به گزارش خبرگزاری شبستان، "میت رامنی" نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا طی روزهای اخیر به لندن و تل آویو سفر کرده و با مقامات انگلیسی و اسرائیلی دیدار کرده است. با نگاه کوتاهی به اظهارات رامنی در این دیدارها این نکته مشخص می شود که سفر یک هفته ای وی تنها یک هدف دارد و آن تبلیغ انتخاباتی در خارج از مرزهای آمریکا است.
"میت رامنی" جمهوریخواه در دیدارهایی که با همپیمانان اصلی واشنگتن در اروپا و خاورمیانه داشته کوشیده است مواضعی اتخاذ کند که میزان آرای وی در انتخابات ماه نوامبر را افزایش دهد از این رو در اظهارات و موضع گیری های وی هیچ نشانی از تلاش برای حل بحرانهای بین المللی یافت نمی شود. به بیان دیگر هدف اصلی از این سفر "تبلیغات انتخاباتی" است و رامنی رقابت خود با "باراک اوباما" را در عرصه سیاست خارجی در لندن و تل آویو پی گرفته است.
این سفر را می توان با سفر سال 2008 "باراک اوباما" به اروپا مقایسه کرد. نامزد دمکراتها در آن زمان با حضور در یکی از میادین برلین برای مردم پایتخت آلمان سخنرانی کرد و اتفاقا مورد استقبال هم قرار گرفت. اما اکنون با گذشت 4 سال از آن سخنرانی، حاضرین در این مراسم به این واقعیت واقف شده اند که این سخنرانی تنها یک شوی تبلیغاتی برای مردم اروپا و آمریکا بوده است.
به همین دلیل وعده های رامنی به صهیونیستها و انتقادهایش از سیاستهای اوباما را باید به عنوان وعده هایی انتخاباتی ارزیابی کرد که تنها با هدف جلب آرای بیشتر مطرح می شود و کارکرد دیگری ندارد.
اساسا اجرای چنین شوهایی برای نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا در کشورهای دوست و همپیمان اروپا و خاورمیانه از آسانترین و پربازده ترین اقدامات تبلیغاتی است، همین مسئله نیز دلیل سفرهای پر تعداد نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به اروپا و خاورمیانه است.
این در حالی است که از جمله چالشهای اصلی سیاست خارجی جنگ افغانستان و مبارزه با تروریسم است که به عنوان میراث شومی از دوره "جرج دبلیو. بوش" به جا مانده و اسلاف وی را با مشکلات جدی در راضی نگاه داشتن رای دهندگان مواجه کرده است.
با این حال مسئله جنگ افغانستان و نحوه پایان آن از جمله نگرانی های اصلی سیاستگذاران آمریکایی است. همین اهمیت باعث شد که دولت "باراک اوباما" در آستانه آغاز فعالیتهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با اجرای عملیات ترور "اسامه بن لادن" برای خود وجهه ای در میان رای دهندگان دست و پا کند. هر چند در مورد تاثیر کشتن رهبر القاعده بر میزان آرای اوباما تردیدهایی وجود دارد.
رامنی برای تبلیغات انتخاباتی در خارج از مرزهای آمریکا همان راهی را می رود که اوباما در انتخابات دوره پیشین رفت و به نظر می رسد وی نیز در حال ارتکاب اشتباهی است که نامزد دمکرات آن زمان را به وضعیت فعلی دچار کرده است. طبق نظرسنجی ها فاصله اوباما و رامنی در کورس رقابت برای تصاحب کاخ سفید بسیار اندک است و سرنوشت نهایی را کسی رقم خواهد زد که طی فعالیتهای انتخاباتی ماههای آتی اشتباه کمتری مرتکب شود.
نامزد جمهوریخواه انتخابات آمریکا در تور یک هفته ای اروپا و خاورمیانه اش تنها یک هدف را دنبال می کند و آن افزودن به شمار آرای خود در انتخابات ماه نوامبر است.
کد خبر 157500
نظر شما