به گزارش خبر گزاری شبستان از مشهد، حسن عشایری، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، ظهر امروز (3مرداد)در نشست علمی خبری که با موضوع ضرورت بازنگری در برنامه های اوقات فراغت (فرصت ها و تهدیدها) در دفتر مدیر مطالعات، برنامه ریزی و نظارت طرح جامع اوقات فراغت و نشاط اجتماعی استانداری خراسان رضوی برگزار شد، گفت: اگر از فرصت های اوقات فراغت به خوبی استفاده شود در اوقات فراغت واکسیناسیون روانی اتفاق می افتد.
وی با تاکید بر اینکه اوقات فراغت بهترین فرصت برای نهادینه کردن ارزش های ملی است، اظهار کرد: عصر امروز عصر انفجار و آلودگی اطلاعات است که این امر نیاز جامعه به استفاده بهینه از اوقات فراغت در زمینه آگاه سازی جوانان و نوجوانان را دوچندان می کند و امروز همانقدر که انسان به خواب نیاز دارد به اوقات فراغت و بهرمندی خوب از آن نیز نیاز دارد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه اوقات فراغت برنامه کاری انسان محسوب می شود، تصریح کرد: امروز ساماندهی برنامه های اوقات فراغت ضروری است و بایستی برنامه های ارائه شده برای این فرصت آمیخته با هنر باشد چرا که هنر کوتاه پیام های بزرگی را به مخاطب ارائه می دهد.
عشایری گفت: مطرح شدن فرایندها از دیگر برنامه های اوقات فراغت است که بایستی در قالب های مختلف هنری مانند شعر، فیلم و داستان برای نسل جوان با هدف آسیب شناسی اجتماعی بیان شود چرا که آسیب شناسی اجتماعی مهمترین راهکار مقابله با فرهنگ های غلط در جامعه است.
وی با بیان اینکه اوقات فراغت زبان مشترک مابین دولت مردان، جوانان و آحاد سازمان ها و نهادهای جامعه است، اظهار داشت: ارائه برنامه های جامع و کامل و آنچه که خانواده ها از پس آن برنمی آیند باید در راس برنامه های اوقات فراغت قرار بگیرد چرا که در جامعه امروزی با انفجار اطلاعاتی روبرو هستیم و باید به سمت فرایند گرایی حرکت کنیم.
عشایری ادامه داد: اوقات فراغت بهترین فرصت برای تبدیل دانش به بینش است و بایستی با نقشه، برنامه ریزی، عمل و ارزیابی و ارزشیابی این اتفاق در جامعه بیافتد چراکه اوقات فراغت زیربنای فرهنگ و هنر یک جامعه محسوب می شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه در کشورهای غربی هزینه های زیادی برای اوقات فراغت دانشجویان خارجی که در آن کشور ها مشغول تحصیل هستند صرف می شود چراکه آنها دانشجویان را نمایندگان خودشان برای ترویج فرهنگشان تلقی می کنند، گفت: امروز دشمنان با ابزارهای مختلف مردم را سرگرم می کنند که ما باید با ارائه برنامه های جامع و مورد نیاز مخاطب در برابر این معضل مقابله کنیم.
وی با اشاره به اینکه مسائل فرهنگی بایستی با وسایل نوشتاری، شنیداری و سی دی در جامعه ارائه شود، گفت: سازماندهی فرزانگان و افراد سالمند در اوقات فراغت می تواند راهکاری برای استفاده از تجربیات سالمندان جامعه باشد چرا که تجربیات فرزانگان مهمترین راهکار برای نهادینه کردن فرهنگ ملی در جامعه است.
پایان پیام/
نظر شما