وداع طفل نوپای اسلام با مادر

او علاوه بر نسبی گرانقدر و اصیل از آوازه‌ای نیکو، اخلاق پسندیده و صفاتی برجسته برخوردار بود. در موقعیت و مقام والایش همین بس که پیش از ازدواج با پیامبر به طاهره و بانوی زنان قریش شهرت داشت.

حجت‌الاسلام محمدهادی یوسفی غروی، عضو کمیته علمی، تخصصی تاریخ در مدارج حوزوی، با اشاره به شخصیت بزرگوار حضرت خدیجه سلام‌الله علیها به خبرنگار شبستان گفت: خدیجه مادر حضرت زهرا سلام‌الله علیها و مادربزرگ امامان که ثروت و موقعیت خود را نثار اسلام کرد و در راه آن هرگونه آزار و اذیت و دشواری را به جان خرید و با قلبی باز و گشوده بر تمامی تعالیم و ایمانی استوار بر اینکه خداوند هرگز پیامبرش را ناکام نمی‌سازد، به استقبال آیین تازه درآمد و آن‌گاه که پیامبر در نخستین لحظات فرود آمدن به وحی به نزدش آمد سعی کرد تا آرامش و اطمینان را به وی بازگرداند و با صفای همسری مهربان در کنارش قرار گرفت که از تمام دشمنان دنیا در امان‌اش می‌داشت. 

هرگز در صداقت محمد(ص) تردید نکرد 

وی تصریح کرد: بانو دکتر عایشه بنت الشافعی، از اساتید دانشگاه مصر که درباره زنان و دختران پیامبر قلم‌فرسایی کرده است درباره حضرت خدیجه سلام‌الله علیها می‌گوید آیا همسری جز او چنان استقبالی نسبت به دعوت تاریخی پیامبر از آغاز ماجرای حراء به عمل می‌آورد و آن‌گونه با شفقت، مهر و محبت سرشار و ایمانی استوار بی‌آنکه تردیدی در صداقت‌اش به خود راه دهد یا به اطمینان‌اش در اینکه خداوند هرگز او را خوار نخواهد نگرداند، خللی وارد آید، حمایتش می‌کرد؟

حجت‌الاسلام یوسفی غروی افزود: بنت الشافعی در ادامه می‌نویسد در توان کدام بانوی ثروتمند و در ناز و نعمتی جز خدیجه سلام‌الله علیها بود که با کمال خشنودی از آسایش و نعمت و راحتی که برخوردار بود، دست شوید تا در سخت‌ترین شرایط رنج‌آمیز در کنار همسرش باشد و در راه آنچه که بدان ایمان آورده، با هر شکنجه و اذیت و آزاری که بر او روا می‌دارند، شریک‌اش باشد؟ تنها او بود که دست تقدیر الهی آماده‌اش کرده بود تا با تمام وجود وارد زندگی پیامبر شده و آرامش و امید به او بخشد.

وی افزود: خدیجه (س) دختر خویلد نخستین همسر پیامبر از پدر و مادری قریشی زاده شده بود، پدرش «خویلد بن اسد» و مادرش «فاطمه دختر زائده بن افم» و نسب هر دو به «سحر بن لویل بن غالب» از اجداد پیغمبر اکرم صل الله علیه و آله می‌رسید.

پیش از ازدواج با پیامبر به طاهره مشهور بود

این محقق و صاحب‌نظر تاریخ اسلام تصریح کرد: مورخین مدعی هستند که خدیجه سلام اللله علیها از پدر و مادری زاده شد که هر دو از اصیل‌ترین دودمان‌ها در شبهه‌جزیره عرب بودند. او علاوه بر چنین نسب گرانقدر و اصیلی از آوازه‌ای نیکو، اخلاق پسندیده و صفات برجسته برخوردار بود و در موقعیت و مقام والایش همین بس که پیش از ازدواج با پیامبر به طاهره و بانوی زنان قریش شهرت داشت، در عین حال از ثروتمندان و صاحب‌مکنتان قریش به شمار می‌رفت. دینداری از محیط خانواده و وراثت در نهادش سرشته بود چرا که خویلد پدر خدیجه (س) کسی بود که با آخرین پادشاه یمن زمانی که می‌خواست حجرالاسود را با خود به یمن ببرد، بی‌باکانه درگیر شده، در برابرش ایستاد و مانع از انتقال حجر شد زیرا این کار را از آیین‌‌های دین خود و این دفاع را دفاع دینی می‌دانست.

این استاد برجسته حوزه تأکید کرد: پسرعموی خدیجه سلام الله علیها، «ورقه بن نوفل بن اسدی» نیز کتب و منابع مسیحیان و یهودیان را مطالعه کرده بود و آنچه را که از دستورات آنها می‌پسندید، انجام می‌داد و این کار را نه از این جهت که با مسیحیان و یهودیان معاشرت داشت یا اینکه مکه در آن زمان پایگاه این ادیان بود بلکه از این جهت که بت‌پرستی را به سخره می‌گرفت و به دنبال دینی بود که به او اطمینان و آرامش بخشد، انجام می‌داد.

حجت‌الاسلام یوسفی غروی گفت: مورخین و مؤلفین سیره پیامبر اکرم (ص) نقل می‌کنند هنگامی که رسول خدا صل الله علیه و آله در غار حراء آثاری از نبوت دید و صدای وحی را شنید که با وی سخن می‌گفت، شگفت‌زده به خانه بازگشت تا دیده‌ها و شنیده‌هایش را برای این همسر باوفا و صمیمی تعریف کند و او بلافاصله نزد پسرعمویش ورقه بن نوفل شتافت و ماجرای پیامبر را برایش بازگفت.

بشارت آینده ای روشن به خدیجه 

وی تأکید کرد: ورقه بن نوفل، او را به آینده ای درخشان و پرارج بشارت داد که دنیا را تکان می‌دهد و تاریخ بشریت را صفحه‌ای نو می‌گشاید و در عین حال از قوم خود سختی‌ها و رنج‌ها و شکنجه‌ و آزار بی‌شمار متحمل می‌شود. بانو خدیجه (س) پیش از پیامبر دوباره ازدواج کرده بود که نخستین بار با ابوهاله نباش بن زراره تمیمی بود که از وی صاحب پسری به نام هند شده بود. این فرزند، اسلام را درک کرد و از پیش‌گرویدگان به آیین اسلام شد.

فرزندان خدیجه و حمایت از اسلام

این عضو کمیته علمی، تخصصی تاریخ در مدارج حوزوی افزود: امام حسن مجتبی (ع) حدیث توصیف مفصل پیامبر اکرم (ص) را از هند بن ابی‌هاله (فرزند حضرت خدیجه) نقل می‌کند و از او با تعبیر دایی‌ام هند بن ابی‌هاله یاد کرده است. اکثر راویان و محدثین نیز این حدیث را از امام حسن (ع) به نقل از دایی‌اش هند بن ابی‌ هاله فرزند خدیجه (س) نقل کرده‌اند.

حجت‌الاسلام یوسفی غروی خاطرنشان کرد: همچنین از هند بن ابی‌هاله نقل کرده است که می‌گفت پدر و مادر و برادر و خواهرم از بزرگوارترین مردمان هستند. او در تمام جنگ‌ها و غزوات پیامبر شرکت داشت و همچون مادرش خدیجه (س) خالصانه از سرسپرده اسلام بود و پس از رحلت پیامبر گرامی اسلام نیز همواره در کنار علی (ع) بود تا به شهادت رسید.

پایان پیام/
 

کد خبر 157240

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha