اعتماد اجتماعی موجب افزایش کارآمدی پژوهش می‌شود

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با اشاره به اینکه اعتماد اجتماعی نسبت به پژوهش از طریق مشارکت عمومی حاصل می‌شود، گفت: اعتماد اجتماعی موجب افزایش کارآمدی پژوهش می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، قباد میمنت آبادی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، امروز ( 4 مرداد) در دیدار با ستاد اجرایی تدوین اطلس فرهنگی استان، گفت: نظام تعریف شده‌ای از پژوهش فرهنگی در کشور شکل گرفته که در این نظام بسیاری از مولفه‌ها تعریف شده‌اند و مولفه‌های دیگر نیز در حال شناسایی هستند.


دبیر شورای فرهنگ عمومی استان کردستان به مشکلات ایجاد فضای پژوهشی در استان اشاره کرد و اظهار داشت: در گذشته تصور می‌شد که پژوهش با زندگی و امور مردم آمیخته نیست و این امر تنها به متخصصانی که لزوما جوان نیستند. مربوط می‌شود.

 

میمنت آبادی به نزدیکی حوزه‌های علمی، فرهنگی، پژوهشی، اجتماعی و اقتصادی در سال‌های اخیر اشاره کرد و افزود: هم‌اکنون بخش تجارت و صنعت نیز در تعامل با علوم انسانی و فرهنگی قرار گرفته است.

 

وی پژوهش را امری تاثیرگذار در حوزه سیاستگذاری عنوان کرد و ادامه داد: حوزه پژوهشی هم‌اکنون اعتماد سیاستگذاران کشور را جلب کرده و جایگاه خود را یافته است.

 

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان گفت: پژوهش از نظر کمی با افزایش تعداد نیروهای انسانی و مراکز پژوهشی و از نظر کیفی با شکل گیری نظام‌های پژوهشی جدید در سطح استان ممکن می‌شود.

 

میمنت آبادی به پژوهشگران حوزه رسانه‌ها عمومی اشاره کرد و توضیح داد: با شکل‌گیری بیش از پیش نشریات و رسانه‌های پژوهشی در استان و پرورش روزنامه نگاران و خبرنگاران پژوهشگر کردستانی، امکان استفاده عمومی از نتایج تحقیقات فراهم می شود.

 

وی فصلنامه "فرهنگ کردستان" را همزاده و همراه با توسعه حوزه پژوهش فرهنگی و نشان دهنده سیر تحولات این حوزه عنوان کرد.

 

میمنت آبادی، اساس برنامه 5 ساله توسعه کشور در استان را دانش محوری عنوان کرد و افزود: خوشبختانه امروزه علوم مختلف با خاستگاه غیر ایرانی، وارد فرهنگ ما شده و بومی شده‌اند و جامعه نیز در حوزه‌های مختلف با رشد چشمگیر دانش رو به رو بوده است.

 

وی توجه به علم و دانش را مربوط به پیشینه تاریخی ایرانیان دانست و اضافه کرد: با ورود امام رضا (ع) به ایران، بسیاری از مباحث علمی حول محور ایشان شکل گرفت و آن حضرت عامل گفت و گوی ادیان شدند و با مشارکت ایرانیان در آن زمان، بسیاری از مفاهیم فرهنگ، تمدن و علوم اسلامی در قالبی جدید ارائه شد.

 

شایان ذکر است، اطلس فرهنگی کردستان توسط موسسه فرهنگی، هنری پژوهشگران هاتف و با همکاری جمعی از پژوهشگران این استان در حال تدوین است.

 

پایان پیام/

کد خبر 155821

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha