به گزارش خبرگزاری شبستان از استان چهارمحال و بختیاری، محمود عیدی، معاون عمرانی استاندار، در نشست ستاد بحران این استان که شب گذشته (3 مرداد) در شهرکرد برگزار شد، گفت: کاهش نزولات جوی در زمستان گذشته منجر به کاهش منابع آبی زیرزمینی شده و این امر بحران کم آبی را پیش روی مردم استان قرار داده است.
وی افزود: تکمیل پروژه های انتقال آب بن ـ بروجن، انتقال آب سد باباحیدر و سد سورک از مهمترین طرح های عمرانی است که در قالب طرح های مهر ماندگار در حال پیگیری است و با بهرهبرداری از این پروژه ها میتوان گام مهمی در مسیر خروج از بحران کم آبی برداشت.
وی همچنین از حمایت مالی استانداری از پروژه های طراحی شده جهت خروج از این بحران خبر داد و اظهار داشت: تنویر افکار عمومی در خصوص شرایط خاص استان یکی از مهم ترین اموری است که تمام دستگاه ها باید در انجام آن مشارکت کنند.
عیدی با اشاره به نقش رسانهها در حل مشکلات روانی ناشی از بحران خشکسالی در استان خاطرنشان کرد: مطبوعات با تبلیغات میتوانند مردم را در صرفهجویی و مصرف بهینه آب تشویق و با تنشزدایی، مسئولان را در حل مشکلات روانی ناشی از کمآبی یاری دهند.
وی همچنین از برگزاری دو هفته یکبار نشست ستاد بحران استان در فصل تابستان خبر داد و گفت: در این راستا تعامل دستگاه ها بسیاری ضروری بوده و امید است با این تعامل بتوان بسیاری از این مشکلات را رفع کرده و برای خروج از این وضعیت راهکارهای اساسی و اثربخشی ارائه داد.
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست از فراگیر شدن بحران خشکسالی در نیمی از مساحت استان خبر داد و گفت: در سال زراعی امسال میزان بارش ها بین 10 تا 30درصد کاهش داشته است.
شاهرخ پارسا افزود: هم اکنون چهارمحال و بختیاری یازدهمین استان خشک کشور به شمار می رود و این در حالی است که این استان در سالهای گذشته از منابع آبی خوبی برخوردار بوده و هم اکنون به علت کمبود بارشهای جوی و تغییر شرایط اقلیمی به شدت با مشکل کمآبی روبهرو است.
وی با اشاره به اینکه در اردیبهشت سالجاری 21 روز هوای استان آلوده بود، تصریح کرد: امید میرود میزان بارندگی در ماههای آینده از وضعیت بهتری برخوردار شود چراکه در غیر این صورت بسیاری از مساحت استان با بحران خشکسالی مواجه میشود و خسارات بسیاری به بار میآورد.
پایان پیام/
نظر شما