به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی، رییس سازمان بازرسی کل کشور در مراسم نماز جمعه شهر قدس طی سخنانی با تبریک ماه مبارک رمضان به نمازگزاران و روزه داران شهر قدسی گفت: شرایطی که با پیش رو داریم بسیار مهم و قابل توجه است. ما در دوران تأثیرگذاری قرار داریم. تواناییهای بسیاری را کسب کرده و در عرصههای مختلف پیشرفتهای زیادی نصیب کشور شده است. این تحولات هم در داخل کشور اتفاق افتاده است و هم به برکت تحولات داخل کشور، در مناطق دیگر جهان نیز شاهد نظیر این تحولات هستیم. این تحولات در کشورهای اسلامی خودباوری و خود اتکایی ایجاد کرده و باعث شد جوانان مسلمان، فرهنگ، مکتب و ارزشهای خود را پیدا کنند. این، یک تحول بزرگ است که هم در داخل کشور اتفاق افتاده است و این موج به بیرون کشور انتقال یافته و آثار آن را مشاهده میکنیم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: هم اکنون شاهدیم نه تنها در کشورهای اسلامی و بین مسلمانان بلکه بین بسیاری از کشورهای دیگر هم یک موج خودباوری و خوداتکایی ایجاد شده است. اینکه امروز توان و سرمایه اعظم و مراکز تأثیر گذار دنیا در اختیار جمعیت محدودی است مورد توجه همه قرار گرفته است. امروز شاهدیم انسان معاصر نسبت به تمامی این بیعدالتیها عصیانگر شده و فهمیده است که حقوقش دارد ضایع میشود.
وی با اشاره به جنبش ضد والاستریت در آمریکا گفت: حرف جنبش ضد والاستریت این است که چرا همه پولها و امکانات در اختیار جمع کوچکی است. سال گذشته شرکت پژو سیتروئن از طریق فروش محصولات خود 800 میلیون یورو سود برد. اما امسال که این شرکت ضرر داده است شروع به اخراج کارگران خود کرده است. کارگران فرانسوی معترض به مسئولان این کارخانه میگویند چطور سال گذشته که سود بالایی کسب کردید توجهی به کارگران نداشتهاید ولی امسال که ضرر کردید اقدام به اخراج کارگران میکنید!
پورمحمدی با اشاره به نرخ بیکاری در اروپا و آمریکا گفت: نرخ بیکاری در اروپا و آمریکا هم اکنون به بالاترین سطح خود رسیده است. نکتهای که در جامعه جهانی مطرح است این که انسانها به حقوق خود واقف هستند. نکته اساسی این است که یک جمعیت خاصی که صهیونیستها هستند میخواهند بخش بزرگ ثروت دنیا را در اختیار بگیرند. با توجه به اینکه بخش بزرگی از تبلیغات دنیا در اختیار صهیونیستها است، مراکز بزرگ تبلیغاتی را با نفوذ پول خود در اختیار گرفتند. منشأ این خود باوریها حرکت انقلاب اسلامی است.
وی گفت: ما در دنیا مطرح کردیم انسانها میتواند با اخلاق و مؤمن زندگی کنند. امروز ما ثابت کردیم جوان ما میتواند در ماه مبارک رمضان روزه بگیرد، نماز جمعه بیاید و دانشمند هستهای هم بشود. ما نشان دادیم که جوان ما میتواند دانشمند باشد و هم در ماه رجب برود در مسجد اعتکاف کند. خدا از ما میخواهد هم زندگی خود را آباد کنیم و هم در پی آن آخرت خود باشیم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تأکید بر اینکه جامعهای که فقیر است، باعزت نیست، گفت: جامعهای که گرفتار روزمرِّگی است، نمیتواند از حقوق خود دفاع کند. جامعهای که دستش به سوی این و آن دراز باشد، جامه عزیز نیست. خدا میفرماید عزت از آن خدا، رسول و مؤمنین است. اگر امروز امت اسلامی عزیز نیست پس ما مؤمن واقعی نیستیم. چرا که مؤمن واقعی عزیز است. در این میان جمهوری اسلامی ایران با عزت و غیرت زندگی کرده و دستش به این و آن دراز نیست. این جامعه، مؤمن است. جامعه مؤمن با قدرت است و از حقوق خود دفاع میکند. از ارزشها و ملت خود دفاع کرده و اجازه تجاوز به دشمن نمیدهد. شما نشان دادید که به ایمان و اسلام بازگشتید و خدا به ما عزت داد.
