به گزارش خبرنگار شبستان، علی باقرزاده رییس سازمان نهضت سوادآموزی در مراسم انعقاد تفاهم نامه شوراهای استان ها و سازمان نهضت سوادآموزی گفت: طی برنامه پنجم توسعه کشور باید بی سوادی بین سنین 10 تا 49 سال را به صفر برسانیم.
وی با بیان اینکه پنج رکن در این برنامه وجود دارد، افزود: با استفاده از بانک های اطلاعاتی فهرست اسامی بیسوادان 10 تا 49 ساله را به دست آورده ایم و تلاش برای جامعه پذیر کردن فرمان رهبری، زمینه سازی برای ورود به بخش غیردولتی از این برنامه ها است.
باقرزاده ادامه داد: استفاده درست از ظرفیت آموزش و پرورش، استفاده از ظرفیت های بخش دولتی و غیر دولتی از اهم برنامه های سازمان نهضت سوادآموزی است.
رییس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه برای باسواد کردن هر فرد 400 هزار تومان هزینه می شود، گفت: بودجه نهضت سوادآموزی با توجه به نیازهای مواد آموزشی، اعزام آموزش یار و پرداخت هزینه های برون سپاری تخصیص داده می شود.
باقرزاده با اشاره به آمار سال 90 خاطر نشان کرد: 2 میلیون و 700 هزار نفر براساس آمار سال 90 بی سواد بوده اند که در پالایشی این عدد به 2 میلیون و 200 نفر رسید و 500 هزار نفر اشتباها جز بی سواد ها به شمار آمده بودند.
وی با بیان اینکه نکته قابل تاملی وجود داشت که افراد باسواد خود را بی سواد تلقی می کردند که آماری در این زمینه گرفته شد، ادامه داد: حدود 35 درصد دچار پدیده شوم برگشت بی سوادی شده اند، هفت درصد افراد مدرک نهضت سواد آموزی دارند اما بی سوادند و 10 درصد تلقی شان این است که بی سوادند و از سواد مفهموم درستی ندارند.
رییس سازمان نهضت سوادآموزی ادامه داد: حدود 27.7 درصد با سواد بودند اما اطلاعاتشان در مرکز نادرست ثبت شده بود، سه درصد هم خود می گفتند بی سوادند در حالیکه سواد داشته اند به این دلیل که یارانه ای بیشتر دریافت کنند.
به گفته وی حدود 19 درصد هم پاسخ نامه های این گروه آماری را بدون پاسخ گذاشته بودند و باید سرشماری را یک بازنگری کنیم چرا که باید تمام انرژی و منابع را صرف جامعه هدف شود.
وی درخصوص هفت درصد از کسانی که سواد ندارند اما مدرک دارند خاطرنشان کرد: جزء اشکالات سیستم سازمان نهضت سوادآموزی است اما برای جلوگیری از این روند از طریق سامانه هوشمند نظارت و آزمون مرحله به مرحله پی گیری می کنیم.
باقرزاده با بیان اینکه محدودیتی منابع برای برون سپاری نداریم گفت: تعریف سواد را در نهضت سوادآموزی به کسانی اطلاق داده می شود که خواندن و نوشتن به زبان فارسی، روخوانی قرآن و حساب و ریاضی را بلد باشند.
مراسم انعقاد تفاهم نامه شوراهای استان ها و سازمان نهضت سوادآموزی امروز 4 مرداد در شورا عالی استان ها برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما