به گزارش خبر گزاری شبستان از مشهد، سید جلال خواب نما، مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خراسان رضوی، ظهر امروز (4مرداد) در نشست خبری که به مناسبت هفته ملی مهارت و فن آوری در اداره کل آموزش فنی و حرفه ای برگزار شد با بیان اینکه در نظام آموزشی مهارت کار باید تحول جدی صورت بگیرد، اظهار داشت: در حال حاضر 700 مرکز آموزش مهارت خصوصی و 14هزار مرکز آموزش مهارت در حوزه دولتی با رویکرد تحقق اهداف و منویات مقام معظم رهبری در عرصه اقتصاد کشور و با دارا بودن برنامه چشم انداز 20 ساله فعالیت می کنند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خراسان رضوی با بیان اینکه تشکیل نظام مهارتی مهمترین نیاز حوزه فنی و حرفه ای است، گفت: درحال حاضر بیش از یک میلیون آموزشگاه فنی حرفه ای دارای مجوز در خراسان رضوی در زمینه آموزش فعالیت می کنند.
وی با اشاره به این مطلب که از سال گذشته ثبت نام و ارائه دفترچه های ورود به آموزشگاه های مهارتی در راستای دولت الکترونیک در بخش فنی و حرفه ای به صورت اینترنتی در سطح کشور انجام می شود، گفت: 220هزار دفترچه در سطح کشور و 20هزار در سطح استان خراسان رضوی تهیه و در هر سه ماه یک بار توزیع می شود.
خواب نما با اشاره به اینکه آموزش های مهارتی با رویکرد آموزش های مجازی و فراگیری حوزه تئوری به صورت اینترنتی و بر اساس نیاز محور و تقاضا محور حرکت می کند، اظهار داشت: در سال 90 آموزش فنی و حرفه ای خراسان رضوی بیش از 135هزار نفر مراجعه کننده داشت که از این تعداد 94هزار نفر گواهینامه فنی حرفه ای اخذ کرده اند که در پایداری اشتغال تاثیر بسزایی دارند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خراسان رضوی گفت: در حال حاضر در آموزشگاهای فنی حرفه ای مشهد دانشجویان علاوه بر آموزش های نانو در حوزه جانور شناسی از کشت سلولهای بنیادی تا برداشت آن نیز به صورت ترمی و در سطح کارشناسی ارشد آموزش می بینند.
خواب نما با اشاره به اینکه ورود مردم به عرصه مهارت در زمینه های مختلف کاری ضروری است، اظهار داشت: بخش وسیعی از جمعیت جامعه مخاطب سازمان مهارت و فناوری است و هر لحظه روش آموزش ها در این عرصه تغییر می کند و متناسب با نیاز روز این آموزش ها صورت می گیرد.
وی توسعه کمی و کیفی آموزش های مهارت و فناوری مبتنی بر پژوهش های کاربردی و آمایش سرزمین با بهره گیری از ظرفیت بخش های مختلف اعم از دولتی، عمومی، تعاونی و خصوصی با رویکرد تقاضا محور و در تعامل مستمر و موثر با نهاد های مختلف، طراحی و تدوین نمونه ها و روش های انعطاف پذیر در آموزش های مهارت و فناوری، نیاز سنجی مستمر آموزشی مبتنی بر آمایش سرزمین و برنامه ریزی و فراهم نمودن امکان تجمیع دوره های آموزش تکمیلی بین سطوح تحصیلی و معادل سازی با دوره های رسمی را از جمله ماموریت های نظام آموزش مهارت فناوری برشمرد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خراسان رضوی گفت: به منظور ارتقای بهره وری نیروی کار، افزایش دانش و مهارت، ارتقای شغلی و حرفه ای مطابق با فناوری روز، دوره های آموزشی تکمیلی بین سطوح تحصیلی در شروع و یا حین کار در محیط کار، کارگاه و یا مراکز آموزش ارائه می شود که آموزش فنی حرفه ای این آموزش ها را در قالب پودمان ها و یا بسته های آموزشی از هر سطح ورودی تا عالی ترین سطح طراحی و اجرایی می کند.
خواب نما تصریح کرد: گذراندن دوره های رباط های آموزشی، ایجاد آموزش رباط صنعتی و حرکت در حوزه شبکه ای از دیگر برنامه های فعال آموزشگاه های فنی حرفه ای خراسان رضوی است.
پایان پیام/
نظر شما