وی با اشاره به مجادله انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا درباره ایران گفت: میت رامنی اخیراً مدعی شده است اوباما جلوی جمهوری اسلامی ایران کوتاه آمده است. بین نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری بر سر ایران دعوا است؛ در حالی که یکی لشکرکشی میکند دیگری او را متهم میکند که تو کوتاه آمدی. داستان غیرت و قدرت شما ملت ایران آنقدر بالا گرفته است که موضع انتخاباتی ابرقدرت جهانی این شده که چگونه با شما معامله کند. چون شما قدرت و عزت را به دست آوردهاید. به تعبیر اخیر مقام معظم رهبری یک سری واقعیت داریم و یک سری آرمان. نباید به خاطر ضعفها، نقاط قوت را فراموش کنیم و همچنین نباید به خاطر نقاط قوت، نقاط ضعف را فراموش کرد.
پورمحمدی با بیان اینکه دشمن از نقاط ضعف و رخنهها استفاده میبرد، گفت: باید تلاش کرد چنانچه نقطه ضعف و رخنهای هست آن را برطرف کرد. از سوی دیگر خداوند بارها فرمود: مؤمنین نباید نگران بوده و بترسند. شما برتر هستید. اما یک شرط دارد و آن اینکه شما مؤمنین ایمان خود را حفظ کنید. نباید اجازه دهیم دشمن در ایمان و باورهای ما خلل ایجاد کند. باید مراقب باشیم جوانهای ما را از باورهای دینی عقب نرانند. شرط آن این است که ما جامعه ایمانی داشته باشیم و این وعده خدا است که ما برتریم. در این چند دهه، برتری که خدا به جامعه ایمانی وعده داده را دیدهایم.
سلامت اداری برقرار شده و اخلاق اداری متحول شود
وی افزود: در مقابل سختیها باید دو کار انجام دهیم؛ اول اینکه ببینیم بستر این مشکل کجا است. چکار کردیم که این مشکل عارض شده است. ممکن است مقداری تنبلی، عدم صرفه جویی، جاه طلبی و رفاه طلبیهای ما علت باشد. باید مسئول و مدیر هم ببینند چه نکردند که این مشکل ایجاد شد. حتی من روحانی باید ببینم که کجا باید متذکر میشدم و این کار را نکردم، کجا باید راهنمایی میکردم که این مشکل عارض نمیشد ولی نکردم. به همین خاطر اگر مشکلی عارض کشور شود به همه مربوط است. مقام معظم رهبری یک فهرستی برای راهکار مشکلات کشور ارائه دادند که باید در آنها دقت کنیم. باید سلامت اداری برقرار شده و اخلاق اداری متحول شود. از طرقی باید مقداری صرفه جویی کنیم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور همچنین تصریح کرد: دشمن از نقاط ضعف سوء استفاده میکند. زمان سهمیه بندی بنزین که در وزارت کشور بودم دشمن تهدیدات و تحریمهای زیادی را مطرح کرد اما ما همان جا نفس دشمن را گرفتیم. با سهمیه بندی بنزین، مصرف کشور از 78 میلیون لیتر به 58 میلیون لیتر و حتی روزی به 46، 47 میلیون لیتر رسیده است. بنابراین باید برای حل مشکلات برنامهریزی کرد. مردم نیز همکاری میکنند. در خصوص سهمیه بندی بنزین ما مشکلات زیادی داشتیم و پیوسته به مردم اطلاع رسانی کرده و اعلام میکردیم که این مشکلات حل میشود. مردم نیز فوقالعاده همکاری کردند. مردم نشان دادن که چقدر هوشمند و همراه هستند. مهم این است که با آنان صحبت شده و توجیه شوند.
