خوشه های طلایی برنج به بار نشست

کشاورزی مهم ترین شاخص فعالیت اقتصادی و برنج مهم ترین فرآورده‌ کشاورزی در گیلان است در واقع 52 درصد اراضی کشاورزی گیلان به کشت برنج اختصاص دارد.

خبرگزاری شبستان//گیلان
استان گیلان به دلیل داشتن آب و هوای مناسب از ظرفیت کشاورزی و دامپروری غنی در سرزمین ایران برخوردار است. کشاورزی مهم ترین شاخص فعالیت اقتصادی در این استان است که تامین کننده معاش و زندگی بسیاری از گیل مردان و گیل زنان است. در این بین "برنج" نام‌دارترین فراورده‌ کشاورزی استان است. در واقع 52 درصد اراضی کشاورزی گیلان به کشت برنج اختصاص دارد و 238 هزار هکتار شالیزار در این استان موجود است.


سابقة کشت برنج در ایران به پایان دوره ساسانیان رسیده و گسترش وسیع آن از قرن دهم میلادی به بعد صورت گرفته است. برخی معتقدند شلتوک برای اولین بار در زمان خسرو انوشیروان از هند به ایران آورده شد برخی نیز رونق کشت برنج را به پس از تسلط اعراب در ایران نسبت داده و عقیده دارند در دوره ساسانیان برنجکاری در ایران وجود نداشته است.


تا سال 1361 شمسی، گیلان بزرگ ترین تولید کننده برنج ایران بود و 40 تا 50 درصد تولید ملی را داشت ولی در سال های اخیر به دلیل تغییر کاربری اراضی، مهاجرت روستائیان و درآمدکم برنجکاری، کشت این محصول در استان با مشکلاتی مواجه شده است. اما باز هم بهترین و بی‌نظیرترین نوع برنج در گیلان کشت می شود و این محصول مهم ترین محصول تولیدی در اراضی شالیزاری گیلان است که جمعیت زیادی از اقشار مختلف مردم از این طریق به امرار و معاش می پردازند.


تولید 700 هزار تن برنج در گیلان
اردشیر روحی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان به خبرنگار شبستان گفت: در 95 هزار هکتار از اراضی شالیکاری استان خوشه‌های طلایی برنج به بار نشسته است.
 

وی افزود: این مقدار نسبت به مدت مشابه سال گذشته 39 درصد افزایش یافته است.
 

روحی تصریح کرد: امسال 700 هزار تن برنج که حدود 38 درصد برنج تولیدی کشور است در گیلان تامین می‌شود و به بازار مصرف عرضه خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه کشت محصول برنج از اواخر فرودین ماه در گیلان آغاز می شود، گفت: درو برنج در این استان تا اواسط شهریور ادامه دارد.

 

بارندگی های اخیر موجب بی کیفیت شدن برنج شده است
ابوالقاسم.ح، کشاورز85 ساله لاهیجانی به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به بارندگی های اخیر که موجب بروز سیل در بسیاری از مناطق استان به ویژه شرق گیلان شد، خسارت بسیاری به شالیزارها وارد شد.


وی با بیان اینکه هم اکنون فصل درو برنج است و بارندگی به ضرر این محصول است، افزود: بارندگی های اخیر موجب پوسیده شدن ساقه های برنج و در نتیجه بی‌کیفیت شدن این محصول در شالیزارها شده است.
 

این کشاورز لاهیجانی با اشاره به زحمت بسیار کشاورزان برای تولید این محصول تصریح کرد: این وضعیت موجب ناراحتی کشاورزان شده است.

 
وی با تصریح کرد: قبل از بارندگی های اخیر، پیش بینی می شد محصول خوبی از مزارع برداشت شود، اما هم اکنون کشاورزان با رنج های بسیاری مواجه هستند.
 

علی. م با اشاره به دستمزد بالای کارگران برای درو برنج، حدود روزی 25 تا 30 هزار تومان، گفت: بارندگی های اخیر، پوک شدن ساقه های برنج، دستمزد بالای کارگران موجب ایجاد رنج های بسیاری برای کشاورزان گیلانی شده است.

 

وی با بیان اینکه کشاورزی تنها منبع درآمدش است، بیان کرد: 50 درصد شالیزارم به خاطر آب گرفتگی خراب شده است و بقیه محصول نیز از کیفیت خوبی برخوردار نیست.

 

پایان پیام/

کد خبر 157346

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha