به گزارش خبرگزاری شبستان، این آلبوم ، شامل 4 اجرا در2 بخش مجزا است. بخش اول شامل : کانتات حافظ، فامینور، اپوس 4، حسین سرشار و باریتون است که توسط ارکستر زهی به رهبری "روبن گریگوریان" اجرا شده است. بخش دوم آن نیز شامل : سیمفونیتا، لامینور و اپوس 66 است که دربردارنده قطعات الگرو، آندانته و آلگرو و یواجه می شود که توسط ارکستر زهی به رهبری" سورن خان گلدیان "اجرا شده است.
35 سال از اجرای «کانتات حافظ» و 10 سال از اجرای «سمفونیتا» توسط شاهین فرهت می گذرد و حالا پس از این همه سال به کوشش رضا مهدوی و توسط موسسه موسسه فرهنگی هنری "راوی آذرکیمیا" انتشار یافته است. فرهت هنگام اجرای این اثر 30 ساله بود ه و اجرای این اثر با استقبال بسیار خوبی مواجه شده و مورد توجه خاص قرار گرفته است.
کانتات سمفونیک حافظ در فامینوراپوس 4 برای آواز ارکستر زهی و تیمپانی به فرم سونات ساخته شده ویکی از آثار اولیه فرهت است که پس از فارغ التحصیلی ساخته است. فرهت این قطعه را برای صدای زنده یاد "حسین سرشار" خواننده ایرانی به رشته تحریردرآورد و بر روی یکی از غزل های حافظ ساخته شده است. اجرای تاریخی این قطعه نیز برای اولین بار توسط "روبن گریگوریان " انجام شد.
سینفونیتا درلامینور اپوس 66 ، که فرهت در سال 1380 ساخته است ، در سه قسمت برای ارکستر زهی ساخته شده و حالت اندوهگین این اثر بازتاب احساس آهنگساز در غم از دست دادن مادر است که در سال 79 13اتفاق افتاد. قسمت اول با حالتی دراماتیک و اندیشناک شروع می شود. تم اول و تم دوم با فرم سونات درطول قطعه بسط پیدا می کند. قسمت دوم یا قسمت آهسته حالتی مرثیه گونه دارد و با فرم A.B.A به یک اوج می رسد و سپس به آرامی پایان می گیرد. قسمت سوم مهیج و تند است و به فرم روندو ساخته شده است.
"حسین سرشار" خواننده اپرا ومعلم آوازبود ؛ درسال 1331 با بورس تحصیلی به ایتالیا رفت و درکنسرواتور"ونیز" و "سانتا چیچیلیا " آموزش دید . صدای باریتون عالی ، احساس عمیق و گرم و قابلیت دربازیگری او را به درجاتی رساند که توانست بورس مجددی ازدولت ایتالیا دریافت کند . وی درسال 1343 با ایران بازگشت و آثاربسیاری از بزرگان موسیقی کلاسیک را روی صحنه خواند وآثاری از آهنگسازان ایرانی را هم در تالاررودکی اجرا کرد . بعد از انقلاب اسلامی وتعطیلی اپرا ف بع تدریس فنون آوازکلاسیک در منزل . به بازیگری و آوازدر برخی از فیلم های کارگردانان مطرح ایرانی از جمله ای ایران ناصر تقوایی و اجاره نشین های داریوش مهرجویی پرداخت و علاوه بر این ، به تکخوانی دربرخی سرودها ی مناسبتی هم روی آورد .
قابل توجه است ، زنده یاد حسین سرشار بعد از یک دوره طولانی بیماری آلزایمرو تحمل رنج های فراوان به وضعی دردناک درگذشت .
گفتنی است ، این آلبوم ، دومین آلبوم با صدای حسین سرشار است که توسط موسسه فرهنگی هنری «راوی آذرکیمیا» روانه بازار موسیقی کشور شده است .
پایان پیام/
نظر شما