توصیه به صبوری و پایداری در برابر مشکلات
وی با بیان اینکه آغاز سهمیه بندی بنزین ناگهانی و بدون اطلاع قبلی مسئولین صورت گرفته، افزود: درباره این طرح به هیچ کس نگفتم که میخواهم این طرح را اجرا کنم. برای اینکه حتی مسئول هم فرصت نداشته باشد احتمالاً بنزین تهیه کند. مردم هم وقتی صداقت را ببینند اعتماد میکنند. البته در برخی نقاط پمپ بنزینها آتش زده شد ولی خود مردم کمک کردند و بسیج، نیروی انتظامی، شهرداری و. . . کمک کردند این مشکلات حل شد. دشمنی که میخواست ما را تهدید کند نفس آن گرفته شد. معلوم است که دشمن میگردد تا نقطه ضعف ما را بشناسد تا از طریق این رخنهها ضربه بزند. بنابراین باید صرفه جویی کنیم. مقداری امکانات ما محدود است. ولی من مسئول هم باید صرفه جویی کنم. باید جلوی بریز و بپاشها از سوی مسئولین گرفته شود تا مردم هم صرفه جویی کنند. مسئولین باید در برابر مشکل جامعه وظیفه خود را انجام داده و مردم هم خویشتن داری و صبوری انجام دهند. این یک درخواست دوجانبه است. اگر ما صبوری و پایداری به خرج دهیم نقشه دشمن عملی نخواهد شد.
پورمحمدی با اشاره به بیکاری و گرانی گفت: مشکلات صرفاً مخصوص جامعه ما نیست. دشمن هم دچار مشکل است. این طور نیست که همه در فراوانی ولی ما در مشکل باشیم. این طور نیست که دشمن همیشه در نعمت باشد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه نباید در مواقع برخورداری از نعمت مغرور شد، گفت: به تعبیر شهید آیت الله بهشتی بهشت را به بها میدهند نه به بهانه. باید همه امتحان داده و آبدیده شویم. اگر امروز جامعه از نعمت برخوردار بود نباید ناشکری کرد. نباید غرور ورزید و منیت کرد و گفت ما بودیم که این پیشرفتها را انجام دادیم، ما بودیم که منجر این امکانات شدیم. این ادبیات مناسب نیست. باید اخلاق رفاه و پیروزی را داشته باشیم. اگر رفاه آمد باید شاکر بوده و اسراف نکنیم. باید به فکر محرومان باشیم. باید صبور و مقاوم باشیم.
مسئولین در رفع مشکلات گام برداشته و به دیگران هم توصیه کنیم که در این جهت گام بردارند
وی تصریح کرد: خوشبختانه قوتهای ما بسیار زیاد است. دشمن نباید از ما قوتها را بگیرد. دشمن نباید توکل، اتحاد و انسجام ملی، تبعیت از رهبری، ظلم ستیزی، ارزش مداری را از ما بگیرد. اینها قوتهای ما است. باید حواس ما باشد که قوتها را از کف ندهیم. حواس ما باشد که از قوتها خوب استفاده کنیم. از طرف دیگر باید ضعفها را بپذیریم؛ نباید بگوییم که این مشکل و ضعف تقصیر این و آن است. همه نقش خود را در ضعفها بپذیریم. درست است که من در دستگاه اجرایی نیستم ولی باید سهم خود را بپذیریم. باید هر کدام بگوییم که سهم ما در رفع این مشکل چیست. باید مسئولین در جهت رفع مشکلات گام برداشته و به دیگران هم توصیه کنیم که در این جهت گام بردارند. مسئولین باید با مردم بیشتر رفت و آمد داشته و درد و دلهای آنان را بیشتر بشنوند. باید مشکلات را با هم ارزیابی و برای حل آن اقدام کرد.
وی با اشاره به مشکل سندیت زمینهای این شهر گفت: سازمان بازرسی کل کشور در جهت رفع این مشکل اقدام میکند. با توجه به جمعیت شهرستان قدس باید مسئولین بیشتر به این شهر توجه کنند. شهری با این جمعیت و این همه نخبه باید برنامهریزی بهتری انجام شده و مشکلات این شهر هر چه زودتر حل شود. این همان ظرفیتهای نظام است که باید به اتکای این ظرفیتها به جنگ دشمن برویم.
نظر شما