کدام کتاب در دانشگاه ها تدریس می شود؟

تنظیم خانواده در دانشگاه ها مسئله ای است که بحث حذف یا جایگزین شدن آن با شکوه همسرداری این روزها در دست بررسی است و شاید تکلیف تدریس این دو کتاب با آغاز سال تحصیلی دانشگاه ها مشخص شود ...

خبرگزاری شبستان: نزدیک به یک ماه به آغاز فعالیت دانشگاه ها باقی مانده اما هنوز تدریس کتاب تنظیم خانواده و یا شکوه همسرداری در هاله ای از ابهام قرار گرفته است و همچنان شاهد اظهار نظرهای مختلف در این زمینه هستیم.


اولین جرقه در خصوص حذف و یا جایگزنی کتاب تنظیم خانواده را مرکز امور زنان و خانواده زد و از بهمن ماه سال 89 پیگیر ورود کتاب روانشناسی"ازدواج و شکوه همسرداری" به عنوان یک واحد درسی در دانشگاه ها شد اما به گفته رییس مرکز امور زنان در همان سال ها تدریس این کتاب اختیاری بوده است.


اما این موضوع در حالی است؛ که چندی پیش مریم مجتهدزاده در حاشیه نشست رییس و معاونان مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: قرار است از سال تحصیلی جدید کتاب شکوه همسرداری در دانشگاه‌ها تدریس شود و علاوه بر آن دو کتاب در زمینه زن و خانواده در حال تدوین است تا جایگزین و مکملی برای درس تنظیم خانواده باشد.


در این رابطه سعید قدیمی مدیر کل امور آموزشی وزارت علوم در‌خصوص حذف درس تنظیم خانواده به خبرنگار شبستان گفت: بحث حذف درس تنظیم خانواده در وزارت علوم مطرح نیست اما بر اساس بازنگری سر فصل های دروسی که بیش از پنج سال قدمت دارند کتاب تنظیم خانواده هم از این بازنگری مستثنی نیست.


به گفته وی کتاب شکوه همسرداری، ناظر بر ضرورت های تغییر اهداف تنظیم خانواده است و در بازنگری که کمیته تخصصی انجام داده مشخص شد این کتاب با اهداف کمیته هماهنگ نیست و چون بازنگری تنظیم خانواده طول می کشد کتاب دکتر افروز کتاب خوبی برای جایگزینی است.


قدیمی خاطر نشان کرد: این کتاب برای بررسی و تصویب به شورای اسلامی دانشگاه‌ها ارائه شده است که پس از تصویب به دانشگاه ها ابلاغ می شود و زمان خاصی برای آن تعیین نشده است البته تا زمانی که کتاب تنظیم خانواده بازنگری و ابلاغ به دانشگاه نشده است، همان کتاب تنظیم در دانشگاه ها تدریس می شود.


وی افزود: البته برخی از دانشگاه ها به اختیار خود می توانند کتاب روانشانسی" ازدواج و شکوه همسرداری " را در سال تحصیلی جدید تدریس کنند.


اما نکته قابل بحث ابن است؛ که معلوم نیست بلاخره کتاب شکوه همسرداری در سال جدید تحصیلی تدریس می شود یا کتاب تنظیم خانواده؟ اگر این کتاب اختیاری است چرا از واژه جایگزین شدن استفاده می شود؟ اگر اختیاری نیست چرا از واژه حذف کتاب تنظیم خانواده پرهیز می شود؟

 

در این باره می توان گفت؛ پس از سرشماری 1365 و اعلام جمعیت حدود 50 میلیونی با رشد 3.9 درصد مسئولین مملکتی را متوجه رشد شتابان جمعیت و مسائل و مشکلات ناشی از آن کرد بنابراین برنامه ملی تنظیم خانواده در سال 1368 قرار گرفت و متعاقب آن دولت سیاست تحدید موالید را اعلام کرد.


در سال 72 این قانون به طور رسمی اجرا شد و کشور به هدف خود یعنی تعادل جمعیت رسید، اما نکته قابل تامل این است؛که دراین سال ها نرخ رشد جمعیت به 1.6 درصد رسیده که از آن به سقوط آزاد جمعیت نام بردند.


بنابراین همه دستگاه های اجرایی خود را آماده کرده اند تا به گونه ای به رشد جمعیت کمک کنند که حذف یا تغییر کتاب تنظیم خانواده هم از این قضیه مستثنی نیست.


پایان پیام/

 

کد خبر 157683

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha