اکثر سریال‌های ماه رمضان تناسبی با این ماه ندارند

علیرضا اسحاقی توجه به مخاطب و عنصر جذابیت را از ارکان تولید برنامه‌های مذهبی و مناسبتی دانست و گفت:بسیاری از سریال‌های ماه رمضان هیچ ربطی به حال و هوای این ماه ندارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علیرضا اسحاقی درباره استانداردهای برنامه‌سازی در ماه مبارک رمضان گفت: ماه رمضان ماه مهمانی خداست. همه ما در این ایام حال و هوای متفاوتی داریم. قطعا همه برنامه‌ریزی‌‌های زندگی خود را، هرآنچه می‌نویسیم، هرآنچه می‌خوانیم و هرآنچه می‌بینیم را بر اساس این حال و هوا و مهمانی الهی تدوین کنیم.

 

 اسحاقی گفت: همه افراد به انجام اعمال خاصی مثل ذکر گفتن و مناجات توصیه شده‌اند. تلویزیون و سینما نیز باید برنامه‌ریزی‌های خود را بر اساس و متناسب با این حال و هوای معنوی ترتیب دهند. در کشورهای دیگر ارج و قرب این ماه در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی و هنری مشهود است.

 

 بازیگر «بر بال فرشتگان» گفت: مضامین برنامه‌های تلویزیون در ماه مبارک رمضان به گونه‌ای باید انتخاب شود که بیشترین همخوانی و تناسب را با این ایام داشته باشد. توجه به آموزه‌های معرفتی و معنوی می‌تواند به رعایت این تناسب کمک کند و مخاطب بتواند عمیق تر با خداوند ارتباط برقرار کند.

 

 اسحاقی گفت: بسیاری از سریال‌های ماه رمضان هیچ ربطی به حال و هوای این ماه ندارد. برخی سریال‌ها 30 شب خود را به مخاطب تحمیل می‌کنند. البته شاید مخاطبانی داشته باشند اما اصل بر تناسب است. یعنی محتوای برنامه‌ها بتوانند مخاطب را در کسب فیض یاری کنند.

 

 بازیگر فیلم «گاهی به آسمان نگاه کن» درباره تأثیرگذاری پایدار سریال‌های ماه رمضان گفت: تأثیر پایدار بر مخاطب اساسا یک مقوله آرمانی است. در هیچ حوزه‌ای تضمینی وجود ندارد که اثر، تأثیرات پایدار بر مخاطب به جا بگذارد و یک رفتار را برای مخاطب دائمی کند.

 

 وی افزود: در تاریخ ادیان نیز پیامبران مردم را هدایت کردند اما همه ایمان آورندگان نتوانستند بر عقیده خود باقی بمانند و معنویت برای آنها مفهومی پایدار و دائمی نشد. در ایام مختلف مثلا ایام محرم مردم تحت تأثیر آموزه‌های دینی قرار می گیرند و بشدت متأثر می‌شوند.

 

بازیگر «دکل» گفت: اما عده‌ای در جریان روزمرگی از آن حال و هوا خارج می‌شوند. بخشی از تأثیر پایدار به خود مخاطب برمی‌گردد که بتواند روی خودش کار کند و در دائمی شدن یک رفتار حسنه به خودش کمک کند. سریال‌های ماه رمضان اکثرا نمی‌توانند تأثیر پایدار بر مخاطب به جا گذارند.

 

این بازیگر ادامه داد: ما نمی‌توانیم از سریال‌های ماه رمضان انتظار چنین اثرگذاری داشته باشیم. اما برنامه‌سازی تلویزیون با توسعه و تکرار می‌تواند مخاطب را متذکر نگه دارند. اما الزاما تغییرات بینشی بنیادین بر مردم ندارند. اما می‌توان تلاش کرد که برنامه‌ها برای مخاطب متذکر خوبی‌ها و فضیلت‌ها باشند.

 

 اسحاقی درباره تخصصی شدن برنامه‌سازی ویژه ماه رمضان ادامه داد: مهم‌ترین ملاک در برنامه‌سازی ماه رمضان ایجاد جذابیت است. اصل معروف اول بنشان بعد بگو معرف این جذابیت است. تا نتوانیم با ایجاد جذابیت‌های معقول و منطقی مخاطب را پای تلویزیون نگه داریم نمی‌توانیم در انتقال مضامین مورد نظر خود موفق باشیم.

 

بازیگر «شب دهم» گفت: همانگونه که در برنامه‌های آموزشی کودکان، فراهم کردن بستر بازی‌گونه مهم است در ساخت سریال‌های ماه رمضان یا دیگر برنامه‌های این ماه که می‌خواهند مفاهیم متعالی را منتقل کنند جذابیت معقول حرف اول را می‌زند.

 

اسحاقی ادامه داد: اما متأسفانه به صرف ایجاد جذابیت غالبا بخش آموزه‌ها قربانی می‌شود. اکثر سریال‌های ماه رمضان تناسبی با این ماه ندارند. باید عمیقا کار کنیم. مهم ترین مقوله‌ای که در برنامه‌سازی تلویزیون جای آن خالی است مخاطب‌سنجی است.

 

بنا بر گزارش سوره سینما، کارگردان «لبخند سبز» گفت: یک اثر نمی‌تواند تأثیر یکسانی بر همه مخاطبان داشته باشد. نمی‌توانیم برای یک انسان فرهیخته و مذهبی همانطوری کار کنیم که برای یک آدم بزهکار. باید بدانیم این برنامه را برای چه کسانی و با چه هدف‌گذاری می‌سازیم.

 

علیرضا اسحاقی گفت: ممکن است یک فرد مؤمن بعضی از این سریال‌ها را پس بزند و یک فرد دیگر از همین سریال‌ها الگوپذیری مثبت کند. همیشه بیشترین پاسخ به نیازهای مخاطبان مختلف باید در الگوهای برنامه‌سازی ماه رمضان جای بگیرد. این نیازسنجی هنوز در تلویزیون رخ نداده است.


 

کد خبر 155766

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha