاسی به نام اصلاحات در کشور ظهور کند. سوال بعدی این است: فرض کنیم اصلاحطلبان توانستند یک تصمیم تاریخی اتخاذ کرده و خرج خود را از کلیدواژههای فتنه 88 جدا کنند؛ این اول بازی است یا آخر آن؟ گاهی این احساس به آدمی دست میدهد که اصلاحطلبان میخواهند فصل آخر کتابی را بنویسند که هنوز فصل اول آن نوشته نشده است.
جمهوری اسلامی:
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان مسابقهای با هزینه منفور شدن به بررسی انتخابات آمریکا پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
با نزدیک شدن زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دو نامزد مطرح این کشور برای جلب آراء یهودیان آمریکا در مسابقه جنون آمیزی شرکت کردهاند. میت رامنی، نامزد حزب جمهوری خواه با سفر به فلسطین اشغالی و دیدار با مقامات رژیم غاصب صهیونیستی به آنان قول داد از حمله نظامی رژیم صهیونیستی به ایران حمایت کند.
خبرگزاری آمریکائی آسوشیتدپرس گزارش داد: مشاور میترامنی گفت وی از اقدام نظامی اسرائیل علیه برنامه هستهای ایران حمایت خواهد کرد. براساس همین گزارش، وی که میترامنی را در سفر به فلسطین اشغالی همراهی میکند در جمع خبرنگاران گفته است: اگر اسرائیل باید خود دست به اقدامی بزند تا از دستیابی ایران به تسلیحات هستهای ممانعت بعمل آورد، رامنی به این تصمیم احترام خواهد گذاشت.
در چارچوب مسابقهای که نامزدهای حزب جمهوری خواه و حزب دموکرات آمریکا برای جلب آراء یهودیان آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری این کشور که قرار است در آبان ماه برگزار شود به راه انداخته اند، باراک اوباما رئیسجمهور کنونی آمریکا که نامزد حزب دموکرات است هفته گذشته با تصویب بسته کمک به رژیم صهیونیستی تلاش کرد علاقه شدیدخود به صهیونیستها را نشان دهد. وی چندی قبل با حضور در مجمع صهیونیستهای آمریکا با حمایت بیقید و شرط از رژیم صهیونیستی، وفاداری خود به صهیونیسم را با صراحت اعلام کرد. عملکرد اوباما در اولین دوره ریاست جمهوری که اکنون ماههای آخر آن درحال سپری شدن میباشد نیز همین واقعیت را به اثبات رسانده است
پایان پیام/
نظر شما