حجت الاسلام شوزب شیری، مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان قم در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم با اشاره به برگزاری کنگره بزرگداشت امامزادگان در این استان تصریح کرد: دبیرخانه دائمی این کنگره نیز در آینده نزدیک آغاز به کار می کند.
وی با اشاره به اهداف برگزاری کنگره ای برای بزرگداشت امامزادگان تصریح کرد: مقدمات این اقدام با الهام از صحبت های مقام معظم رهبری (در سفری که به قم داشتند) در خصوص ظرفیت های امامزادگان و همچنین کارکردهای ملی و فراملی آنها انجام گرفت و امیدوار هستیم با اعلام فراخوان این کنگره آثار خوبی از افراد صاحب قلم و دانش در این خصوص دریافت کنیم.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان قم ادامه داد: باید کارکردهای امامزادگان در تربیت نسل امروز و جامعه مان مورد توجه باشد تا بتوانیم از این بعد از وجود پربرکت امامزادگان بهره مند شویم.
زیارت 55میلیون زایر ایرانی از امامزادگان
وی با تاکید بر کارکردهای زیارتی امامزادگان این مزیت را از جمله نکات بسیار مهم عنوان کرد و افزود: براساس آمارها امسال 55 میلیون ایرانی به زیارت امامزادگان رفته اند که با توجه به کارکردهای اخلاقی و عملی این انسان های پاک باید از این فرصت استفاده مناسب را داشته باشیم.
از بعد علمی و فقهی امامزادگان نباید غفلت کرد
حجت الاسلام شیری اظهار داشت: این امامزادگان علاوه بر انتصاب به ائمه معصوم (ع) از اکابر، علما و محدثین، منجمین و یا مشاهیری در علم و فقه بودند که امروز تنها به عنوان امامزاده از ایشان یاد می شود.
وی گفت: امامزادگان شهر قم به عنوان نخستین شهر شیعی به نوعی سرسلسله امامزادگان در دیگر شهرهای کشور می باشند و با برگزاری این کنگره و همچنین شناسایی امامزادگان می توان غبار غربت را از آنها زدود.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان قم اضافه کرد: معرفی این امامزادگان باعث می شود تا از بستر آنها خدمات گرانقدری به جامعه ارائه شده و در مسیر حل مشکلات جامعه قدم های تاثیرگذاری برداشته شود.
وی با اشاره به از بین رفتن مکان بقاع متبرکه امامزادگان و یا نشانه های محل دفن برخی از آنها در قم قدیم افزود: قم قدیم (یعنی در قرن سوم) بسیار گسترده تر از قم امروز بود و بخش هایی از استان های اصفهان و مرکزی و شهرهای کاشان، آوه و تفرش را شامل می شد.
100 امامزاده قم قدیم امروز وجود خارجی ندارد
حجت الاسلام شیری ادامه داد: در اسناد برجای مانده باید 134 امامزاده در فضای جغرافیایی قم قرن سوم وجود داشته باشد که متاسفانه در اثر گذشت زمان و بی توجهی های صورت گرفته قریب به 100 امامزاده از این تعداد امروز از بین رفته است.
وی اضافه کرد: این امامزادگان همگی دارای سندهای خیلی قوی هستند و به به معصومین (ع) منتسب می باشند ولی در اثر گذر زمان متاسفانه از 134 امامزاده به ثبت رسیده در منطقه جغرافیایی قم در قرن سوم در حال حاضر 100 امامزاده وجود خارجی ندارند.
حجت الاسلام شیری تصریح کرد: بر همین اساس تلاش هایی صورت گرفت و در کارگروه های شورای فرهنگ عمومی نیز به تصویب رسید که همایشی با مضمون بزرگداشت امامزادگان با هدف شناسایی هر چه بیشتر و بهتر آنها به مردم برگزار شود.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان قم در ادامه با اشاره به وجود امامزاده هایی که در محدوده جغرافیای قم امروز نیز اثری از آنها بجز اسناد مندرج در دفاتر و کتب باقی نمانده، خاطرنشان کرد: به طور مثال امامزادگان زیادی در میدان آستانه حرم حضرت معصومه (س) دفن بودند که امروز از آنها اثری نیست.
وی افزود: این 17 امامزاده در محل (باغ بابلان قدیم) قبرستان شیخان امروز مدفون بودند که متاسفانه امروز وجود خارجی ندارند.
حمایت شش میلیاردی اوقاف قم از 448 مسجد استان
حجت الاسلام شیری با تاکید بر کسب رتبه نخست کشوری توسط اداره کل اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: این اداره کل سال گذشته با کمک شش میلیاردی به 448 مسجد استان حائز رتبه نخست کشوری شد.
پایان پیام/
نظر شما