نماز جمعه نقش مهمی در سیاست های کلان نظام دارد

مسئول دفتر نمایندگی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان کرمان، با اشاره به نقش نماز جمعه در سیاست های کلان نظام، گفت: تعداد مناطق برگزار کننده نماز جمعه در استان تا پایان سال جاری به 50 منطقه افزایش می یابد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، مسئول دفتر نمایندگی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان، دقایقی پیش در نشست خبری به مناسبت پنجم مرداد، سالروز اقامه اولین نماز جمعه در تهران به امامت آیت الله طالقانی، گزارشی از وضعیت نماز جمعه و مصلی های استان ارائه کرد.


حجت الاسلام والمسلمین محمد قاسمی زاده با بیان اینکه هم اکنون در 47 منطقه از استان نماز جمعه برگزار می شود، گفت: این تعداد تا پایان سال جاری به 50 نقطه افزایش می یابد زیرا مناطق "اسماعیلی" و "ساردوئیه" در جیرفت و "نودژ" در شهرستان منوجان در اولویت راه اندازی نماز جمعه است.


وی افزایش تعداد مناطق برگزاری نماز جمعه در استان از 28 به 50 منطقه را از برکات سفر امام خامنه ای به استان کرمان دانست و افزود: پس از سفر معظم له در سال 84 به استان، این روند شتاب بیشتری به خود گرفت و سیاست تشکیلات نماز جمعه کشور بر این است تا هر منطقه ای که دارای ضوابط لازم باشد، این فریضه الهی در آن منطقه اقامه شود.


این مسئول، داشتن حداقل پنج هزار نفر جمعیت و اطلاق "شهر" بر منطقه مذکور به دلیل نص صریح روایت بر "بلد" به معنای شهر را از جمله شرایط راه اندازی نماز جمعه دانست و افزود: همچنین باید مکانی برای دفتر و منزل امام جمعه در آن شهر فراهم باشد.


وی با اشاره به نقش مهم نماز جمعه در سیاست های کلان نظام مقدس جمهوری اسلامی و با توجه به عبادی و سیاسی بودن این فریضه الهی، نقش آن را در دو حوزه فرهنگی و دینی و معنوی و به لحاظ اطلاع رسانی و ارتقای فرهنگی با تبیین دستاوردهای نظام و توطئه های دشمنان علیه تشکیلات نظام برای مردم را مورد تأکید قرار داد.


حجت الاسلام قاسمی زاده، تأکید بر تبیین مسائل سیاسی روز در خطبه دوم نماز جمعه را در راستای نقش آفرینی ذکر شده بیان کرد و افزود: علاوه بر ارتقای دانش عمومی، موضع گیری های اجتماعی نماز جمعه اثر مهم دیگر این فریضه عبادی سیاسی است زیرا نماز جمعه از ابزار پویایی ملت است.


وی با بیان اینکه امروز دفاتر ائمه جمعه، علاوه بر پاسخگویی به سوالات شرعی و دینی مردم مأمن و ملجأ آنان نیز است، اظهار داشت: بسیاری از مردم مشکلات و گرفتاری های خود را به مراجعه به دفاتر ائمه جمعه با آنان در میان گذاشته و خواهان پیگری از طریق این نهاد هستند.


مسئول نمایندگی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان با ارائه گزارشی از وضعیت مصلی های استان و با اشاره به جایگاه این مکان ها، تصریح کرد: در حالیکه در بسیاری از مواقع، امکان بهره برداری از این مکان ها بیش از یک مسجد است اما تفاوت دیدگاه مردم میان مسجد و مصلی باعث شده تا آنگونه که باید کمک های خیرین به سمت ساخت و ساز مصلی ها معطوف نباشد.


وی ادامه داد: علاوه بر 6 مصلی قابل استفاده در شهرستان های استان هم اکنون 18 مصلی با اعتباری حدود 7 میلیارد ریال (از محل اعتبارات استانی و شاخص های فرهنگی) در حال ساخت است و این در حالی است که ساخت و ساز اصولی و ماندگار مصلاها نیازمند بودجه سالانه 500 تا یک میلیارد تومان است.


حجت الاسلام قاسمی زاده، حضور و مشارکت خیرین در کنار دولت در امر مصلاسازی را باعث شتاب گرفتن ساخت و ساز این مکان ها دانست و افزود: مصلی ها، پشتوانه ای برای مراکز دینی و فرهنگی هستند و دولت به تنهائی نمی تواند در عرصه ساخت این مراکز ورود کند.


وی با اشاره به کمک بیش از 10 میلیارد ریالی از محل اعتبارات شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور در سال 90 به مصلاهای استان، از بهره برداری از مصلای بزرگ شهرستان بافت تا پایان سال 92 خبر داد و گفت: علاوه بر این، حدود 8 باب دفتر و منزل برای ائمه جمعه در استان در حال ساخت است.


مسئول نمایندگی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان با اشاره به وجود 70 خطیب موقت جمعه در استان، تصریح کرد: بیش از 90 درصد ائمه جمعه استان کرمان بومی هستند.

 
پایان پیام/

کد خبر 155729

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha