هدف سوره "تین" دعوت به روز جزاء است

مرجع تقلید شیعیان گفت: هدف سوره تین دعوت به روز جزاء است و به بشریت هشدار می دهد که چرا به روز جزاء ایمان ندارید.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله جعفر سبحانی، بعد از ظهر امروز (8 مرداد) در جلسه تفسیر کلام وحی که در مرکز عالی فقه برگزار شد، به تفسیر سوره مبارکه " تین" پرداخت و اظهار داشت: این سوره به اتفاق همه مفسران قرآن کریم هشت آیه دارد و از کوتاهی آیات و مضمون آن می توان دریافت که در مکه نازل شده است.

 

وی با اشاره به اینکه مضمون سوره های مکی معارف است، تصریح کرد: آیات سورهای مکی در رابطه با توحید، شرک و زندگی اخروی انسان است.

 

آیت الله سبحانی با بیان اینکه هر سوره هدف و روحی دارد، عنوان کرد: هدف این سوره دعوت به روز جزاء است و به بشر هشدار می دهد که چرا به روز جزاء ایمان ندارید.

 

وی با اشاره به اینکه در آیات ابتدایی سوره تین چهار قسم یاد شده است، خاطرنشان کرد: در تمام قرآن همه سوگندها برای خود پاسخی نیاز دارند.

 

مفسر قرآن کریم ابراز داشت: معنای سوگند به تین و زیتون ممکن است؛ درخت یا میوه انجیر و زیتون باشد یا کوه « طور تینا » که در دمشق قرار دارد و کوه « طور زیتا » که در بیت‌المقدس است باشد.

 

وی افزود: "طور سینین" کوهی در بیابان سینا معروف به طور سینا و محل نزول وحی بر حضرت موسی (ع) است و منظور از بلد الامین، سرزمین امین یعنی مکه است.

 

آیت الله سبحانی در پاسخ به این سوال که چگونه ممکن است خداوند به غیر از خود قسم یاد کند؟ بیان کرد: گاهی عظمت مادی و اسرار آن چیزی که به آن سوگند یاد شده و گاهی قداست مقسم به دلیل سوگند خداوند متعال به غیر از خود است.

 

وی با اشاره به آیه "وَهَذَا الْبَلَدِ الْأَمِینِ" اظهار داشت: مقصود از بلد امین شهر مکه است و این امین بودن و امانت آن تشریحی است.

 

استاد برجسته حوزه علمیه اضافه کرد: امام حسین(ع) نیز وقتی برای مقابله با ظلم از مکه خارج می شدند فرمودند "از مکه خارج می شوم تا احترام مکه محفوظ بماند".

 

آیت الله سبحانی با اشاره ارتباط بین سوگند های یاد شده در آیات اول تا سوم سوره تین، بیان کرد: تین و زیتون جنبه مادی و طورسینین و بلد امین جنبه غیر مادی دارند و مقدس هستند.

 

وی افزود: این سوگندها از این نظر که انسان دارای دو بُعد مادی و معنوی جسم و روح است تناسب دارند.

 

آیت الله سبحانی تاکید کرد: حتی اگراین سوگند های چهارگانه را معنوی در نظر بگریم، باز هم با انسان تناسب دارند، چرا که واقعیت انسان همان روح و نفس است.

 

پایان پیام/

کد خبر 157142

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha