به گزارش خبرگزاری شبستان از مازندران، محمد مهدی ناصحی، رئیس دانشگاه ،قائم مقام بهداشت و دبیر ستاد راهبردی پزشک خانواده در استان مازندران شب گذشته در مراسم افتتاحییه طرح ملی پزشک خانواده در ساری خاطر نشان کرد: برای تحقق این هدف ارزشمند، تلاش مجدانه و پیگیرانه همه دست اندرکاران در سطح بسیار گسترده ای نیاز است که با اجرای برنامه پزشک خانواده می توان کمک شایان ذکری به اجرای عدالت وحفظ سلامت افراد جامعه نمود.
ناصحی تصریح کرد:در استان مازندران بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی تلاشهای زیادی برای استقرار یک نظام سلامت مطلوب که بتواند به تمامی نیاز های جامعه پاسخ دهد ،انجام شده است.
وی اظهار کرد: مهمترین این تلاشها ،طراحی و استقرار نظام شبکه های بهداشتی درمانی بوده است که ماحصل آن در این استان لاله خیز احداث 1109خانه بهداشت، 87مرکز بهداشتی درمانی شهری و 169مرکز بهداشتی درمانی روستایی بوده است.
دبیر ستاد پزشک خانواده گفت:در حال حاضر با تغییر رویکرد نظام سلامت به رویکرد سلامت نگر ، کلی نگر و توجه به تمام ابعاد سلامتی ونیل به عدالت در سلامت ،توفیقات ساختاری گذشته دیگر پاسخگوی نیاز های سلامتی جامعه نخواهد بود و اصلاحات ساختاری همچون برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع را طلب خواهد نمود.
وی با بیان اینکه پزشک خانواده به عنوان عنصر کلیدی در این اصلاحات ،نقش هایی چون مدیریت بر سلامت ،جامعیت خدمات ،تداوم در ارائه خدمات و هماهنگی سطوح ارائه خدمات بهداشتی درمانی را برعهده خواهد داشت گفت:دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان مازندران در شهریور 1384به دنبال ابلاغ وزارت بهداشت جزء اولین دانشگاههای کشور بود که برنامه پزشک خانواده را در صد در صد جمعیت روستایی به اجرا در آورده است.
ناصحی با بیان اینکه طرح پزشک خانواده نمادی از تحقق عدالت اجتماعی در کشور است اعلام کرد:در این برنامه با به کارگیری 623پزشک و ماما در 216 مرکز مجری برنامه جمعیت 1350000نفری روستایی و شهرهای زیر 20هزار نفر را تحت پوشش قرار گرفتند.
وی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی مازندران در راستای سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و برابر مواد 32 و 35 قانون برنامه پنج ساله توسعه کشور با دستور مقام عالی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی با تشکیل ساختار اجرایی برنامه در استان و تنظیم روزشمار مجموعه اقدامات در ده فاز و به کار گیری 3000نفر از پرسنل و داوطلبان سلامت، پزشک خانواده شهری را از اردیبهشت ماه سال جاری آغاز نمود.
ناصحی خاطر نشان کرد: معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران در راستای برنامه های کشوری استقرار و اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع شهری و کمیته راهبردی استان و دانشگاه اقدام به طراحی و برنامه ریزی جهت استقرار برنامه پزشک خانواده شهری در سطوح تخصصی و فوق تخصصی نمود.
وی بیان کرد: رضایتمندی پزشک وخانواده ها از نتایج فعالیت های بهداشتی درمانی انجام شده و ارتقای کیفیت خدمات ومراقبت های پزشکی باید در بهترین وجه ممکن به انجام برسد تا مردم با مزایای بی شمار این طرح آشنا شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در پایان یادآور شد: حضور ، تعامل و همکاری مردم فهیم و با بصیرت استان مازندران در اجرای طرح پزشک خانواده، ما را در انجام صحیح و اصولی آن یاری خواهد نمود و امید است با کمک خداوند متعال و همکاری و همدلی همگانی بتوانیم در اجرای این طرح مهم موفق باشیم.
پایان پیام/
نظر شما